A fost decriptat misterul?

Daniel Dragomir devoalează cât costă o zi de filaj la SRI

Fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir susține, duminică, pe pagina sa de Facebook, că o zi de filaj la Serviciul Român de Informaţii (SRI) costă aproximativ 3.000 de euro, precizând că au fost cheltuite sume uriaşe pentru ca românii să fie urmăriţi.

„3000 de euro ziua de filaj la SRI. Vă confirm că cifra este reală. Aici sunt banii dumneavoastră!!! Într-o zi vom înţelege cu toţii de ce nu avem nici autostrăzi, nici spitale, dar avem “intelligence” de dăm pe afară. Sume uriaşe au fost cheltuite pentru a-i urmări pe români. De aceea, pe lângă răspunderea penală, Coldea, Kovesi şi ceilalţi mafioţi care conduc statul paralel vor trebui să plateasca sumele cheltuite în interes personal. Va trebui să recuperăm de la ei şi de la neamurile lor toate milioanele astea aruncate pe apa sâmbetei. Până la ultimul cent!”, a scris, duminică, Daniel Dragomir, pe Facebook.

Daniel Dragomir a fost ofiţer al Serviciului Român de Informaţii, el declarând, într-un interviu pentru Gândul că, ani de zile, a stat în acelaşi birou cu Florian Coldea, fostul prim-adjunct al directorului SRI. Dragomir a demisionat din SRI în anul 2013.
Președintele Comisiei SRI: 6 milioane de români interceptați!

Președintele Comisiei SRI, Claudiu Manda, a declarat joi că, din calculele Comisiei rezultă că 6 milioane de români au fost interceptați de SRI din 2005 până în 2016.

Acesta a mai devoalat că, la Comisie au primit date conform cărora, la nivelul anului 2012, toți membrii Guvernului erau interceptați pe mandate de siguranță națională. De asemenea, cei mai importanți lideri ai Parlamentului ar fi fost interceptați.

”Avem la comisie o serie de date care arată că avem o creștere a mandatelor de securitate națională de la 1395 în anul 2005, până la 3701 mandate în 2013, adică aproape de trei ori. La nivelul mandatelor per total de acte de autorizare și supraveghere avem creșteri de la 5000 – 2005, 8000 – 2006 până la cifre de genul peste 44.000 în anul 2014, respectiv peste 51.000 în anul 2015, iar în 2016, o dată cu apariția deciziei CCR, vorbim de 12.000 în primele două luni de zile. Totalul acestor acte de autorizare și supraveghere în perioada 2005 – 2016 înseamnă peste 311.000 de mandate. În contextul în care pe un mandat de supraveghere putem să ne gândim că vorbim de o medie de 20 de persoane sau de posturi interceptate, putem să gândim că au fost mai mult de 6 milioane de persoane interceptate în această perioadă”, a declarat președintele Comisiei parlamentare de control a activității SRI, Claudiu Manda.

El a mai spus, însă, că cifra mandatelor de interceptare ar putea fi mult mai mare, în condițiile în care nu a avut acces la datele din 2016 și 2017.

”Ni se par niște cifre extraordionar de mari și de multe. Nu putem să comentăm sau să contestăm noi, la nivelul comisiei, atât timp cât ele au fost stabilite de procurori în temei legal sau de judecători, însă credem că sunt prea multe astfel de ascultări, milioane de oameni ascultați în această perioadă, în contextul în care populația activă a României este de 9 milioane”, a mai spus Manda.

Ce zice SRI: 20.907 persoane în perioada 2004 – 2016

„Având în vedere discuțiile din spațiul public referitoare la numărul de mandate de securitate națională solicitate de Serviciul Român de Informații în perioada 2004 – 2016, Biroul de presă comunică următoarele:

În perioada 11.12.2004 (dată la care a intrat în vigoare Legea 535/2004 ) și 16.02.2016 (până la decizia CCR) numărul total de mandate de securitate națională (inițiale, prelungiri și completări) solicitate de Serviciul Român de Informații a fost de 28.784, din care 9.292 inițiale. Numărul de persoane a căror drepturi și libertăți au fost restrânse, în condițiile legii, în baza autorizației eliberate de judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție a fost de 20.907.

Pentru un număr de 17.182 persoane aceste măsuri au fost prelungite câte 3 luni, în condițiile legii.

De asemenea, SRI a solicitat pentru 16.175 de persoane, dintre cele 20.907 vizate de mandatele inițiale, completări ale măsurilor tehnice dispuse inițial de instanța de judecată.

Precizăm că aceste date au fost puse la dispoziția Comisiei de Control a SRI, la solicitarea acesteia din noiembrie anul trecut”, arată Serviciul Român de Informații, într-un comunicat de presă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 9

9 Comentarii

  1. păi guvernul nostru condus de grenadă, victima sri-ului, dă bani cu nemiluita sri-ului, ca să-l fileze non-stop şi să-l bage la pârnaie pe grenadă. E pe undeva vreo greşeală de logică, vreo manifestare a absurdului românesc, sau ce-o mai fi asta ?

  2. Doamna (domnisoara) felicitari. Ai tinut singura tot ziarul in aceste zile.

  3. Cifrele se refera la interceptarile telefonice. Nu s-a vorbit inca de scotocirea calculatoarelor si chiar virusarea unora.

  4. Parlamentul trebuie sa revizuiasca si sa reduca bugetul institutiilor de forta, incepand cu SRI. O analiza a datelor publice de cheltuieli bugetare indica un procent de peste 15% din bugetul Romaniei alocat institutiilor de forta, ceea ce este inacceptabil si un factor determinant in franarea dezvoltarii tarii. Trebuie incluse aici serviciile, politia, justitia, armata… si pensiile lor speciale. Ne costa mult mai mult decat educatia, sanatatea si autostrazile. Si ce au produs? Un stat politienesc! Asta produc atunci cand li se dau mai multi bani decat trebuie.

    • Criminalele pensii speciale …impartirea poporului roman , in bogat si saraci …! Pe acest siteu esste nevoie de un articol pe aceasta tema …dar cine sa-l scrie ?

  5. bre da’ multi infractori are tara asta…sau sufera unii de spionita?

  6. Acest dragomir devine tot mai necredibil cu fiecare ,,devoalare” care seamana a turnatorie , in special ca provine de la cineva care a avut posibilitatea sa faca asemenea performante in timp util . Astazi seamana a turnatorie ieftina .

  7. Nu stiu cât costă ziua de urmărire, dar îmi dau seama că „românii” urmăriți sunt de fapt inși bănuiți de acte de corupție sau chiar trădare ori spionaj, căci la baza acțiunilor de urmărire stă întotdeauna un mandat semnat de un judecător, nu un interes particular. Niște oameni care sunt în funcții de unde pot comite infracțiuni grave nu trebuie lăsați să provoace pagube de milioane de dolari până să fie opriți, ci acțiunile lor criminale trebuiesc stopate din start. Dimpotrivă mi se pare jenant ca indivizi tarați moral ,precum T. Toader sau F. Iordache -de exemplu, să primească pensii speciale de zeci de mii de euro, într-o țară în care pensiile în general nu depășesc câteva sute de lei! AICI se duc banii noștri inutil, și e o formă de spoliere națională ce trebuie stopată!
    Părerea mea!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.