De ce au făcut grevă ziariștii de la The Washington Post

Ziariștii de la The Washington Post au organizat, pe 7 decembrie, cea mai mare acțiune de protest începând de la greva de 20 de săptămâni din 1975. A fost o grevă de 24 de ore, după eșecul unor negocieri de 18 luni cu conducerea ziarului.  Au participat peste 700 de reporteri, editori, caricaturiști si angajați din departamentul de vânzări.

The Washington Post este deținut de patronul Amazon, Jeff Bezos, care, în luna noiembrie, a anunțat că noul șef al ziarului va fi William Lewis, fostul publisher al The Wall Street Journal. În același timp, ziarul a anunțat că în acest an va avea pierderi de 100 de milioane de dolari și că va trebui să-și reducă număruil angajaților cu circa 10%, urmând să rămână cu o redacție de circa 950 de ziariști.

Solicitările angajaților, organizați într-un sindicat, sunt foarte departe de ceea ce compania este dispusă să le ofere. Ziariștii cer o majorare a salariului de 210 dolari pe săptămână, o creștere anuală de 4% pentru următorii trei ani. Conducerea le oferă o majorare de doar 21 de dolari pe săptămână și creșteri anuale de 2,25% în primul an și apoi de 2% în următorii doi ani.

Revendicările sindicatului mai includ: ”măriri care să țină pasul cu inflația și cu concurența, politici pentru munca de  la distanță, sprijin pentru sănătatea psihică, pachete compensatorii pentru reducerea numărului de angajați cu 10%”.

Sindicatul le-a cerut cittorilor să se alăture acțiunii de proteste: ”Pe 7 decembrie vă cerem să respectați greva noastră și, pentru 24 de ore, să nu citiți nimic din conținutul The Washington Post. Asta include ediția tipărită, cea online, podcasturile, filmele, jocurile, rețetele. În schimb, vă rugăm să dați mai departe informațiile despre greva noastră și să le trimiteți șefilor The Post o scrisoare în sprijinul celor care fac ca această instituție să funcționeze”.

Reacțiile din mediul online nu au fot neapărat cele dorite de ziariștii de la The Washington Post. Ziarul a susținut invazia americană în Irak. ”Este greu să ne imaginăm că cineva se poate îndoi de dovezile că Iarkul deține arme de distrugere în masă”, scrie ziarul, în 2003. Aceeași publicație a primit un Premiu Pulitzer pentru modul în care a sprijinit ideea că alegerile ce au dus la victoria lui Donald Trump, în 2016, au fost fraudate în complicitate cu Rusia, un sandal care a dus la paralizarea administrației Trump. Recent, The Washington post a susținut că sabotarea conductei Nord Stream a fost o acțiune a Rusiei lui Putin, pentru ca apoi să publice informații despre implicarea Ucrainei.

Asta i-a făcut pe unii internauți să spuna că ar fi fost bine ca ziarul ce-i aparține acum lui Jeff Bezos să fi fost în grevă în ultimii 24 de ani, nu 24 de ore, sau că ziarul al cărui motto este ”Democracy dies in darkness” se poate descurca foarte bine și fără redactori, câtă vreme articolele sunt oricum servite de CIA.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 9

25 de Comentarii

 1. In toata lumea Media e controlata de Servicii.
  …Exceptii pot fi la publicatii mai mici, neglijate de Servicii…
  Pot spune ca saitul Cotidianul este cel mai liber din Romania….si asa a fost si pe vremea lui Ion Ratiu…Stiu ce vorbesc, stiu unde am putut scrie si unde nu….Dupa 2021 nu am mai putut scrie nicaieri in afara saitului Cotidianului..

