Coșmarul provocat de ape

22 de localități din șase județe ale țării au fost afectate de inundațiile din ultimele 24 de ore
Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, au fost probleme în Bistrița-Năsăud, Gorj, Hunedoara, Maramureș, Mureș și Teleorman.
Misiunile derulate de pompieri au vizat evacuarea apei din 73 de subsoluri și beciuri, 30 de gospodării, 17 case și 4 obiective sociale. Nu au fost înregistrate victime în rândul cetățenilor, informează IGSU.
De asemenea, din cauza existenței riscului de revărsare a râului Luț, pentru protecția populației și a locuințelor din localitatea Voivodeni (MS), salvatorii și autoritățile locale au acționat pentru ridicarea unui dig de protecție din saci de nisip.
În total, peste 3.200 de pompieri militari din zonele aflate sub avertizări au intervenit în sprijinul populației.
La acest moment, nu sunt intervenții în desfășurare pentru înlăturarea efectelor hidrometeorologice, însă pompierii militari monitorizează situația.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

1 Comentariu

  1. Plantați doua , trei rânduri de salcii pe fiecare mal al apei curgătoare si …apele râurilor nu se vor revarsă asa rapid pentru ca acest arbore are proprietatea sa absoarbă apa si sa se hrănească rapid . Salcia este cel mai spectaculos arbore al luncilor si zonelor umede . Eu nu sunt de specialitate dar văd cum se comporta o salcie si mai observ cu indignare cum specialiștii nu demarează nicio acțiune cu adevărat utila .totul este doar zarva, birocrație si ineficienta . Același fenomen ( nepăsarea ) se întâmpla si cu alunecările de teren oriunde in țara noastră ; plantați nuci si duzi si se va stabiliza solul; plantați salcâmi si pământul nu mai pleacă la vale când ploua torențial; statul are instituții abilitate si specializate care trebuie sa acționeze pentru ca de aceea au fost create la nivel de comuna , de județ, de țara.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.