Cum procedăm cu fugarii?

Uniunea Europeană va trebui să stabilească o poziție comună cu privire la cererile de intrare ale rușilor care fug din țara lor din cauza războiului din Ucraina, a declarat joi executivul blocului comunitar, conform Reuters.

Comisia Europeană a precizat, însă, că statele membre vor trebui să evalueze cererile de la caz la caz, ținând cont de legislația privind drepturile fundamentale și procedura de azil.

Purtătorul de cuvânt al Comisiei, Peter Stano, a luat notă de rapoartele potrivit cărora numeroși ruși au încercat să părăsească țara după ce președintele Vladimir Putin a anunțat miercuri o mobilizare parțială și a precizat că jumătate de milion de persoane au plecat de la invazia Ucrainei din februarie.

„Au avut loc proteste în mai multe orașe din Rusia”, a declarat el în cadrul unui briefing de presă. „Noi, ca Uniune Europeană, în principiu, suntem solidari cu cetățenii ruși care au curajul și îndrăzneala de a-și arăta opoziția față de ceea ce face regimul, mai ales când vine vorba de acest război ilegal din Ucraina”.

Un alt purtător de cuvânt a declarat că, atunci când vine vorba de cererile de intrare la frontierele UE, aceasta „trebuie să se desfășoare în conformitate cu legislația UE”, ceea ce include respectarea drepturilor fundamentale și a întregii legislații în vigoare pentru procedurile de azil.

„Având în vedere această situație fără precedent, statele membre vor analiza de la caz la caz”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Un al treilea purtător de cuvânt a declarat: „Va trebui să avem o poziție comună la nivelul UE” cu privire la problema cererilor, având în vedere că ar putea exista un număr mare de cereri de intrare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

8 Comentarii

  1. Să procedeze la fel ca cu importul de gaze rusești.
    Gen, nu ne trebuie, dar tare le-am (i-am) mai vrea.

  2. Rușii care nu vor pe front vor muri în închisori! Nimic nou sub soare! Le scoate Putin ideile naziste din cap! Daca nimeni nu vrea sa apere țara, cine o va apăra?

  3. Ce treabă au pașapoartele ukrainiene din imagine cu prefectura?…

  4. Am văzut MARELE PROTEST de la Moscova :
    mai mulți cameramani și fotografi decât manifestanți…?
    Poliția îi extragea din lanțul format și ii băga domol în dubă.
    Am urmărit și protestele camionagiilor din Canada…
    DEMOCRAȚIE, NU GLUMĂ (la Trudeau jr., EVIDENT) ! ?

  5. Cum procedeaza ucraienii, adica un glont in ceafa cum s-a intamplat cu cei trei tineri care treceau granita spre Romania, in Maramures.

  6. Numai că în Ukraina cetățenii nu au „curajul și îndrăzneala de a-și arăta opoziția față de ceea ce face regimul”!
    Oare cum e asta, jegurilor de la Bruksăl șî Vașin’ton?
    Aaaaaaaaa, e vorba de LEGEA MARȚIALĂ decretată de jîdul criminal de la Kiev, și pusă în practică cu pistolul la tîmplă de fostul K.G.B. ukrainean, acum devenit „democratic” că așa vor Bideul, $$oroș și CNN…..[Rumburak]

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.