Desfăşurare de militari în Marea Neagră şi în Delta Dunării

Exerciţiu militar de amploare organizat de Forţele Navale Române.

Peste 2.200 de militari aliaţi se vor antrena în Marea Neagră, în zona costieră, pe fluviu şi în Delta Dunării la exerciţiul multinaţional „Sea Shield 24”, pentru misiuni de combatere a activităţilor ilegale pe mare şi fluviu, controlul maritim şi fluvial, căutare şi salvare pe mare, acordarea asistenţei unei nave aflate în dificultate şi asigurarea securităţii la nivelul infrastructurii critice.

Conform unui comunicat MApN, la exerciţiul organizat de Forţele Navale Române în perioada 8 – 21 aprilie participă, alături de România, 12 state aliate şi partenere: Bulgaria, Franţa, Georgia, Grecia, Italia, Marea Britanie, Moldova, Regatul Ţărilor de Jos, Polonia, Portugalia, Turcia şi Statele Unite ale Americii.

Militarii vor folosi 27 de nave maritime şi fluviale, 17 aeronave şi 91 de autovehicule şi ambarcaţiuni, arată sursa citată.

Exerciţiul multinaţional „Sea Shield 24” este cel mai complex eveniment condus de Forţele Navale Române, prin intermediul Comandamentului Componentei Navale „Viceamiral Ioan Georgescu”, în anul de instrucţie 2024 şi contribuie la promovarea iniţiativelor şi intereselor României în plan regional şi internaţional, precum şi la creşterea nivelului de interoperabilitate dintre forţele participante. Totodată, se urmăreşte optimizarea efortului interinstituţional şi sincronizarea ciclurilor de planificare la nivelul Forţelor Navale, în cooperare cu celelalte categorii de forţe.

Prima ediţie a Exerciţiului multinaţional „Sea Shield” a avut loc în anul 2015, scenariile acestuia fiind adaptate continuu pentru a răspunde, rapid şi eficient, la întregul spectru de ameninţări la adresa securităţii şi stabilităţii regionale.

Foto Arhiva

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

18 Comentarii

  1. Le-a bagat morcovul in cur puțin? Sau, se apropie luna iulie când e posibil o ciuruială=una șarjă urâtă?!

  2. Cretinii zapacesc salbaticiunile Deltei degeaba. O sa ajunga ca delta Mekongului. Pe flightradar apare kktul ala de drona americana, care nu iese deasupra marii, ca se p..sa avioanele rusesti pe ea si pica. A mai fost un caz.

  3. Nu-i rau. Sa vada si Putinantropul Antropoid ca si NATO are muschi si ca Marea Neagra nu-i lacu’ lu tac-su…..[F Kalacu Motz: necitiZdu, nechimiZdu, nestatmajoriZdu. NulitiZdu totaliZdu]

  4. Am inteles ca participa tari care fac parte din NATO ,dar Moldova de ce este si ea prezenta ,face parte din NATO si noi nu stim inca ? Cit despre Delta Dunarii, nu stiam ca se pot face manevre sau alte exercitii militare in zonele protejate prin lege .

  5. F Kalacu MotZ ot CzernowitZ spune:
    05 apr. 2024 la 19:58
    Tatae ,judeci exact ca un copil de gradinita .Toate aceste manevre militare isi desconspira armamentul din dotare pe care il foloseste si la fel tehnica de lupta.Rusii vor fi multumiti pt.ca vad cu ce tip de armament vor folosii NATO in cazul unui conflict militar .

  6. consuma motorina degeaba…cheltuieli peste cheltuieli…poate contra contrabanda sau imigranti ilegali…altceva..doar abureala
    traiesc ca sa consume banii tzarii de pomana…
    dar nimic nou…din 45 pina acu doar asta fac…cind a fost sa fie…au impuscat si au tradat seful..
    cam atit despre servicii si apv…

  7. Stai ma Delta Dunarii nu e deja secata ??!! Eu asa am citit ca face Bastroe. A mintit careva? Ia zi Paulian.

  8. Vai de marina romana! Zgomot și fum! Merge mașina, merge marina (Plaviciosu)! Cu trei bărci coaje goale vrea să înfrunte Rusia! Vai de mama noastră plina de amirali pe timp de pace!

  9. B 307 infanterie marină a devenit peste noapte regiment! Succesuri guys! Cine dracu mai apară furaciunile capitaliștilor/hoților români!

  10. La acest exercițiu vor participa și cele 3 portavioane românești în premieră Măciucă,Ciolacu și Klaus W.!… portavioane cu peste 150 de avioane de atac marca Flaro ilizibil!…

  11. Aștept ca, Johannis să primească onorul de la „mateloți” cu afina de mana,conform regulamentului german! Așa se „scufundaseu” fregatele romane fara tehnica de lupta la bord! Ataca dronele navale rusești la capul gol „bărcile romane”!Turcia nu se baga!

  12. @CV : Nu , Delta Dunarii nu e secata ! Asa cred aia care citesc ca e secata ! Au si un nume cei care stiu despre secarea Deltei Dunarii : secaturi !

  13. 2200 de supersoldati nato care participa la manevre …ar trebui sa fie titlul…cistiga si ei un franc ca de aia sint soldati…

  14. Asta inseamna ca-n Cismigiu si Herastrau nu mai exista nici o barca. Bah, ati gasit „bonba” de la Costinesti de asta vara?

  15. Marile ONG-uri făceau gălăgie că construcțiile de hidrocentrale distrug habitatul gândacului X și al broaștei Z. Au oprit in instanță chiar și terminarea unor hidrocentrale construite în proporție de 90%. Acum niciun ONG nu protestează că sunt exerciții militare într-o zonă ocrotită prin lege. Și încă una pentru cei care pun botul la vrăjeala șefilor… poporul este treptat obligat să schimbe automobilul cu combustibil cu unul electric și ăștia fac în continuare tancuri, mașini de transport pe motorină? Și avioanele de război tot cu cherosen?? Treceți tată pe electrice, arătați-ne cât de fiabil este trecerea la electric. Mama voastră de nesimțiți!!! Pentru păduche o lege, pentru alții, alte legi..m

  16. Brava armata română care știe sa lupte doar împotriva propriului popor,în rest jaf,ticăloșie și trădare! Ați rezolvat ancheta dronei de la Brăila? Dacă era rusească, trompetele urlau non stop,așa ați îngropat urmele și ancheta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.