Culmea tratării în spital: Să mori, după „o stare generală bună”

Caz teribil în Prahova. O tânără de 28 de ani, însărcinată în 9 luni, a murit după ce a fost trimisă acasă, spitalul susținând în prezent că pacienta nu avea probleme.

Spitalul Ploiești spune despre tânăra de 28 de ani însărcinată care a murit că a fost la spital pentru un control de rutină și nu s-a impus internarea pentru că nu avea probleme. Femeia era însărcinată în 9 luni.

Potrivit unui comunicat al Spitalului de Obstretică Ginecologie Ploiești transmis, joi, la solicitarea Mediafax, pe toata perioada șederii în spital, femeia a prezentat o stare generală bună și nu a acuzat nicio altă simptomatologie.

„Am identificat o pacientă de 28 de ani din comuna Ariceștii Rahtivani care s-a prezentat la spital miercuri dimineață, însărcinată în 9 luni. Pacienta s-a prezentat la un control de rutină pentru această perioadă a sarcinii (monitorizare), efectuându-se ecografie și test nonstress, evaluându-se starea mamei și a fătului, prognosticul de naștere fără să se impună spitalizarea continuă. Pe toata perioada șederii în spital, pacienta a prezentat o stare generală bună, a colaborat cu personalul medical, fără să acuze nicio altă simptomatologie. Investigațiile au fost efectuate în regim de spitalizare de zi”, se arată în comunicat.

Reprezentanții spitalului din Ploiești susțin, de asemenea, că femeia a fost monitorizată pe perioada sarcinii și nu avea probleme.

Tânăra de 28 de ani a murit în localitatea Ariceștii Rahtivani, în ziua în care a fost externată din spital.

Polițiștii au deschis un dosar penal în care se fac cercetări pentru ucidere din culpă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Ioana Radu 8518 Articole
Author

10 Comentarii

  1. Este adevarat ca in toate institutiile statului roman este plin de lichele mediocre si corupte!
    Trebuie testati toti in fiecare an atit in medicina ,cit si invatamint si celelate institutii bugetare!

  2. Bravo moralistule! Mare politician și deontolog! Cum să-l mai pupi pe gură după ce vă pupați toată ziua și noaptea în alte părți?

  3. DOAMNE DUMNEZEULE,DUPÃ CE CÃ LI SOR MÃRIT LEFURILE,TE LASÃ SÃ MORI CU ZILE.FEMEIA ASTA POATE NU SO MAI GÎNDIT,LA SPAGÃ,POATE NICI NU IA TRECUT PRIN CAP ASA CEVA,UNDE MAI PUI CÃ ERA SI NORMAL,SÃ NU DEA SPAGÃ,DOAR ÎSI ASTEPTA MICUL SUFLETEL SÃ SI-L ADUCÃ PE LUME.DAR MEDICUL DACÃ STIA CÃ FEMEIA ARE 9LUNI SI ERA SI MONITORIZATÃ,NU PUTEA SÃ O OPREASCÃ LA SPITAL,MAI AVEA UN PIC SI NÃSTEA NU?VAI DE NOI CU MEDICI CU TOT,NU ÎI MAI SATURÃ,,,NAIBA.

  4. Nimic nu tine o vesnicie !
    Cind Doctorii din Principate ti-au pus Verdictul „stare generala buna” este clar ca nu ai dat spaga si a sosit timpul sa te pregatesti de inmormintare. Cumpara-ti Lemnaria ( cosciug + cruce pentru crestini ) si textilele ( vata, costum de hirtie, pantofi de carton si nu uita perna de paie ) De rest se ocupa popii si maidanezii din primarii deci nu trebuie sa-ti mai faci singe rau cu incompetentii in viata de apoi.

  5. Sarcina parea normala, dar precis era depasita, a mai fost un caz prin anii’80, medicul din policlinica o trimetea sa nasca avand diagnostic de sarcina depasita, dr. Capuseanu o tot externa, pana in clipa in care s-a hotarat intr-o noapte, dar a fost prea tarziu, femeia a murit, era la a III a sarcina…

  6. 10 lei si o masa calda pe zi.Atat ar trebui sa aiba retributia timp de un an personalul sanitar de pe sectorul caruia cineva se externeaza asa-zis ameliorat,dar de fapt apar evenimente grave,chiar fatale.Si binenteles sa fie obligat sa poarte in public un ecuson mare,cu Dr Malpraxis vizibil.Credeti ca fac misto? Da,fac misto pt ca nu odata am primit sugestii voalate de genul:nu avem mijloace(sau medicamente) sa rezolvam problema.Dar am un coleg care poate aduce din tara x,numai ca la ei este cam scump…Asa ca cei 10 lei sa-i primeasca daca are si garzi,cum credeti altfel? Pt un ,malpractician’ 10 lei este o suma respectabila.

  7. La spitalele din Ploiesti tratamentul superficial al pacienților se întîlneste destul de des ,fie ca te duci la urgente la spitalul judetean unde o doctorita isi pune asistenta sa te imbrinceasca fie la interne la spitalul Shuler de unde esti externat tot bolnav dupa raceli puternice(in stare ameliorata)lasindu-te sa mori cu zile acasa sau la spitalul de plamini unde medicul te intreaba daca te-ai dus si La psihiatrie.Au salarii mari medicii si ce daca? De ce statul roman nu reglementează malpraxisul?Mentionez ca sint unii medici din Ploiesti cu inalta tinuta morala si profesională.

  8. De cand a marit numarul de posturi si locuri la rezidentiat Orban, sa te fereasca Dumnezeu daca ajungi la un spital universitar pe mana unor rezidenti care sprijina peretii fiindca domn profesor are ore la cabinetele private pe bani foarte foarte multi. Mai degraba te duci sa te operezi la Husi/Negresti/Radauti/Dorohoi etc sau in alt orasel mic fiindca daca te culci viu si te trezesti mort, cel putin nu mai ai pretentii. Asa baieti scoateti medici pe banda rulanta cate 10.000/ an (ce afecere si cu medicina din ziua de azi) si calitate zero. Daca pana si Monica pdl-ista s-a scandalizat, e groasa rau de tot. Traiasca si infloreasca examenul tip grila!

  9. Eu cred ca a fost „fushareala” la controlul medical facut tinerei! Este clara lipsa de profesionalism si dedicatie a medicului/medicilor care au consultat aceasta tanara femeie! Sau aceasta n-a „colaborat”?

  10. Daca vorbiti cu candidatii la admitere, va veti lamuri ca foarte multi vor sa fie medici pentru ca …. se castiga bine si au un viitor „afara”.
    Ca in fiecare scoala, si la Medicina sunt absolventi de nota 10, dar si de … hm! nota 5.
    Depinde ce bafta ai si pe mana cui pici!
    Trist este ca, s-a ajuns, si la medicina (si nu numai), aproape ca la Spiru Haret: diplome, diplome, diplome ….

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.