Corina, pe bancheta din spate

Recentul scandal sexual care îi are drept protagonişti pe fostul secretar de stat Colin Powell şi pe eurodeputata PSD Corina Creţu nu este primul în care aceasta din urmă este implicată.

În volumul său de amintiri ”Între linii” (Editura RAO, 2011), marele artist plastic şi celebrul grafician româno-american Eugen Mihăescu descrie, cu un talent scriitoricesc aproape pe măsura geniului său artistic, fauna politicii româneşti din perioada 1990-2004, plină de politruci, securişti, turnători, borfaşi, şuţi, slugi ticăloase, curve şi nebuni, toţi intraţi pe scena societăţii în urma ruperii zăgazurilor din 1989. Cei mai mulţi dintre ei transformaţi în demnitari fără demnitate, oameni de afaceri cu şperaclu, dialecticiene ale amorului etc. În această frescă extraordinară realizată de domnul Eugen Mihăescu, actualei eurodeputate PSD îi sunt dedicate mai multe pagini, marele grafician fiind cel care a fost la baza lansării pe orbita politicii şi a demnităţilor înalte a fostei angajate a ziaristului Horia Alexandrescu de la “Cronica română”.

Dezvăluirile din aceste zile ale presei americane, care o arată pe madam eurodeputata PSD cerşind amorul fostului general şi demnitar afro-american, nu fac decât să confirme, încă o dată, cele scrise de fostul director artistic de la „The New York Times”, de la „Time” şi multe alte prestigioase reviste internaţionale şi fost ambasador al României la UNESCO.

“Parcă te deschidea la prohab cu privirea!”

“Corina Creţu îl avea pe «vino-ncoace»! Înaltă şi nu prea slabă, cu pulpele pietroase dezgolite de fusta prea scurtă şi tricoul subţire, prin care se ghiceau sânii fără sutien, Corina îţi arunca o privire uşor saşie şi asimetrică, dar impertinentă, cu care parcă te deschidea la prohab. Nimic din politiciana de azi nu mai aminteşte de fata de cartier băgăcioasă, lipicioasă ca o gumă de mestecat, care ţi se lipeşte de deget, o scuturi şi ţi se lipeşte de toată mâna. Corina Creţu, euro-deputata, s-a transformat într-o tanti cu mărgele şi şi-a pierdut tot hazul. Atunci când am cunoscut-o, în 1993, era ca un măr domnesc. E drept că înăuntru avea un vierme…”

“Un aer inocent, care a reuşit să o păcălească până şi pe suspicioasa doamna Nina”

“(…) Corina a învăţat lecţia şi a ştiut să profite de situaţie lăsând să se înţeleagă la Cotroceni că eu sunt protectorul ei. Aceasta a fost tehnica pe care a întrebuinţat-o, de atunci încolo, ca să reuşească să avanseze din umila poziţie de documentarist la cea de purtător de cuvânt al preşedinţiei. Trebuie să admit că a ştiut să aibă grijă de propria carieră! Şi nu i-a fost uşor! Asemenea unei curtezane versate, răspândea zvonul că ar fi încurcată cu unul sau altul din politicienii partidului. Întotdeauna altul decât cel care era amantul ei în realitate şi, mai ales, unul superior ierarhic. Azi se auzea că e cu Oprescu şi, de fapt, era cu Fulga şi tot aşa. Corina şi-a construit cariera cocoţându-se pe umerii bărbaţilor prin patul cărora a trecut, dar păstrând un aer inocent, care a reuşit să o păcălească până şi pe suspicioasa doamna Nina. Soţia preşedintelui a primit-o pe Corina în casă şi a luat-o sub aripa ei oblăduitoare.”

Fulga pe bancheta din spate

“Fulga era o persoană reţinută, ştearsă. Avea ceva ciudat, misterios, care îţi făcea frig pe spate. Cred că rolul de şef peste spioni, pe care l-a jucat din 2001, i se potrivea ca o mănuşă. Aparenta sa răceală era însă înşelătoare. Îmi amintesc că şoferul său povestea, apropo de Corina Creţu, că era pus la mare încercare uneori, când îl conducea pe şeful său. Că de auzit se putea preface că nu aude, dar nu putea să ia mâinile de pe volan şi să le pună la ochi ca să nu vadă, în oglinda retrovizoare, ce se petrece pe bancheta din spate.”

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Marian Ghiteanu 46 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.