Cultura ultimei luni din an urcă pe scenă începând de luni

Bacău

MUZICĂ. De la 17.30, băcăuanii sunt aşteptaţi în Piaţa Tricolorului la deschiderea Târgului de Crăciun. Pe scena de lângă brad vor urca Pepe, colindători şi artişti de muzică populară.

CONFERINŢĂ. „Știinţa meditaţiei” este subiectul conferinţei organizate de VOPUS la Pensiunea Studio (Str. Oituz nr.17). Intrarea este 15 lei.

Braşov

TEATRU. Festivalul de dramaturgie contemporană a ajuns la ediţia XXVII (foto afiş). Până pe 10 decembrie, Teratrul “Sică Alexandrescu” prezintă cele mai importante producţii în limba română din stagiunea precedentă. Astăzi, de la 16.00, sala Studio prezintă „Fluturii sunt liberi” de Leonard Gershe, producţie a teatrului-gazdă. De la 19.00, braşovenii au la Sala Mare montarea de la Nottara, „Trei nopţi cu Madox” de Matei Vişniec.

FILM. În seria British Documentary, de la 19.00, în Hof Cafe, este proiectat documentarul „Școala ultimei şanse”, o producţie care urmăreşte eforturile pe care Muntham House School le face pentru integrarea elevilor excluşi din sistemul educaţional din cauza dificultăţilor emoţionale şi a problemelor de comportament.

Bucureşti

TEATRU. „Amadeus” în regia lui Victor Ioan Frunză se joacă la Metropolis de la ora 19.00. Spectacolul, nerecomandat minorilor care nu au împlinit încă 16 ani, se desfăşoară cu participarea extraordinară a tenorului Robert Nagy.

TEATRU. Montarea semnată de Andreea şi Andrei Grosu pentru „Un tramvai numit dorinţă” de Tenessee Williams se joacă la 22.00 la Unteatru.

MUZICĂ. Delia’s Winter Wonderland, de la 19.00, la Teatrul Naţional este primul concert în care artista urcă pe o scenă alături de o big band orchestra. Cei 30 de instrumentişti sunt conduşi de George Natsis. Boletele au preţuri care încep de la 490 de lei.

MUZICĂ. Ada Milea şi Bobo de la Fără Zahăr au concert în Cafe Deko (Str. Șelari nr.14) de la ora 20.00.

Călăraşi

MUZICĂ. Elevii Școlii Gimnaziale „Carol I” susţin spectacolul „Întotdeauna împreună” de la ora 10.00, la Sala „Barbu Știrbei” de la Centrul Cultural Judeţean.

Cluj-Napoca

MUZICĂ. La Sala Polivalentă, de la 18.00, cei de la Dire Straits Experience aduc cele mai cunoscute piese ale legendarei trupe într-o interpretare pusă la punct de o echipă ce are la bază colaboratori apropiaţi ai britanicilor.

Iaşi

CLASIC. După expoziţia „Iaşi, oraş regal”, găzduită de Muzeul Unirii, Societatea Muzicală, alături de Casa Regală a României, organizează de la ora 19.00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu”, la un concert cu artişti de excepţie: violoncelistul ieşean Filip Papa, acompaniat la pian de Ciprian Ciotloş, tenorul George-Ionuţ Vîrban şi soprana Gloria Tronel – acompaniaţi la pian de Miriam Draşovean, şi pianistul francez de origine română Ingmar Lazar. Intrarea se face pe bază de invitaţie.

FILM. Clubul Cinefililor de la Casa de Cultură „Mihai Ursachi” programează de la ora 18:00 discuţie şi vizionare dedicată producţiei din1977 aregizorului Woody Allen, „Annie Hall”. Intrarea este liberă.

Râmnicu Vâlcea

CLASIC. De la ora 19.00, Sala Lahovari găzduieşte o Seară barocă. Orchestra simfonică a Filarmonicii dirijată de Mihail Ștefănescu propune un program cu piese de Johann Sebastian Bach (Concert pentru două viori şi orchestră în re minor, bwv1043 şi Concert brandenburgic nr. 3 în sol major, bwv 1048), Antonio Vivaldi (Concert pentru două viori şi orchestră în la minor, rv 522) şi Georg Friedrich Händel (Passacaglia). Solişti sunt Meda Stanciu şi Mădălin Sandu la vioară.

Satu Mare

EXPO. Muzeul Judeţean Satu Mare în parteneriat cu Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” Bucureşti, Complexul Naţional Astra Sibiu, Muzeul Satului Bănăţean şi Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău vă invită la o expoziţie eveniment: ,,Oala de sarmale a bunicii”! Expoziţia găzduieşte în sălile muzeului oale de sarmale tradiţionale din diferite regiuni ale României şi va fi însoţită, pe parcursul lunilor decembrie, ianuarie şi februarie, de mai multe evenimente care vor aduce în atenţia sătmărenilor gastronomia tradiţională specifică judeţului, reţete inedite de sarmale apaţinând diferitelor etnii, dar şi din regiunile muzeelor partenere, tradiţii specifice Crăciunului şi mesteşugul olăritului, reprezentat de meşterul Geza Istvanfi, din comuna Vama. Expoziţia va fi itinerată şi expusă la toate muzeele partenere după următorul calendar: – Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău 15 martie -15 mai 2017; – Muzeul Satului Bănăţean Timişoara 23 mai – 15 iulie 2017; – Muzeul Nţional al Satului „Dimitrie Gusti” Bucureşti 17 august-11 octombrie 2017; – Complexul Naţional Muzeal Astra Sibiu 2019. Vernisajul expoziţiei va avea loc în data de 5 decembrie 2016, ora 14.00, la sediul din bd. V. Lucaciu, nr. 21 şi va fi deschisă până în 28 februarie 2017.

Am trecut cu vederea un eveniment cultural din oraşul dumneavoastră şi consideraţi că trebuie să afle de el cititorii cotidianul.ro? Nu vă abţineţi, postaţi la comentarii ceea ce credeţi că ne-a scăpat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Razvana Ancutescu 205 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.