Cu ce se laudă DNA în trei luni

138 de inculpați au fost condamnați în lunile iunie, iulie și august, în dosarele de corupție instrumentate de Direcția Națională Anticorupție (DNA).

Printre cei care au primit sentințe definitive se numără doi deputați, un prefect, un președinte de Consiliu județean și un primar.

„În lunile iunie, iulie și august 2020, în dosarele de corupție instrumentate de DNA au fost condamnați 138 de inculpați prin 59 de hotărâri judecătorești definitive”, se arată într-o sinteză făcută pe ultimele trei luni de reprezentanții DNA.

Între cei condamnați definitiv figurează persoane care, la data faptelor, aveau următoarele funcții: deputat în Parlamentul României (2 deputați), prefect de județ, președinte de consiliu județean, primar de municipiu, judecător de judecătorie, ofițer SRI, ofițer de poliție, director Ministerul Tineretului și Sportului, avocat, director Oficiul de Cadastru județean, director regional AFIR, director Casă de Sănătate județeană, etc.

Conform reprezentanților DNA, pedepsele dispuse de judecători față de cei 138 de inculpați variază între 11 ani închisoare și 7 luni cu amânarea aplicării pedepsei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

1 Comentariu

  1. SISTEMUL JUDICIAR TREBUIE REFORMAT DIN TEMELIE. El a fost construit dupa chipul si asemanarea banditilor, hotilor si tradatorilor de neam care au capturat si distrus TARA dupa 1989.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.