De ce nu ar primi Simona Halep wild-card la Roland Garros?

Se apropie momentul de apogeu din fiecare an al sezonului pe zgură în lumea tenisului, respectiv turneul de Grand Slam de la Roland Garros. Competiția va fi organizată, ca în fiecare an, în complexul parizian și tot aici se vor disputa și meciurile din cadrul turneului de tenis la Jocurile Olimpice, găzduite în această vară tot de capitala Franței. Revenită în activitate după ce a stat suspendată timp de 18 luni pentru acuzația de dopaj din partea ITIA, Simona Halep nu ascunde faptul că și-ar dori mult să simtă din nou sub picioare zgura roșie de la Roland Garros, turneul de Grand Slam favorit al româncei. Aici, Simona a câștigat trofeul în 2018, după finala în care s-a impus cu 2-1 în fața americancei Sloane Stephens, dar tot aici a pierdut de două ori finala, prima dată în fața Mariei Sharapova, a doua, în fața letonei Jelena Ostapenko, în 2017, când a avut loc una dintre cele mai mari și mai neverosimile răsturnări de scor, Halep cedând de la 1-0 la seturi, 3-0 și 40-0 pe serviciul adversarei!

Cum, la acest moment, Simona este undeva pe locul 1134 în ierarhia WTA, este clar că nu ar fi niciodată admisă pe tabel la Roland Garros, nici măcar în calificări. Singura ei scăpare ar fi să primească o invitație din partea organizatorilor Openului francez. Însă există două mari obstacole. În general, cu mici excepții, francezii nu dau wild carduri decât jucătoarelor lor care sunt clasate pe poziții inferioare, după  clasamentul WTA. Și mai păstrează unul sau maxim două pentru sportive de altă naționalitate, dar cu o condiție. Să nu fie vorba despre o jucătoare care a fost suspendată pentru dopaj. Așa s-a întâmplat cu Maria Sharapova după revenirea ei. Acum, alegerea ar fi între Simona Halep și daneza Caroline Wozniacki, dar presa din Franța susține că indiferent de ce a decis tribunalul de la Lausanne, acuzația de dopaj a rămas și din acest motiv ea ar putea fi refuzată.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

6 Comentarii

 1. Minune cereasca, oameni buni, Petrache Lupu a inviat si face din nou minuni ! Haleapa, cum e vorba de „malai”, cum incep sa-i sticleasca ochii si se face brusc bine !

 2. mananci dl Dumitru daca tot faci presupuneri cu situatia Simonei, altceva nu ai de facut. Avea cineva o vorba pe oameni ca tine:
  „Sa-ti dea Dumnezeu preocupare multa!” si astfel sa o lasi in pace pe Simona.

 3. „De ce nu ar primi Simona Halep wild-card la Roland Garros?”
  …pentru că e o TRIȘOARE DOVEDITĂ (și pedepsită INDULGENT cu suspendare de 4 ani, redusă apoi dubios la T.A.S. la 9 luni)?
  După F.I.F.A., U.E.F.A. și T.A.S. mafiote pînă-‘n-măduva-oaselor, mai rămîne ca și W.T.A. să se demonstreze de aceeași categorie, șî e condamnarea finală în opinia publică a șporților mondiali, kear-‘nainte dă J.O. dîn l’Affrance a lu’
  https://www.youtube.com/watch?v=4533ReGwzxE
  Alla’……[Rumburak]
  https://www.youtube.com/watch?v=FZAx_5CN5Rc

 4. In Bilie se cere: sa nu gresesti nici cu gandul. Daca in popor se spune: sa nu cobeste, in Romania unii urasc asa de mult incat COBESC, GANDESC NEGATIV, VRAND SA DISTRUGA O persoana si implicit fac rau Romaniei. Mai sunt 36 de zile pana la turneu, siturile nu au nici o informatie despre cine va participa nici pe lista principala, dar domnul ziarist si dusmanii Romaniei deja au dat verdictul. Ma intreb de ce nu putem si noi sa va hotaram soarta la toti comentatorii asa cum vreti voi sa hotarati viitorul Simonei. Nu uitati:”ceea ce semanati aceea veti culege” cand cineva din familia voastra va fi judecat/respins asa cum faceti voi cu Simona sa va amintiti ceea ce ati gandit voi odata.

 5. Hai sa fim corecti, NU are ce cauta la astfel de competitii, a fost suspendata pentru dopaj.
  Nu a fost albita de TAS.
  I s-a dat o sansa, atat!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.