(VIDEO) Cum şi-a clădit Costel Alexe ditamai domeniul?

Ministrul Mediului, Costel Alexe, deţine un complex impresionant în apropierea Iaşiului, aflat în plin proces de modernizare, cu investitiţii de sute de mii de euro, scrie comisarul.ro.

„Ferma secretă a ministrului Costel Alexe. La 25 de kilometri de Iași, în satul Sculeni, liberalul Alexe, prin firma soției, deține un domeniu impresionant: 3,8 hectare de teren și 1.697 mp suprafață construită la sol. Cu conac, grajd, saivan și fânar.

În 2015, Corporex, cu unic asociat Raluca Alexe, a cumpărat întregul complex de la Construcții Hidrotehnice (CH) SA în schimbul a doar 42.000 de euro. Cât un apartament cu două camere în Tătărași. CH a fost controlată de deputatul PNL Mihai Lupu, din Constanța, și apoi de către fiica sa. Astfel a ajuns pontul la Costel Alexe, tot parlamentar PNL. Construcții Hidrotehnice a avut contracte de zeci de milioane de lei cu Direcția Regională Iași a Apelor Române.

„Nu vă răspund la nicio întrebare. Plecați”, a spus, arogant, Mihai Alexe, unul dintre frații ministrului. Acum, întreaga proprietate e în plin proces de modernizare, investiția fiind de câteva sute de mii de euro.

Ministrul Alexe a refuzat să răspundă la întrebările legate de sursele de finanțare. Refuzul lui Costel Alexe de a oferi explicații este o formă de sfidare a ieșenilor, cărora, altfel, le cere votul.

Domeniul lui Alexe se întinde pe aproape 4 ha și cuprinde circa 1.500 mp de clădiri reabilitate și multe amenajări conexe – cuști imense pentru păsări exotice, grajduri pentru cai și ponei, locuri de joacă, o viitoare piscină, cort pentru nunți. Sute de mii de euro pe care Costel Alexe nu îi justifică.

Transformări costisitoare într-un timp scurt

Conacul e la stradă, dispus pe trei niveluri. Amprenta la sol este de 211 mp. Are demisol și două etaje. Recent, i-a fost refăcută izolația exterioară, înlocuite geamurile cu tâmplărie PVC și termopan, schimbat tot acoperișul. Încă se mai fac amenajări.

Grajdul, cu o suprafață construită la sol de 932 mp, a trecut printr-o transformare radicală. Dintr-o clădire insalubră, în prag de autodemolare, într-o construcție cochetă, izolată termic, cu geamuri, uși și acoperișul toate noi.

Costel Alexe încă n-a împlinit 37 de ani dar evoluția sa financiară, după două mandate în Parlament, este fulminantă. Și la fel de secretă pe cât de spectaculoasă.

Curtea este pavată cu dale pe sute de metri pătrați. Au mai fost ridicate un cort pentru evenimente, o căsuță cu loc de joacă pentru copii, mai multe adăposturi pentru animale.

Ministrul are cai, ponei, păsări. Pe domeniul de 3,8 hectare se lucrează pe mai multe fronturi. Există câteva cadre metalice, structura unor viitoare căsuțe, probabil din lemn. De altfel, pe teren sunt depozitate mai multe stive de cherestea, dar și de pavele. Toate transformările au fost realizate în ultimii doi ani.

Conacul luat cu doar 42.000 de euro de la Construcții Hidrotehnice SA arăta deplorabil în februarie 2018. Costel Alexe motiva că nu are bani să investească.

În doi ani, Alexe a reușit să transforme construcția care era practic la roșu într-o clădire nou-nouță. Doar această amenajare se ridică la 200.000 de euro

Care este sursa banilor, domnule ministru?
Acest domeniu imobiliar a fost cumpărat prin firma Corporex a Ralucăi Alexe, soția liderului PNL Iași. Cu numai 42.000 de euro. Un chilipir. Proprietatea are patru numere cadastrale, dar a fost achiziționată în urma unei singure tranzacții din 20 octombrie 2015.”

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Author

19 Comentarii

  1. Si, dupa nationalizarea totala a intregii tari, comisii ca dupa Revolutia Franceza, sa se vada fiecare bun confiscat cui apartine cu adevarat si daca a fost achizitionat/mostenit/tranzactionat corect sau nu ! Ce e OK se restituie adevaratului proprietar, ce nu ramine confiscat in proprietatea statului iar vinovatii, tot ca dupa Revolutia Franceza, la esafod si ghilotina ! (ps : cred ca observati in dreapta jos a imaginii si o biserica ! Probabil ca e tot in proprietatea oligofrenului astuia, ca sa se mai spovedeasca o data la zece ani, cind furaciunile chiar il chinuie prea tare !)

  2. Intrebare pentru proști.. Pi doar ai partid, primar, poliție, ministere responsabile , și evident mai toți români, buni, patrioți, care condamnă hoția, frauda,.care intervin in mod cetățenesc și energic atunci când știu de vre-o fraudă,. Deci ce rost mai are intrebarea ??

  3. Cum si-a creat Dragnea Liviu domenii si mosii in tara si strainatate cu salar de bugetar nu interseaza pe nimeni. S-au or fi fost facute cu banii care ii fura cand punea apa in bere si scurta km.cu 200 de metri.

