Decăderea unei metropole

Gentlemanii bine îmbrăcați din New York sunt precum umbrele din fotografiile sepia de odinoară. Am stat două săptămâni aici și nu am văzut pe nimeni care să poarte costum și cravată. Între vestele de lână de Patagonia îmbrăcate de șmecherașii ce te îmbrâncesc pe Wall Street și hanoracele lipsite de gust ale aspiranților la Silicon Valley, New Yorkul este un rai al nespălaților, care și-a pierdut spontaneitatea și perspectivele nelimitate cu care îi îmbia cândva pe oameni”, scrie în Takimag jurnalistul Panagiotis Theodoracopulos

”Firește, tineretul este întotdeauna o speranță pentru un viitor luminos, însă cu excepția faptului că 70% dintre liceenii în an terminal din New York cred că Rusia a fost inamicul SUA în Al Doilea Război Mondial. Da, orașul este în regres profund, însă nu avem voie să spunem că vina este a primarului de culoare, a procurorului general de culoare și a femeii care este guvernatorul statului. Rasismul și sexismul sunt cele care au făcut rău metropolei.

Miliardele care sunt pompate anual pentru a ajuta minoritățile (care acum îmi pare majorități) nu au făcut nimic pentru a ridica nivelul orașului. New Yorkul este acum o distopie, un loc plin de gunoaie, în care rata criminalității a crescut cu 53% și de unde cetățenii bogați fug mai ceva ca din San Francisco. Progresiștii care conduc orașul au uitat că legea și ordinea sunt fundamentale pentru orice tip de progres, iar acum avem criminalitate, mizerie și guvernul local care cheltuiește cel mai mult din toata America, deși viața de zi cu zi nu lasă deloc impresia că ar exista vreun guvern în New York.

Orașul devine o colonie de nudiști, cu stațiile de metrou transformate în galerii din injectat heroina și indivizi dependenți pe jumătate dezbrăcați care merg pe peroanele pline de fecale. Sunt călători disperați trăgându-și copii printre acele de seringă de pe jos și cu mâna la nas, pentru a ieși cât mai repede la suprafață. Metroul a devenit sanctuarul drogaților, în special în timpul pandemiei. Cel mai milă îmi este de polițiștii care au de-a face cu aceste animale, și le cer scuze prietenelor noastre patrupede. Totul are de-a face cu faptul ca oamenii primesc ceva fără să facă nimic, cu așa-numita Great Society a lui Lyndon Johnson, care a devenit o capcană pentru milioane de americani, cei mai mulți de culoare.

Marele senator de New York Patrick Moynihan a avertizat că această politică însemnă „indiferență benignă”, însă a fost acuzat atunci de rasism. Practic, Great Society i-a contaminat până și pe cei muncitori cu apatia indusă de asistența de stat. Cu cât mai mulți copii ai, cu atât ai mai multe mese gratuite și bani fără muncă. Bill Clinton a încercat să facă ceva, legând asistența statului de încercările de a obține un loc de muncă. Acum, am revenit la vechile obiceiuri, Biden oferind bani în timp ce inflația o ia razna. Iar oamenii au învățat să profite de sistem. Cei care știu cum să profite îi învață și pe cei din jurul lor. Cum pot să obțină mai multe lucruri gratis, locuință gratuită, bonuri de masă, bani cash. Tinerii care vor să muncească sunt certați de părinții lor, care le spun că în felul ăsta vor pune in pericol asistența guvernamentala de care familia beneficiază acum.

Cultura dependenței este evidentă în comunitățile de culoare, de aici și statisticile care arată că afroamericanii sunt categoria cu cel mai mare procent de deținuți. Este o realitate revoltătoare, însă și mai revoltător este când te gândești la liberalii albi care pun criminalitatea în rândul negrilor pe seama rasismului. Stânga americană, începând cu The New York Times, vrea să-i îndoctrineze pe americani și să-i facă să creadă că singurul lucru care contează la un om este culoarea pielii. Teoria Critică a Rasei otrăvește întreaga țară spunând că albii sunt răi, in timp ce negrii sunt victime pure și nevinovate. Această spălare de creier face ca nazismul și comunismul să nu mai pară atât de rele. Presa americană este un spectacol horror, cu invitați superficiali care urlă împotriva lui Trump, a albilor și oricui muncește pentru o viață mai bună.

Singura soluție de ieșire din această situație este una pe care nu pot să o spun aici. Biden este prizonierul politicii identitare și, dacă va câștiga (și cred că va câștiga), situația va fi și mai rea. Nu pot să scriu despre soluția în care cred, pentru că asta presupune eliminarea din viața publică a unei mulțimi de oameni. Situația este deprimantă și devine și mai rea. Unirea țării este un vis aproape imposibil și se va putea realiza doar când toată lumea, inclusiv niște prefăcuți precum Zuckerberg și Bezos vor intra în categoria asistaților social.”

