”De ce plătim taxe?

Postul B1 TV va difuza în premieră și în exclusivitate în România documentarul ”De ce plătim taxe?”, vineri seara, începând cu ora 23:00.

Filmul prezintă o amplă analiză a sistemului de taxe, din cele mai vechi timpuri și până în prezent. Telespectatorii vor putea afla cum mari evenimente din istoria lumii, precum Revoluția franceză, au dus la crearea taxelor și impozitelor pe care cetățenii le plătesc în prezent.

Statele din Europa sunt în prim plan, Marea Britanie, Franța și Germania fiind cele care au creat bazele actualului sistem fiscal global. TVA-ul, impozitele pe proprietate sau pe venit nu ar fi existat fără influența politică, economică și socială a acestor state.

De asemenea, inegalitățile din societate (legate de salarii, impozite, servicii sociale) reprezintă  un alt subiect central al acestui film.

Mișcările sociale, grevele și revoltele cauzate de aceste inegalități sunt prezentate pe larg, inclusiv cele mai recente proteste din Europa. Ascensiunea mișcărilor extremiste din ultimii ani au la bază aceste discrepanțe din societate, impozitele și taxele fiind principalele motive.

Filmul este produs în anul 2022, iar postul B1 TV este printre primele din lume care difuzează acest documentar.

”De ce plătim taxe?”,vineri seara, ora 23:00, pe B1 TV și www.b1tv.ro

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

4 Comentarii

  1. Pai, cum sa se imbogateasca cine trebuie din bani de la buget, daca acesta nu se alimenteaza din belsug de catre saracani.

  2. „Revoluția Franceza a dus la crearea taxelor și impozitelor…” Sa înțeleg că înaintea ei n-au fost taxe în Franța ? Dar fermierii generali ce colectau ? Taxele au apărut o data cu organizarea socială.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.