Corupţia ucide. Parlament din culpă

Legea care reglementa prevenirea incendiilor în spaţiile comerciale a funcţionat, până de curând, cu următoarea prevedere: dacă n-ai aviz de la ISU, eşti pasibil de o amendă. Aşadar, legea prevenţiei de incendiu era, legal, considerată doar o contravenţie. A fost modificată legea, în iunie 2015. Acum, noua prevedere legală zice aşa: dacă eşti prins că funcţionezi fără aviz de la ISU, îţi dăm amendă; dacă te prindem şi a doua oară fără acest aviz, eşti considerat infractor. Legea modificată n-a putut funcţiona niciodată, căci nu i-au fost date normele de aplicare!

Vă daţi seama?! Au murit atâţia oameni la Clubul “Colectiv” şi legea era, este încă, de partea criminalilor. Ce să le facă judecătorul? Să le dea o amendă într-un dosar de ucidere din culpă?!

Adevărata ucidere din culpă o făcuse Parlamentul, poate, în interesul paronilor, sigur nu şi cel al consumatorilor. Ponta a vut dreptate dându-l jos din funcţie pe şeful de la Protecţia Consumatorilor: el era cel dintâi care avea datoria să ceară norme de aplicare a legii. Dar Ponta a fost acela care a modificat legea, prin Ordonanţă Guvernamentală, în iunie 2015.

Cum a modificat-o, dacă a lăsat-o inaplicabilă?

“Sunt acoperit de hârtii” – zicea Piedone. Da, legea îi permitea să se acopere de hârtii fără să facă prevenţie reală contra incendiilor. Legea era coruptă, criminală!

Judecătorul n-are ce face dacă nu-i vine, prin rechizitoriu, şi o acuzaţie de complicitate a legislatorilor la omor din culpă. Dar cum să deschizi dosar penal unei Legi?! Judecătorul e chemat să o aplice, nu să-i pedepsească pe autorii ei. Nu avem în Codul Penal infracţiunea de legiferare din culpă! Ar trebui introdusă, oare? Ne aflăm într-o situaţie fără precedent. Legile noastre sunt gândite fraudulos, corupt, mafiot. Ce fel de proces de la Nürnberg ne-ar trebui?!

Lumea din stradă nu ştie de crima din culpă a Parlamentului. Dar vede sfidarea politicienilor. O vede o naţie întreagă. Am ajuns, din nou, ca în decembrie 1989: conducătorii ţării ne omoară şi apoi declară că apără cuceririle democraţiei!!! – prin faptul că ei sunt acoperiţi de hârtii…

Da, asta au făcut vreme de 25 de ani, s-au acoperit cu hârtii: aşa au omorât tot ce mai era valabil în industrie; aşa au omorât agricultura; aşa au omorât sistemul naţional energetic; aşa au omorât construcţia de drumuri şi poduri…

N-am făcut procesul comunismului pentru că ni s-a spus că ar fi fost unul prea politic. Dar când politica e criminală, ce mai ai tu, poporule, de făcut? Au scos din Codul Penal subminarea economiei naţionale şi, apoi, au avut grijă să nici nu mai avem economie naţională.

S-au acoperit cu hârtii. Ne îngroapă pe toţi sub hârtiile lor! Da, încă o revoluţie e singura soluţie! Dar iarăşi stăm cu limba în gură şi nu avem pregătite, din timp, idei programatice.

Dacă aş fi un DNA condus de patrioţi, aş chema toate partidele care au guvernat în faţa judecătorilor. Dar n-am o lege să fac aşa ceva. Ei au omorât ţara cu hârtiile lor, dar n-au dat şi hârtia prin care această crimă să poată fi urmată de pedeapsă!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioan Buduca 1112 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.