După anexarea din 2014

Crimeea votează  la prezidențialele din Rusia 

putin

Cetățenii din Crimeea și Sevastopol votează pentru prima dată în alegerile prezidențiale din Rusia chiar în ziua în care se împlinesc patru ani de la anexarea ilegală a Crimeei.

Potrivit autorităților ruse, în Crimeea au fost deschise peste 1.200 de secții de votare, iar în Sevastopol alte 182 pentru cei aproximativ 1.5 milioane de oameni înscriși pe listele electorale, potrivit agenției Tass.

”Este pentru prima dată când un astfel de vot are loc în Crimeea. Este un eveniment crucial, la fel ca referendumul pentru reunificare din 2014″, a declarat Serghei Axionov, liderul autoproclamat al regiunii.

Rusia a anexat Peninsula Crimeea în anul 2014, ca urmare a unui referendum, o manevră criticată dur de Occident.

În Ucraina, din cauza deciziei Guvernului de la Kiev de a nu permite cetățenilor ruși să voteze în cadrul alegerilor prezidențiale, forțele de securitate ucrainene au fost nevoite să încercuiască facilitățile Rusiei din această țară, aspect ce a provocat furia populației rusofone, informează The Associated Press.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Constantin Dutu 1806 Articole
Author

8 Comentarii

  1. Ucraina : stat neo-nazist. Numai acolo se poate concepe îngradirea unei ambasade ori a unui consulat pentru a-i împiedica pe cetateni respectivului stat sa voteze. Ïn Franta, Gérard Depardieu (care are multiple cetatenii, între care cetatenia rusa) a votat, bine, mersi, la Ambasada Moscovei din Paris.

  2. Pai stai ca nu inteleg : Rusia anexeaza („ilegal”, cum ne informeaza mister Dutu) Crimeea, iar acolo exista un „lider autoproclamat” ? Adica Crimeea, sub administrare ruseasca, a devenit „sat fara ciini” si orice vinzator de la Aprozar se poate autoproclama presedinte ? Hai ca-i tare ! Da’ ia ziceti, miine are dreptul si „Pravda” sa scoata un articol ca Trump s-a implicat in alegerile din Rusia, in favoarea lui Putin ? (ps : imi repet intrebarea, domnule Dutu : kakaia „anexare ilegala a Crimeii” ?)

  3. Dupa cate stiu,Crimeea a fost „anexata” legal conform legilor internationale sau sunt ceva legi pe care numai autorul le cunoaste care spun ca este ilegal? Sa le vedem si vom judeca..Populatie rusofoba? la centrele de votare se duceau cei cu pasaport rusesc nu cei xenofobi,rusofobi sau alti fobi,ce are caciula cu prefectura?Spune omule pe sleau:cetatenii rusi au fost impiedicati de politia ucraineana sa-si exercite dreptul legal de a vota pe teritoriul Ucrainei,o manevra aplaudata de occident.

  4. Ilegala ca asa vrei tu, dutule? Da cu Kosovo cum a fost? Aia a fost legala nu? Slugoiule!

  5. Intelegem ca pentru ucrani astazi e zi de parastas de patru ani, cu colaci si coliva (doliul se pare ca e tinut si de domnul Dutu …) dar, daca Putin nu le tragea presul de sub picioare pasnicilor amerloci, la vara ne trezeam cu soldatii de pe USS Nevada, bazati la Sevastopol, cum se holbeaza prin periscop la nudistele de la 2 Mai …

  6. Rusia este o tara cu o democratie de tip rusesc ce isi are originile, ca si in west, in democratie vechilor greci, insa aplicata dupa varianta rusa. Adica oricine poate vota democratic si oricine poate alege fara sa fie fortat sa aleaga un anumit candidat. Si ca sa fie alegerea mai simpla, pentru popor, exista in final doar un singur candidat! Nu doi, si nu trei. Cum bunicii multor alesi de astazi, au invatat meseria in perioada stalinista in rusia lor mult iubita, nu trebuie sa ne mire ca multi isi iau drept model „sfint” metoda ruseasca in ce priveste punerea in aplicare a democratiei. Si se jura ca nu sunt filo-rusi si ca ar fi patrioti.

    • Mai Csaba,daca vrei o poza cu canditatii de pe lista de alegeri ruseasca ,ti-o pot trimite dar presupun ca esti miop sau nu poti numara mai mult de unu.Daca nu ai baza,nu comenta !

    • @BulaB: Mai BulaB tu iti aperi tatucul si lumea ta cu „Davai ceas”?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.