Detalii cutremurătoare ies la iveală după infarctul suferit de Busuioc!

Un tenor în vârstă de 40 de ani, din Craiova, a suferit un infarct similar cu cel al lui Florin Busuioc, însă, pentru că nu a fost un doctor care să intervină, bărbatul a fost transportat la Bucureşti. Nu a mai ajuns, fiind declarat mort pe drum. Dr. Paul Traşcă era plecat în străinătate.

Situaţia care s-a petrecut în timpul nopţii de marţi spre miercuri, când actorului Florin Busuioc i s-a făcut rău după ce a coborât de pe scenă şi a avut nevoie de o intervenţie cardiologică de urgenţă, nu este singulară.

În primăvara acestui an, unui tenor al Filarmonicii, în vârstă de 40 de ani, i s-a făcut rău în timpul repetiţiilor. În cazul lui Mircea Tudora nu s-a putut interveni, deoarece singurul medic specialist care ar fi putut opera, dr. Paul Traşcă, era plecat în străinătate, astfel că s-a pierdut foarte mult timp în încercarea de a-l transporta pe tenor la Bucureşti.

Directorul Filarmonicii Craiova, Gabriel Zamfir a declarat, pentru mediafax.ro că îşi aminteşte cum tenorului i s-a făcut rău în timpul unei pauze de la repetiţii.

„Mircea Tudora se numea tenorul, avea 40 de ani. Era o pauză la cor şi a urcat spre sală să înceapă repetiţiile, i s-a făcut rău, a căzut şi a făcut infarct. A fost resuscitat timp de 40 de minute, şi-a revenit, a fost dus la spital. Acolo s-a încercat transportarea lui cu elicopterul la Bucureşti. Însă, din cauza presiunii atmosferice, când urcau, iar nu mai avea puls. Au coborât. După trei încercări, au decis să-l ducă cu ambulanţa şi la kilometrul 40, pe autostradă, l-au declarat decedat”, a spus Gabriel Zamfir.

Medicul Paul Traşcă, cel care a fost chemat de acasă pentru a-l opera pe actorul Florin Busuioc, îşi aminteşte şi el despre caz.

„Din păcate au murit foarte mulţi oameni în acelaşi mod (din infarct – n.r.), chiar în Filarmonică a fost un caz. Acum câteva luni de zile, un domn care lucra acolo, la Filarmonică, a făcut un infarct. Eu nu eram aici, eram plecat din ţară şi a murit. Exact la fel s-a întâmplat (ca şi în cazul lui Florin Busuioc – n.r.) şi a murit la 40 de ani. A murit în urgenţă. Nu avea cine să facă (operaţie de montare a unui stent – n.r.)”, a spus Traşcă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

6 Comentarii

  1. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace…
    PSDragnea NU va face Spitalele alea PROMISE in celebrul Program de guvernare nici la Anul de gratie 2222!!!!!!!!!!
    Dar, la Craiova la Olguta e bine, zicea Veorica Dancila in Plenul parlamentului European ca „romanii ne iubesc”!!!
    Evident ca „va iubesc”, DUPA ce pleaca din Tara sau DUPA ce MOR!

  2. Mai nene, daca nu am spus-o, o repet! Scoala de medicina olteana este printre cele mai slabe scoli din Romania. Ceva carte se mai face la Iasi, Cluj si Bucuresti. In rest, Dumnezeu cu mila!!Nu mai pun ca invidia(cel mai mare pacat) este la ordinea zilei la olteni! Cel mai bun medic din Craiova este elicopterul spre Bucuresti.

  3. Nu se va rezolva nimic pana cand ei,copiii lor sau altcineva din familia lor , vor patii si ei asa ceva.Toti se bazeaza pe relatii,pe bani, pe putere si cred ca sanatatea se rezolva numai prin acest mod si numai pentru ei.IN Craiova de ani de zile se moare cu zile la urgente,stai cate 10 ore fara sa se uite cineva la tine.Doctorii obositi de la cabinetele particulare,nici nu mai coboara la urgente in cazuri grave,trimit doar rezidentii.Oricui i se poate intampla pe strada sa i se faca rau,daca nimeni nu stie cine esti personalitate sau nu[medic,artist,colonel etc]la urgente ai toate sansele sa mori.Postacii nu se mai cearta,acum

  4. @lui lili: nu ti-ai scos din fire obiceiul de a turna pe cineva! citeste celelalte postari si invata!

  5. Pai problema nu se pune a asa,ca un tenor ,un actor nu au putut beneficia de servicii medicale,ei aveau notoritate.Ce se intampla daca Ion sau Gheorghe,aveau nevoie de servicii medicale identice,ce se intampla cu ei ? Dadeau coltul imediat,pentru ca cardiologul sef avea bateria descarcata la telefon,plus ca-i chema Ion si Gheorghe nu Busu sau alta celebritate mondena.Asta e sistemul medical romanesc pe care il sponsorizezi o viata,iar cand ai nevoie de el te trateaza ca o carpa,pentru ca nu ai notorietate.Un motiv bun de iesit in strada si dat in barba celor care azi detin fraiele puterii.Dar nu are cine,fiecare se gandeste cu lui nu i se va putea intampla asa ceva,plus ca sunt prea ocupati cu lasere si de marcat cate zile rezist sunt in piata glumelor si postate facebook.Sper sa nu aveti nevoie de servicii medicale ca cele prezentate mai sus,ca sigur cei de pe facebook nu va vor oferi asistenta medicala !

  6. Seara de seara ,Craiova este in ceata,se ard si la termocentrala si la groapa de gunoi si la firmele de colectare a deseurilor tone de substante toxice,cauciuc ,plastice incat cine este bolnav are toate sansele sa faca infarct[vezi BALACI,BUSU].Nu se fac nici un fel de masuratori.ONG internationale ar putea sa verifice,fara sa anunte, macar o zi poluarea peste limite care este in oras.Cazurile se vor repeta si cu alte persoane publice si personalitati,pana cand isi vor da seama din ce cauza.Anumite substante chimice,particule fine de substante din aer PM10 intra in circulatia sangelui prin plamani si creste vascozitatea sangelui ducand la infarct sau atac cerebral,sau la intarirea,calcifierea vaselor de sange.Ce foloseste termocentrala, daca compania Oltenia vinde carbune in tara ? Niciodata nu a fost atata poluare ca in ultimii doi ani.In Craiova nu se afiseaza niciodata PM10..

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.