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 32

37 de Comentarii

 1. Comentarii din astea apareau pe vremuri in Scanteia – organ al PCR….

 2. Sin City,
  Sodoma sau Gomora!

  „Singura soluție de ieșire din această situație este una pe care nu pot să o spun aici.”

  -reamintim ca in Romania comunista li s-a dat azil „partizanilor greci”,
  Grecia era pe calea cea buna,Coloneii aia…din pacate nu se mai repeta NIMIC,
  aia au ajuns un neam de malaca.

 3. și Bucureștiul își are asistații lui ! și Bucureștiul va fi un NEW-YORK mai mic!

 4. Un sef CIA a introdus in SUA drogurile, sa-i „linisteasca” pe tinerii protestatari din anii ’70. Idiotul acela a pus la pamant toata SUA. Opera lui Putin ? Parinti, dati banii pe prostii, nu luati droguri la copii !

 5. @VOUCHEREL CIOLAHÂC
  „In garsoniera ta.
  E chiar asa.
  Cum e-n America ”

  -versuri cantate de trupa A.S.I.A
  acum 20j’dă ani.

 6. CE NUITI PLACECHINEZULE ?CA TARA TUTUROR POSIBILITATILOR SE DUCE INCET SI SIGUR DRACULUI ,SI DEABIA E ICEPUTUL.

 7. și Bucureștiul își are asistații lui ! și Bucureștiul va fi un NEW-YORK mai mic! TRAIASCĂ CHINA POPULARĂ CARE DĂ PE DATORIE-NELIMITAT !POATE SUA VA PLĂTI „SIMPLU ȘI RECOMANDAT” -ÎN CONTUL DATORIEI-O SĂ-I DEA CHINEI -ORAȘUL NEW-YORK!

 8. era orasul cu spiritul cel mai mercenar din state sa ii trimita pianotorului sef de la kiev doar este plin de calitati minoritare

 9. Dl. Calin Marchevici nu aduce nicio precizare despre autorul articolui tradus prin grija Dumnealui. Ar fi fost mult mai bine daca ar face-o,în general, de dragul profesiei de jurnalist/traducator.
  Dl. Panagiotis T. este un jurnalist „paleoconservator”( paleo=vechi, batrân, conservator=stie toata lumea ce este)) în vârsta de 86 de ani. Termenul de „paleo” nu se refera la vârsta distinsului jurnalist ( 86 de ani) ci la curentul de gândire caruia îi apartine. Aessta sustine: restrictionarea imigratiei (vezi vize pt. români),descentralizarea, taxe vamale, nationalismul economic si izolationismul U.S.A.). Cu unul ca el la putere, adio parteneriat strategic Romania-U.S.A.

 10. @V
  Matale chiar credeai gogoasa cu „parteneriatul strategic” RO-USA? Intreb pentru un prieten cu dizabilitati neuro-psihopupice!

 11. P.S.
  Venerabilul jurnalist P.T. (86 de ani) a fost recent condamnat de un tribunal din Elvetia pentru o tentativa de viol care a avut loc în cabana sa de ski din Elvetia.
  Face oare parte tentativa de viol, sau violul (daca reusea) din idealurile paleoconservatismuli?!

 12. @V
  -condamnat in 2023 pt. „tentativa” din 2009….perfect neo-marxist
  sau l-au gasit vanatorii de nazisti….

 13. Condamnat in Marea Britanie în 1984 (pacatele tineretii la 28 de ani!) pentru trafic de cocaina la 3 luni de închisoare cu executare. Le-a si executat!
  Oare ce vârsta au astazi drogatii din metroul din N.Y. din articolul sau?

 14. grecoteiul care traieste pe banii lasati de tat-su,fost armator,bate campii,si nu e prima data ,uraste SUA, dar nu pleaca din New York

 15. @maxtor la 15:08:
  Nu doar trupa Asia era pro…
  Prin anii ’70 chiar şi cetățenii din Europa occidentală (francezii, nemții etc) se uitau către SUA ca la un „pământ al făgăduinței”, unde valoarwa conta, iar dacă ajungeai şi munceai o puteai duce foarte bine. Dar vremurile alea au trecut demult…

  @V la 15:56
  Spui: „cu unul ca el la putere, adio parteneriat strategic Romania-U.S.A.” 😁
  Unde nu ar da Dumnezeu să scăpăm de acest „parteneriat strategic” care ne distruge!!! Şi dacă ar scăpa întreaga Europă de americani, ar fi chiar ideal!

 16. @V dacă în 1984 avea 28 ani ,cum se face că grecul azi are 87 ani ????

 17. Alaturi de poza din articol va rugam sa puneti si una sau citeva imagini din metroul capitalei aleia a unei tari „subdezvoltate si salbatice”, ma refer la Metroul din Moscova ! …

 18. Aveti perfecta dreptate. Baiatu’ si-a facut studiile în America , la celemai bune universitati, pe banii lui taticu.Si astazi traieste fericit tot din acei bani, în América „decadenta”.
  Ar trai, poate fericit, în Grecia, cu conditia ca la putere sa fie si astazi generalii loviturii de stat sau organizatia neo-fascista/neo-nazista „Golden Dawn”. Ghinion! Nu a fost sa fie asa ca se multumeste cu „putreda” America.