  4. Asta macar are o ferma.
    Oprisan are un casoi cat jumatate de judet.Mai repede ajungi de la Focsani la Iasi decat sa-i ocolesti domeniul.

  5. Acest individ Costelus Alexe păzește pădurile ȚĂRII asa cum păzește lupul stână.
    De ce nu este stopată mafia lemnului?
    Răspundeți!

  6. Ce-mi plac astia precum Daniel: e un articol in care e luat la intrebari unul din tabara lui KWI, gata, ei intreaba retoric de unul de la PSD de ce nu e luat la cercetat. Adica „ba pe-a matii” – scuzati limbajul colocvial-academic. Veste proasta, amice: Dragnea e la zdup pentru doua chestii (nu intram in detalii) si probabil ii vor prelungi cantonamentul pentru alte chestii (iarasi, nu intram in detalii). Asa ca ia si cauta pe un altul de dat exemplu sau, mai bine, obisnuieste-te cu ideea ca si apostolii lui KWI pot si si ei, vai!, corupti!

  7. Toti perindatii de lux prin politica sau nu, si-au luat drepturi necuvenite, ori prin acte cu continut fals(metoda cotrocenista), ori prin donatii(fals in acte sau prin forta, ori intimidare), ori prin concesionari pe 49 ani cu drept de prelungire, de asta terenurile tarii sunt in posesia nemernicilor din orice parid sau functii politic sau nu!

  8. Exista o deosebire – Dragnea a facut afaceri dupa revolutie si inca banoase, ca pe atunci nu prea exista legislatie fiscala, deci a strans ceva bani pana a intrat in politica din ce sa-si construiasca casa din Alexandria. Asta insa nu vor sa spuna maretii liberali, care au fost bugetari toata viata. Nimeni nu se intreaba din ce bani si-a construit BUGETARUL Orban vila din Dobroiesti, din ce si-a cumparat apartamentul din Bucuresti ca nu are credite bancare, dar mereu se intreaba din ce bani si-a construit casa din Alexandria Dragnea. Asta, asa presa, asa minciuni.

  9. Aseara la TV am vazut niste mafioti in Chiajna cu masini de peste 50 mii euro. De ce PSD nu da lege ca fiecare bun masina casa teren cumparate , propietarul sa justifice ca a platit impozit la stat pentru banii pe care i-a dat pe masina sau vila. Daca ai dat 20 mii euro atunci ai avut salariu sau venit de 25 mii euro ca sa si mananci. Arata ca ai platit impozit pe 25 mii euro…daca nu atunci statu sa ia impozit pe loc. Masina sau vila vandute statul isi ia 7 mii euro si restul da propietarului. La a doua fapta si puscarie de la un an in sus pe langa bani.

  10. @Tandala,daca e sa fim corecti atunci presa sa fie cu adevarat echidistanta,sa nu creeze situatii de ;ba p-ea matii;.dar presa traieste pe principiul, platesti,il injur.care da mai mult? daca s-ar aplica adevaratele reguli si s-ar lua la puricat toti politicii cred ca nu vor ajunge locurile in inchisori.atunci tu vei fi presedinte si eu primul ministru.

  11. Altul din trupa de hoti ai lui joianiss! Astia au avut de unde invata! Cum e turcul, asa-i pistolul!

    • Daca nu a folosit bani de furat, atunci poate fi dat ca exemplu de intreprinzator de succes. Satul respectiv are de castigat. Ca ministru este insa aerian. Are sarcina sa o compromita electoral pe Firea.

  12. Cand se vor hotari „organele” sa controleze averea acestui putoi? De la un simplu si slab absolvent de geografie (coleg cu primarul Chirica) a ajuns ditamai milionarul. Halal ascensiune pentru moldoveanul cu limba lata.

    • Nu va fi cercetat niciodata pentru ca face parte din „clubul milionarilor hoti-cinstiti”, din clubul pedeleprelor protejate de DNA si sistem! Asa ca…..

  13. Astia sunt penelistii.plus iohannisul lor,cei mai mari hoti dintre hoti,cei mai mari corupti dintre corupti,dar au si gura mare,plina de vrajeli pentru fraieri,plina gura lor de „justitie” si „lupta cu coruptia”,vrajeala cu atat mai mare cu cat praduie ei mai mult.Dar cand sunt intrebati de unde au mosiile spun ca din „meditatii”,”vanzari anterioare”,munca „cinstita” dar angajati fictivi pe la clientela din gasca ca Lucovidu,sau,care mai de care,au mosteniri de pe la „matusi” si credite uriase de milioane platite din…salarii de bugetari,salarii mai mari,sau mai mici,dar minuscule fata de marimea creditelor.

  14. „Cum şi-a clădit Costel Alexe ditamai domeniul?” Intrebare de prisos!!! Din „munca cinstita” ca Blaga, Videanu, Ministru-Grinda, Falca si ceilalti!

  15. Al Kappone are dreptate, aceste situatii trebuie rezolvate de ANAF!Numai ca ANAF se „ocupa” de micii intreprinzatori pe care ii hartuieste la nesfarsit si de comenzi politice, nu se leaga de politicienii „agreati”, de politisti, magistrati, securisti, ori de propriii angajati!Nu au treba nici macar cu interlopii si camatarii ale caror averi explodeaza, pur si simplu!

  16. Acum am aflat de ce protejeaza el institutia care ne distruge raurile, Apele Romane, mama regularizarilor, balastierelor si microhidrocentralelor.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.