Dictatura aluvionară

Foarte mulți oameni politici de azi nu pot admite regulile democratice pentru că nu sunt rezultatul acestora, așa cum ar fi normal.

Apariția unor pretinși dizidenți și situarea lor în rândul independenților duce aproape instant la eliminarea acestora din viața politică oficială, într-atât de solidare sunt partidele în aplicarea unor prompte măsuri de autoprotecție. Spaima de reforme multiplică balastul istoric.

În toată această afacere, drept consecință, s-au constituit elementele criminalității instituționalizate( stat captiv) care pot fi identificate în amplul eșec actual.

În ce măsură aspectele de neconstituționalitate sunt apărate cu îndârjire, o spune și modul de funcționare al unor instituții precum Avocatul Poporului, Consiliul Legislativ, aparatul guvernamental, instanțe care par a vedea în legea fundamentală un reper derizoriu, orientând lucrurile spre o asemenea infracțiune.

Instituții publice finanțate tocmai pentru armonizarea legilor, cu eliminarea discriminării și abuzurilor, sunt dominate de lipsa reacțiilor în fața blocajului care plasează România în imobilism cronicizat.

Denunțarea unor neregularități stă în atribuțiile Avocatului Poporului, care dincolo de fațadă, participă la cauționarea neconstituționalității.

Excepțiile de neconstituționalitate promovate la Curtea Constituțională privesc tot felul de bizarerii, tocmai pentru a livra acesteia un material de lucru care nu poate schimba perspectiva în care se află România.

Societatea este întoarsă într-un trecut al masei, altfel s-ar prăbuși uriașa deturnare legislativă pe care nimeni nu are curajul să o clarifice.

Oamenii politici nereformați de ceea ce ar trebui să fie democrația activă, nu pot susține o reformă a instituțiilor

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 6
Ioan Vieru 1335 Articole
Author

5 Comentarii

  1. S-a vazut clar. Politicul e in sclavia huntei de securisti si juristi. Schimbarea puterii arata clar CARTEL. Normal erea sa se faca democratic si anume: Motiune de cenzura, vot in parlament si Guvernul cadea. Apoi alta majoritate se ducea la Joh anuss cu alt prim ministru.
    Acum se cedeaza putetea in stil CARTEL MAFIOT HUNTA MILITARA care nu vrea sa piarda puterea si Banii .
    Romania a ajuns colonie evvreuasca americana de arrahhatt.

  2. Asa.i cand ai o natie cu teletuali doftori honorix cauza pe banda rulanta,care si.au votat legi care au eliminat cratima din cuvinte dar au pus.o intre nume.

  3. Autorul are multa dreptate! Numai cine nu vrea, nu vede ca atat Institutiile Statale, cat si Institutiile Suprastatale sunt captive grupurilor de interese(mafiilor) locale, care sunt vasale celor mondiale. Exista deja o prapastie adanca intre nevoile si nazuintele cetatenilor onesti si deciziile, actiunile grupurilor de interese care conduc Tarile si Lumea. Aceste grupuri de interese au in mana lor:moneda de schimb, bancile, sistemul de plati local si intre Tari, presa, radioul, televiziunea, precum si Institutiile de Forta Statala si Suprastatala. Cetatenii onesti sunt „lamuriti”, constransi sa mearga pe drumul stabilit prin „Foaia de Parcurs” intacmita de aceste grupuri de interese mondiale si locale, care functioneaza preponderent dupa principii mafiote( secretul, legea tacerii…). Rezultatele acestei conduceri se vad clar in harmalaia si harababura actuala din Lume.

  4. Tare harticolu’, combate bine fara sa spuna ceva dar drumul la casierie e bătătorit adică ceva din ciclul „trăiască lupta pentru pace”, spor la treabă, to’arăși!

  5. Voi, ziaristii trebuie sa lasati Curtea Constitutionala si Avocatul Poporului in afara jocurilor facute de politicieni. Este suficient sa scrieti clar ce nu fac aceste doua institutii, nu sa interpretati cum vreti voi ce fac ele.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.