Dacia, trasă pe dreapta

În martie Dacia va avea două zile fără producţie, care se adaugă celor trei din februarie, anunță ZF. Astfel, uzina pierde producţia a 6.500 de maşini sau aproape 100 mil. euro valoare de piaţă, luând în calcul un preţ de 15.000 de euro cu TVA.

„În România, la Mioveni, în luna martie, activitatea de la Uzina Vehicule va fi întreruptă în zilele de 5 şi 8 martie, iar La Uzina Mecanică şi Şasiuri, parţial, în aceleaşi zile. Penuria de componente electronice care afectează toată industria auto nu ocoleşte Grupul Renault. Com­pania depune toate eforturile pentru a limita impactul asupra producţiei. Conform estimărilor, vârful acestui deficit de componente electronice ar putea fi în al doilea trimestru. Cea mai recentă estimare a Grupului, la nivel global, luând în calcul o recuperare a producţiei în al doilea semestru, eva­luează un risc de aproximativ 100 000 de vehicule pentru anul în curs“, au spus reprezentanţii Automobile Dacia.

Și Ford a anunţat că va opri producţia de maşini şi de motoare timp de opt zile, începând cu data de 26 februarie, până în data de 10 martie.

În condiţiile în care Ford România pro­duce în medie 1.000 de maşini pe zi, uzina va pierde în total 8.000 de maşini, în valoare de 160 mil. euro, luând în cal­cul un preţ mediu de 20.000 de euro cu TVA, la care se adaugă 20.000 de mo­toare. Astfel, numai din producţia celor două uzine PIB-ul pierde circa 260 milioane de euro.

Industria auto se aşteaptă la 3-4 luni de producţie afectată de criza microcipurilor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

8 Comentarii

  1. sa o inchide da tot, n-avem nevoie decat e carutele jegmanilor la mana a treia!

  2. La fel au făcut după 2007-2008. Dintr-o dată nu se mai fabrica nimic decît la comandă sigură. Plățile ce se făceau într-o lună pînă atunci, s-au lungit la trei de către multinaționale. Micii producători au murit din prima. Asta era în SUA și Canada. Cu digursnță la fel în Europa.
    Atunci s-a dat vina pe nu știu ce bișnițării de la Jew York, azi pe de_nimeni_văzutul, părelnicul,scornitul virus. Tare de tot.

  3. Incepe dezastrul guvernarii neamtului de mana a doua. Va avea sigur nevoie de elicopter.

  4. De ba romanilor, stau fabricile din lipsa de componente electronice! De ce ati distrus fabricile din domeniu, Baneasa, Platforma Pipera, etc? Nu se puteau fabrica la noi aceste produse?

  5. Situația devine pe zi ce trece tot mai bună in „România normalaaa” sub oblăduirea fuhrerului Klaun Wurster Penalis si a „guvernului meu” 2.0 sau 3.0…whatever…
    „Pas cu pas” spre falimentarea si vânzarea României la bucată, ce a mai rămas din ea. „Românii mei” din „România educată” sunt așteptați la sparanghel in țara care deține telecomanda Marelui Robot Plăvan…uraaa…uraaa…uraaa !

  6. …Si aici aveti o mostra de comportament sincronizat, al unor ramuri economice interdependente, cum e in globalism: daca se strica un surub, nu mai merge intreaga masinarie.
    Dovada ca acea criza care va veni va fi diferita de cele precedente, incat 1929 va parea un foc de paie fata de ce urmeaza.
    Va cadea TOATA sandramaua, fara putinta de scapare. Si asta e si scopul: regresul omenirii. Revenirea la epoca de piatra.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.