 19. Un Afro-American din New York a terminat shef de promotzie o universitate polytehnica shi a primit imediat un Post bun intr-o uzina privata. Colegii i-au spus ca are un visitor stralucit poate chair in conducerea uzinei dar el a spus: Totzi patronii sunt rasishti deci eu nu pot decat sa continuui sa invatzat shi sa devin profesor la universitate care m-a educat. Patronii sunt rasishti dar universitatea apartzine statului deci nu e privata nici rasista. Shi-a dat doctoratul shi demisia de la uzina privata shi acum este profesor la universitatea care l-a educat. Preda ingineria dar in timpul liber sustzine teoria critica a rasei shi participa impreuna cu studentzii sai de toate rasele la toate demonstratziile anti-rasiste. Nu putem spunea ca „s-a trezit” ( woke ) pentru ca a fost mereu treaz shi conshtient de rasismul patronilor privatzi capitalishti.

 20. Macar in Roma antica cacaciosii aveau cloaca publica construita de un vizionar in domeniu.US vor sa exporte totul.Clienti sunt pentru ca multi conducatori prosti sunt.Nu pot sa nu fac analogia cu Romania.Dupa ce s-a tinut de fusta lui Gabi cateva luni acum Ciolacu s-a trezit cu fusta pe cap.I-a placut ,are de lucru.Dar el se lupta pentru stabilitate provocand haos.Slabut individ.Spre sec.

 21. nu „stam bine:, ne-am ”incolonat” in hanorace si veste matlasate, rar vezi o doamna in pantofi, majoritate incaltaminte sport, incet si la noi se schimba…

 22. ïntra-adevar, metroul din Moscova este o minune!
  O minune nascuta însa din oprimare, din teroare si din sânge. Sa nu uitam ca decizia pentru construirea lui a fost luata în 1931.
  Santierul a durat pâna la inaugurarea din 1935, în plina perioada a foametei din Ucraina (Holodomor), 1932-1933), provocata din motive pur ideologico-demente nascute în capul lui Stalin si a altora ca el.

 23. Depinde ce intelegi prin costum si cravata. Romanii purtau asa un soi de minijup chiar si cand luptau calare.

 24. Nu e voie sa spui cine e in spatele distrugerii controlate a civilizatiei europene. poti sa faci puscarie daca zici adevaru in majoritatea tarilor din EU. eu v-am avertizat demult

 25. dl marchievici este expert in putredul occident, nu stiu pentru cine activeaza…

 26. Si jurnalisti Americani independenti au recunoscut ca Moscova e peste NY la toate punctele „bune” de vedere.
  Propaganda lor insa demonizeaza la greu si falsifica.

 27. citind comentariile se confirma situatia romaniei cu 44 la suat analfabetisdm functional si restul pupatori de moaste…traiesc in sua de 38 de ani. am trait declinul americii pe viu …altundeva decit sa cumperi ce-ti trebuie nu ai sa te duci…de baut poti bea acasa …eu nu beau…de fel…

 28. dupa 1990, Occidentul si-a aratat fata cea reala, urata, fiindca mu mai era concurenta ideologica a Estului! ce e greu de priceput?

 29. totusi, adun ura peste ura pentru sustinatorii satanismului occidental! si cand o bubui…

 30. Junta greacă sau Regimul Coloneilor a fost o dictatură militară de dreapta care a condus Grecia din 1967 până în 1974. Pe 21 aprilie 1967, un grup de colonei au răsturnat guvernul interimar cu o lună înainte de alegerile programate în care Uniunea Centristă a lui Georgios Papandreou(Papinzeul ma-sii..) era favorită să câștige.

  -o lună????
  -nu aduce anul ce aduce ceasul!

 31. Biden 2024! Pentru a continua lupta impotriva civilizatiei occidentale. Inca 4 ani si America se va prabusi de tot. Asta va insemna inca 30 milioane de migranti si vreo 10 milioane de decese din cauza supradozelor, ceea ce va insemna triumful unor cartele criminale. Comparati metroul de la Moscova cu cel din New York.

 32. @V: Da, este adevărat, metroul din Moscova este o minune ce s-a născut din oprimare, din teroare si din sânge si da, este adevărat, Stalin a fost un dictator dement. La fel de adevărat este însă și faptul că geneza SUA are la bază un GENOCID, adică exterminarea fără milă a populației baștinașe de către invadatorii europeni. Dar pe tine și pe cei asemenea ție, asta nu pare să vă deranjeze deloc! Sau nu se pune, fiindcă a fost mai demult???

 33. Cumva, înclin sa cred că nici noi nu suntem departe. Mi-aș dori o mică ancheta pe tema despre moka de ne costă pe toți, distribuită de”asistența socială” prin Disneyland urî gen Sintești.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.