 2. eu am scris o vreme la EvZ pana nu s-au tampit lasandu-se CORONA, COVID
  cumparati ! 😀
  COTIDIANUL nu e perfect si deseori filtereaza din nevoi de auto-protcetie pentru cazuri de „forta majora”
  insa per asamblu … peste medie … e un ziar liber = poti scri si PRO si CONTRA vestilor mass-mediatice … oricum !

  nu stiu zau daca ast-i meritul lui Nistorescu sau proprietarilor DE FACTO ai fitucii insa APRECIEZ !
  Eu scriu doar din PLICTISEALA nu din convingeri sau (!) pentru a convinge ! 🙂
  Dupa … COTIDIANUL … cred ca n-ao sa mia scriu …facand subtil 🙁 plictisit …doar
  ce faceam si pana acum …subterran ! 🙁
  Poti avea totul de la viata insa-ti mai place dac-o faci fortat ? Chiar nu-i inteleg pe VIOLATORI ! Cum poti avea iluzii cu FORTA ! „ILUZIILE” trebuie sa vina de la sine … asta-i FARMECUL lor !
  daca le obligi distrugi ce cauti !
  😐

 3. Nu ma interesează de Tolontan dar de greva de la un ziar Washington Post :))))))) …. vă dați seama ….o să ies în izmene și o sa scriu pe ele Je suis Washington Post :)))) și pe fund … și eu sunt Tontolan …..:))) uite știri de 3 lei

 4. e ca greva scenarishtilor de la hollywood…..probabil ca e in scenariu!

 5. O treaba buna, exceptionala facuta de Cotidianul…S- a documentat si a demontat, a rezolvat Controversa publica privind originile cantecului- Noi suntem romani- Din sursa maghiara, Cotidianul ne – a oferit inregistrarea audio a melodiei din anul 1906…Da, e o melodie romaneasca….Pacat ca Intelectualitatea romaneasca nu a putut sa produca ea dovada…a lasat – o pe seama celei maghiare, Bartok.

 6. daca iese TRUMP si conform mishteaux (!) iese POTUS
  atunci
  ORBAN al ungurilor este per-tu cu toate MARILE PUTERI ale LUMII (v-am mai zis asta din timp = exsita posibilitatea ca PUTERILE GARANTE sa asigure mai intai „autonomia” unei parti a TRANSILVANIEI si mai apoi RE-integrarea ei in UNGARIA MARE )
  🙁
  De ce spun asta ? Tinand cont ca RO a mizat pe cartea bidenist-iudeic-perdanta , AZI ?
  Pentru ca n-am uitat … hartile lui ORBAN UNGURU’ … harti cu ungaria mare
  care pot acum tinand cont ca n-am PROPHETIC gresit 🙁
  UNGARIA e cu CHINA, RUSSIA , GERMANIA subteran-anti-americana, TURCIA si USA curand-sigur TRUMPISTA !
  CLAR !
  daca as vrea as putea face in asa fel incat sa nu castige TRUMP insa …din cauza unui pariu pe care din motive de mandrie intelectuala nu veu sa-l pierd !
  Va dau un sfat … nu va puneti toate OUAL in COSUL perdant al evreilor lui BIDEN si nu toate in cosul „democratilor” = PIERD electoral ! MDA !
  Romanashilor NU MA CREDETI cum nu v-ati crezut prophetii …si ve-ti vedea unde ve-ti ajunge !
  Mi s-ar frange inima sa vad o ROMANIE si mai mic decat slaba , mica si ZAPACIATA e acum !
  SINCER !
  ❤️
  [Sfatul meu direct … imediat dupa ianurie Iowa … bagati un miliard de koko in fondul electoral al lui TRUMP …cum … intrebati-l pe PONTA ! caruia i-a venit timpil sa-si joace rolul …pus o vreme de-o parte ! 😐 Credeti si faceti ce vreti insa NU spuneti ca n-ati fost avertizati de REAL PROPHETI ! SHALOM ! PS: Evreii lui TRUMP sunt OK … nu-s rai cu viitoare RO !]

 7. Urmaream cu atentie ziarul pana in 2020…. Sunt niste netrebnici, mizerabili, nerusinati mincinosi si manipulatori globalisti care nu sunt platiti de stapani pe masura coruptiei lor si acum sunt in greva pentru ca stapanii nu mai au nevoie de mizeria lor libidinoasa!!! Presa a murit acum cinzeci de ani in 1971!!! Romanii naivi nu stiau ca in 1990 occidentul era deja mort de 20 de ani!!! Fumam chistoacele aruncate pe jos acum cinzeci de ani si nu vrem sa recunoastem ca am fos naivi, prosti facuti gramada in 1989. Dumnezeu sa ne apere si sa ne salveze de propria prostie!!!!

