De ce contestă un fost ministru controversata OUG pe Sănătate

Fostul ministru al Sănătății Sorina Pintea critică ordonanța de urgență a Guvernului Orban privind „privatizarea” sănătății, arătând că spitalele private ar urma să primească bani publici în timp ce nu există fonduri pentru înființarea de compartimente de primiri urgențe la  spitalele municipale orășenești, aprobată deja.

”Aș dori să precizez că pe mine m-a șocat lipsa de transprență în sensul că pe site-ul Ministerului Sănătății apărea un proiect de ordonanță iar în momentul în care acesta a fost adoptat au apărut lucruri în plus. Două puncte care din punctul meu de vedere nu ajută pacienții din România.

Punctul 5 dă voie: existența unor servicii private de urgență în condițiile în care spitalele municipale orășenești există aprobări pentru înființarea acestor compartimente de primiri urgențe, de către acea comisie interministerială prezidată de Raed Arafat, dar din păcate acestea nu pot fi finanțate că nu sunt bani.

În condițiile acestea să dăm bani serviciilor private de urgență când noi nu putem să asigurăm finanțarea centrelor aprobate deja”, a spus Sorina Pintea, citată de Antena 3.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

5 Comentarii

  1. Și ce se mira dna fost ministru? Avem președinte și prim ministru alogeni? Avem! Ii iubim? Ii votam? Ieșim în strada „la ordin” tineri, mai puțin tineri, „frumoși și liberi” și prosti, zic eu? Da! România e planificata la desființare, la disoluție! Urmează, curând, o așa-zisa federalizare, cu autonomii locale, Ardealul sub influenta ungaro – austriacă iar restul, se scoate la taraba. Cine da mai mult! Ca lucrurile sa meargă unse era nevoie de sas încă un mandat, de un partid neomarxist, PDL care s-a dat de trei ori peste cap, „ca calul lui Greuceanu. și s-a transformat în PNL, de alt partid cam tâmpit și care încă iși zice PSD, și de un prim ministru, urmaș de securis alogen. Serviciile românești sunt conduse tot de alogeni, nimic din ce contează nu mai cam e romanesc și tare ma tem ca sunt și în slujba străinătății.

  2. Acele spitale orășenești se vor închide prin urmatoarea ordonanță de urgență.tot noaptea și tot ca hoții. Dar hoții ăștia sunt pnleprele lui IohaniSS.

  3. Mai nene, stai linistit la „locurile voastre”! Numai „desteptii” mai cred ca prezidentu a fost votat cinstit si lautareste, prostii stiu ca si-a bagat STS-ul tableta la ordin de la Angela, asa cum a bagat vreo 1000 de unguri la Calarasi unde nici macar rudele maghiare ale lui Dinca nu au fost vreodata, la europarlamentare! Cine mama ma-sii mai crede ca avem alegeri libere si corecte! Poate Soros!!

  4. Vrajeala de 2 bani! Chiar credeti ca ea nu stie despre ce este vorba?! Eu nu cred!

  5. Vor sa suga la buget precum pruncii de la piept! Ce taraboi se face cand se propune marirea salariului sau pensiei cu 10 lei pe luna. In schimb se largeste democratia cand hraparetii reusesc sa mai apuce o bucata de la buget. Exista deja spitale de stat si spitale private. De ce vor sa le amestece ? Pentru ca este foarte dificil pentru privat sa stranga bani de la clienti , mai ales ca sunt din ce in ce mai putini din cei care au bani. Atunci, sarlatanii din tara in cardasie cu sarlatanii mondiali apeleaza la institutiile statului sa stranga de la toti cotizatii (activitate foarte dificila) si pe urma sa le dea lor, daca se poate toti banii. Este o smecherie in favoarea sarlatanilor! Pot institutiile statului sa verifice costul real al serviciilor pentru fiecare pacient? Pot institutiile statului sa limiteze pretul unitar al serviciilor sau sa limiteze profitul pe care il doresc hraparetii?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.