Descinderi la hoții de curent: Zeci de case racordate ilegal

Amenzi de 65.000 de lei şi 28 de imobile descoperite racordate ilegal la curent reprezintă bilanţul controalelor cu efective mărite de poliţişti, jandarmi, inspectori de la Garda de Mediu şi mascaţi în comuna dâmboviţeană Bălteni, informează, vineri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Dâmboviţa.

La acţiune au participat şi echipe de la Societatea de Distribuţie a Energiei Electrice. Controalele au vizat evaziunea fiscală şi incendierea de deşeuri.

„În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 65.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2005 privind protecţia mediului. De asemenea, din cercetările efectuate de poliţişti, s-a stabilit faptul că 28 de imobile de pe raza localităţii Bălteni ar fi fost racordate la reţeaua publică de energie electrică prin utilizarea de instalaţii clandestine sau prin ocolirea echipamentelor de măsurate a energiei electrice. Imobilele au fost debranşate de la reţeaua publică de energie electrică”, precizează IPJ Dâmboviţa.

Poliţiştii au întocmit 28 de dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

În acţiunea de vineri au fost angrenaţi 75 de poliţişti, patru echipe din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Dâmboviţa, 13 echipe din cadrul SDEE Târgovişte, 18 luptători de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale Dâmboviţa, 40 de jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa, 30 de jandarmi de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Matei Basarab – Ploieşti şi 57 jandarmi de la Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei.

Astfel de controale în Bălteni au avut loc şi luna trecută. Au fost date atunci amenzi de peste 360.000 de lei şi aproximativ 70 de tone de deşeuri din inox, cupru, aluminiu şi fier au fost confiscate.

În Bălteni, la doar câţiva kilometri de Bucureşti, se incendiază des deşeuri, de multe ori pentru recuperarea materialelor feroase în vederea valorificării. Uneori, pompierii au intervenit zile la rând pentru a stinge incendii de deşeuri la Bălteni, în care au ars tone de gunoi menajer, cauciucuri şi alte resturi, cu degajări mari de fum.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

12 Comentarii

  1. doua magaoaie de case in mijlocul Bucurestiului, alea fura cel mai mult!

  2. Balteni pare sa fie o comuna cu un viitor superb. Banuiesc ca erau numai castele de abuzati racordate ilegal la curent si in ograda mercedese si bmw-uri cumparate pe principiul : ” sunt prea sarac ca sa cumpar lucruri ieftine”. M-a impresionat si armata de profesionisti care a trebuit sa intervina la debransare semn ca obiditii nu erau prea pasnici. In orice caz nu poti fura ceva ce nu se vede cum e curentul electric!

  3. Cine i-a racordat la retea ? Cite zeci de mii de rude fac la fel ?

  4. S-a omis un singur lucru in articol: nationalitatea celor depistati ca au furat curent.
    Toata vara in copaci/Croncane ca niste draci/Iara iarna pe antene/Stau cu ciocul intre pene/Doar s-or incalzi nitel/Pan’ rasare un ghiocel

  5. Toți românii ar trebui să avem curent gratis (pusă o limită că destui vor deschide ateliere acasă). Nu toate resursele sînt, după Constituție, bunuri publice?
    Să zicem că țara este o casă cu oameni și pămîntul de lîngă. Într-un colț cresc rugi de mure neplantați de nimeni. Vine cineva și zice: văd că ai mure frumoase și multe, nu mi le dai mie să fac dulceață ce o s-o vînd la piață? Dacă zici da, ce alegi?
    1 Îi lași să culeagă el face bani iar dacă vei dulceață cumperi de la el că nu mai ai mure, le-ai dat.
    sau
    2 Îi zici, bine, te las, treaba ta ce faci cu ele dar mie-mi dai atîtea borcane cu dulceață sau cîte am nevoie.
    Chiar dacă hidrocentralele și termocentralele n-ar fi ale noastre de ce am da resurse (apa rîurilor, hidrocarburile pămîntului) cuiva să facă curent ce ni-l vinde aproape cel mai scump, locul trei, din Europa?
    Cinsumul casnic este cam acolo cît fac hidrocentralele.
    Cei ce ne conduc au ales, fără a ne întreba, fără a fi aleși (nu conduc cei ce-i vedem și credem că conduc), 1.

  6. Si aia cu nunta faraonica platesc curent pentru palatele lor? Nu cred.

  7. @PentaBard, Sunt români neaoși, din daci izvorâți. Ești mulțumit?

  8. Pentru luminarea noastra mentala ziarul Cotidianul nu ne arata si noua pew cativa dintre hotii de curent ca sa le batem obrazul? Sa le zicem: „Domnilor …porumbei, nu va e rusine? Mama India stie ce faceti coi in afara ei? Ei?

  9. oricine fura merita sa fie furat. cine abuzeaza oamenii, merita sa fie abuzat. ma bucur sa vad ca oamenii nu sunt plecati si nu accepta jugul nesimtirii, al banilor nemunciti si ghearele ticaloase ale corporatiilor, securimii si firmelor lor capusa, precum si statului discretionar si neales de romani, unde legile neconstitutionale vin de sus in jos, pe buzunarele romanilor. FELICITARI tuturor celor care NU mai intorc obrazul acestor ticalosi criminali! unde nu exista nesupunere civica masiva, pentru ca romanii sunt LIPSITI DE unitate, in majoritate in varsta AGATATI DE TE-VE, mancand paine uscata cu apa pentru a strange bani pentru TAXE NESIMTITE SI ILEGALE, felicit orice roman care, nevand cui cine lupta, alege calea uzurparii ticalosiei statale!

  10. De ani de zile ii deconectați, si ce daca. Maine vor fi iar pe stalpi la reconectat. Mu e mai bine sa le trageti „heblu”, chiar daca unii poate or fi platit. Oricum la aia totul e negru ca noaptea si mai si pute. Blnm.

  11. „Nu toate resursele sînt, după Constituție, bunuri publice?”

    Doar resursa de pe placuta suedeza este gratuita, la statuie, cu lopata, cu pickhammer turbo !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.