 8. „în acest an va avea pierderi de 100 de milioane de dolari”

  Care capitalist lacom a aruncat din buzunar o astfel de suma ? Asta este problema, tot mai putini cititori cred minciunile. O greva a gazetarilor impotriva minciunilor scrise de ei este o noutate. Continuati, pentru ca meritati !

 9. Când sunt în grevă pentru ce scriu și manipulează? Abia atunci redevin presă , acum sunt doar instrumente de manipulare a actualilor de la putere.

 10. e ca greva scenaristilor de la hollywood- ESTE IN SCENARIU!!!!!!!!
  (asta e adevarata „realitate virtuala”;
  ea devine reala doar daca ziaristii isi dau foc
  sau isi euthanasiaza familiile)

 11. De ce securistii romani investigatori (militienii adica acei caini imbecili investigatori si fratii lor de suferinta intr-ale prostiei osanale) sunt cei mai prosti din Romania ?!:)))
  Daca un prost de civil rade zeci de ani de un sistem investigational securist agresiv si criminal la propriu cum se face ca civilul demonstreaza prostia nemernic criminala a sistemului iar sistemul face spume la gura de prostie?!:)))
  Cei care ling la securistii prosti investigatori ronani sunt si ei la fel de prosti sau (obligatoriu deci) muuult mai prosti?!:)) fara profetii ante-mistocare… Doar relatari banal retarde… Cu investigatori SIC BAT DAC etc si colaboratori sociali si un prost ce rade de ei de securisti asa simplu si banal!

 12. @ „maxtor”, 08 dec. 2023 la 18:50
  „e ca greva scenarishtilor de la hollywood…..probabil ca e in scenariu!”…
  HAHAHAHAHAHAHAHA!
  https://www.youtube.com/watch?v=we0_kUL6Hew
  Nu. E ca greva behăitoarelor dă la Foaya Dă Ambalat Pește GheZepe – tribuna publikă a pușcăriașilor klanului națioanal Beee’ – în sprijinu’ behăitoarelor-șefe tontolan șî zeppeLinn……[RumBurak Rishi]

 13. „@mis(chis)toc spune:
  08 DEC. 2023 LA 23:46”

  MDA ! … daca te intereseaza „ceva” …si crezi ca mishteaux nu poate „urni” nimic in lume
  concentreaza-te doar pe cine-a pus dictonul SRI-ului „PATRIA APRIORI”
  si ai sa vezi cine-i mishteaux !
  PS: Mentionez ca n-am nici in clin … nici in maneca ceva cu serviciul secrete , putin talamb , regional si spiritual mititel roman … SRI ! (totusi „daca ai puterea sa ti se raspunda SINCER” intreaba cine le-a pus „PATRIA APRIORI” 😉 , vei avea surprize ! 😐 asta doar asa ca paranteza intre noi ! 🙁 )

  PS: Te rog intereseaza-te direct in sursa(SRI) si nu ma crede pe cuvant (sunt un CHAMELEON) !

 14. „@un kopeikar spune:
  19 OCT. 2023 LA 19:42
  Merci !
  PS: pentru ca esti amabil iti spun un TOP-SECRET de verificat PRACTIC mai tarziu !
  BIDEN cere 100 miliarde nu pentru ca … politica externa si razboie
  ci din surse in CONGRESS-ul american = direct de la mama-lor 🙁 , pentru ca …(greu de observat non-expertilor)

  „NINGE PE FED” 😉 = au nevoie de aceste de 100 de miliarde pentru ca SHANDRMAUA cade … cei cu acces la secrete FED_ului
  stiu … nu de alt ATACA (vizibil in lume, n-asa? 😉 ) in HAITA ACUM ! (habar n-ai cate trebuie sa ante-stie mishteaux= reciteste-i comentariile !)

  [mishetaux = 3301 Q =”stapanul panianjenilor din retea” … nu stapanul inelelor 😀 , 😉 !]
  n-ai zis ce IQ ar aveea conform subversiv puerilelor lui comentarii in TIMP (~2-oi ani!]

