Cum ar vota moldovenii la un referendum de demitere a lui Dodon

Aproape 40% din cetățenii Republicii Moldova ar vota pentru demiterea președintelui Igor Dodon, în timp ce 54% sunt pentru rămânerea acestuia în funcție, arată datele unui sondaj realizat de IMAS la comanda Partidului Democrat, relatează Cotidianul.md.

Astfel, potrivit cercetării sociologice, 38% din moldoveni ar vota în cadrul unui referendum ipotetic desfășurat duminica viitoare pentru demiterea lui Dodon, în timp ce 54% s-ar pronunța în favoarea rămânerii acestuia în funcție.

8% dintre cei chestionați nu au oferit însă un răspuns clar la această întrebare.

Sondajul a fost realizat în perioada 16 februarie – 6 martie pe un eșantion de 1.099 de persoane și are o marjă de eroare de 3%. Cercetarea nu include și opiniile cetățenilor aflați în afara țării.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

2 Comentarii

  1. Dodon este prorus si dupa cum se vede este acceptat de majoritatea moldovenilor ! Pai, de ce oare ? Pentru ca rusificarea romanilor de peste Prut , a fost un succes al propagandei rusesti , propaganda ce continua si astazi si care duce , fara nicio opreliste ,la indobitocirea moldovenilor , la ignoranta culturala, la indepartarea lor de origini , la mistificarea istoriei , la credinta tembela , ca fratii lor din Romania le sunt dusmani si vor sa-i subjuge ! Aceiasi propaganda ruseasca , agresiva si mincinoasa , invingatoare in Moldova desnationalizata , a fost infranta in tari precum Ucraina , tarile baltice , etc. Moldovenii sunt nepasatori si la faptul ca Rusia a ocupat armat o parte din teritoriul lor , intemeind acolo un stat sovietic fantoma . Cand vor pleca rusii din Transnistria ? Tineti minte de la Didos : niciodata ! In situatia ata unirea R.Moldova cu Romania ramane o himera . Pacat !

  2. Unirea e posibilă,Didos, dar România trebuie să devină o economie și o democrație puternică, alfel totul e vax. Rușii par să fie mult mai bine dezvoltați economic, de aici pasivitatea moldovenilor de peste Prut față de prezența trupelor ruse la ei. Dodon a fost un amestec de xenofobie moldovenească aliată cu panrusism, de aceea a ieșit președinte, iar scepticismul moldovenilor față de ideea Unirii este extrem de ridicat. Există însă un program anticriză în care apare calea sigură de realizare a Unirii, cam în zece ani,prezentată pe scurt în blogul jurnaldelălesti.blogspot.ro.Deci, mai sînt speranțe!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.