  INCA CEVA …ce-ti sopun 1/1000 sunt doar adevaruri sistemice de nivel 1 si 2 …gandeste ca exista insa nivele explicativ-prophetice si de nivel 5 !”

  🙁 ”

  M-a cost o dupa-masa ca sa le stric planul si … sa-l dau „reparat” mai departe …rezultatul colaterla in vezi aui in SWING STATES !
  PS: Receiteste-mi comentariile despre PETRO-DOLLAR versus ELECTRo-DOLLAR
  si ce-a zis TRUMP (care prin voia mea de „NAPOLEON DE OSPICIU”-pentru-tine- 🙁 a zis …. in prim a zi coi fi DICTATOR … „inchid gardul” si pe urma … DRILL DRILL DRIL baby !
  Asa ca nu intelegi un text si genialitatea prophetica a celui care-l scrie …vezi altceva straniu
  in comentariile uitat-RELUATE mai jos ! 😐

  PS: MISHTEUAX e straniu ! (multi care-au glumit SERIOS nu in gluma pe seama lui … studiaza ridichile de sub ele , acum ! 😐 🙁

 15. „sando khan (=mishteaux chiar e genial !) spune:
  01 OCT. 2023 LA 12:23
  prin PETROL …pretul petrolului
  ca OPEC+ … 😉 … poti controla , paralel FED-ului …intrega INFLATIE AMERICANA !
  ERGO …cine vrea poate distruge …petrolier… societatea(!), societatea americana din insusi interiorul ei !
  GENIILE de la OPEC+ au vazut ca deageaba vrea FED-ul ceva …daca ei prin manipularea pretului PETROLULUI pot
  manipula colateral TOATE preturile americane !
  Multi vad putini pricep …insa aici, AZI, se bat titani ! Si din cate ante-stiu … nu va fi USA ce-a care castiga ! 🙁
  IQ=?
  😉”

 16. „putini ca …tine ❤️❤️❤️ spune:
  01 OCT. 2023 LA 12:26
  Crezi ca OPEC+ si rusii 😉 fac PETROLIER intentionat ce opac fac ?
  Esti mai subtil decat chiar pari !
  IQ>145 …mult peste ! Vom vedea daca … „ninge pe FED” 😉 !

  PS: Daca maresti ARTIFICIAL pretul petrolului … COLATERAL-ENERGETIC totul se scumpeste = maresti inflatia interna a unei tari deja in FALIMENT ! 😀 !

  PPS: VINE IARNA ! 🙁”

 17. „”ninge pe … FED” 🙁 spune:
  01 OCT. 2023 LA 12:32
  Daca in USA … acum in echilibru fff.instabil privind DOBANZILE
  creste inflatia 🤐🤐🤐
  BOND-urile de trezorerie in DOLLAR 😢😢😢 …vor produce un CATACLISM pre-meditat voit-apocaliptic
  care va distruge financiar-MONETAR USA ! 🙁 [nu era de stiut ? doar eu ca FRIZER vad ce-si-cum ?]
  (stiu ce spune pentru stiu ce le e deja pregatit AMERICANILOR ! si chiar nu-s bucuros deloc !) 🙁”
  _____________________
  😉
  De ce TRUMP -> „DRILL DRILL DRIL baby !” … ?

 18. „@un kopeikar spune:
  19 OCT. 2023 LA 19:42
  Merci !
  PS: pentru ca esti amabil iti spun un TOP-SECRET de verificat PRACTIC mai tarziu !
  BIDEN cere 100 miliarde nu pentru ca … politica externa si razboie
  ci din surse in CONGRESS-ul american = direct de la mama-lor 🙁 , pentru ca …(greu de observat non-expertilor)

  „NINGE PE FED” 😉 = au nevoie de aceste de 100 de miliarde pentru ca SHANDRMAUA cade … cei cu acces la secrete FED_ului
  stiu … nu de alt ATACA (vizibil in lume, n-asa? 😉 ) in HAITA ACUM ! (habar n-ai cate trebuie sa ante-stie mishteaux= reciteste-i comentariile !)

  [mishetaux = 3301 Q =”stapanul panianjenilor din retea” … nu stapanul inelelor 😀 , 😉 !]
  n-ai zis ce IQ ar aveea conform subversiv puerilelor lui comentarii in TIMP (~2-oi ani!]

  INCA CEVA …ce-ti sopun 1/1000 sunt doar adevaruri sistemice de nivel 1 si 2 …gandeste ca exista insa nivele explicativ-prophetice si de nivel 5 !”

 19. Doara pentru ca exista … mishteaux
  n-o sa fiti ca tara mancati DE VECINI dupa … 2024 ! Politica interna a ROMANIEI … NU EXISTA ! E doar o NALUCA ! 🙁 !
  ____
  … asa ca un pic de RESPECT lui ! 😐 slavit fie numele lui !

  SHALOM! ❤️❤️❤️

 20. Exact 129 de milioane de DOLLARI CASH
  ar fi costat ca TRUMP s nu fie POTUS
  acum e prea tarziu ! FEREASTRA de OPORTUNITATE s-a dus !
  TRUMP = POTUS !
  _____
  Geniile nu pot face greselile talambilor … pentru ca n-ar fi genii de-ar fi asa !

  „NINGE PE FED!” …cui i-e straniu de ce TRUMP – vrea FORAJE dupa PETROL
  si …la ei in USA … cum straniu pre-prophetit TAMABALAUL
  va chiar incepe din TEXAS ! (mishteaux dicto )

  Nu incercati sa-l „intelegeti” pe mishteaux pe doar un nivel explicitiv ! Mishteaux e mai mult ! V-as spune ce urmaza inca anul asta
  dar e prea urat asa ca din mila: va mai las iluzia de … „craciun fericit” 🙁 !

  IQ=?
  😉

 21. ‘S curios daca cineva , non-debil , mai cred eca „Mi-e frica de… POGROAME!” _5 din 6 SWING STATES nu mai sunt „democrate”
  a fost o pura ghiceala la „mihsteux” ?

  Dupa ce-a auzit discursul de DICTATOR-DE_O-Zi a … MARELUI BLOND ?

  MISHTEUX E SPECIAL !

  ❤️❤️❤️

 22. INSEMNA ASTA CA UKRAINA NU VA PRIMI BANI NICI DE LA USA NICI DE LA UE ?
  „„@un kopeikar spune:
  19 OCT. 2023 LA 19:42
  Merci !
  PS: pentru ca esti amabil iti spun un TOP-SECRET de verificat PRACTIC mai tarziu !
  BIDEN cere 100 miliarde nu pentru ca … politica externa si razboie
  ci din surse in CONGRESS-ul american = direct de la mama-lor 🙁 , pentru ca …(greu de observat non-expertilor)

  „NINGE PE FED” 😉 = au nevoie de aceste de 100 de miliarde pentru ca SHANDRMAUA cade … cei cu acces la secrete FED_ului
  stiu … nu de alt ATACA (vizibil in lume, n-asa? 😉 ) in HAITA ACUM ! (habar n-ai cate trebuie sa ante-stie mishteaux= reciteste-i comentariile !)

  [mishetaux = 3301 Q =”stapanul panianjenilor din retea” … nu stapanul inelelor 😀 , 😉 !]
  n-ai zis ce IQ ar aveea conform subversiv puerilelor lui comentarii in TIMP (~2-oi ani!]

  INCA CEVA …ce-ti sopun 1/1000 sunt doar adevaruri sistemice de nivel 1 si 2 …gandeste ca exista insa nivele explicativ-prophetice si de nivel 5 !””

  Cum puteai sti atat de straniu … inainte de multe ulterior IN LINIE INTAMPLATE ca:

  „USA e OUT” … desi inca CONGRESS-ul-l mai avea speaker pe cel dat intre timp, cum anticipat 🙁 , jos !

  CINE ESTI … ❤️mishteaux❤️ ? … la 3-a citire esti groaznic-straniu ! 😐

  Inteleg ca ghiceala are o limita atunci cand contrazice matematica statisticii … RESPECT ! MAGA ?(!)

 23. MISHTEAUX … te joci ca un GENIU PLICTISIT cu FOCUL ! 😀
  Putini ca tine !
  „Anostule!”
  castiga-ti PARIUL si uita-ti plictissul ! MAGA (?)

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.