Doi foşti preşedinți americani se mobilizează pentru Biden

Preşedintele american Joe Biden va primi un impuls de la predecesorii săi democraţi Barack Obama şi Bill Clinton, joi, la o strângere de fonduri la New York, la care se aşteaptă încasări de peste 25 de milioane de dolari şi care va însemna un plus de putere pentru campania de realegere a lui Biden din acest an, relatează Reuters.

Biden şi cei doi foşti lideri de la Casa Albă vor lua parte la o discuţie moderată de prezentatorul „The Late Show”, Stephen Colbert, la Radio City Music Hall, în faţa a mii de invitaţi, echipa de campanie pentru realegerea lui Biden calificând anticipat evenimentul drept cea mai de succes strângere de fonduri politică din istorie.

Au programate recitaluri vedetele Queen Latifah, Lizzo, Ben Platt, Cynthia Erivo şi Lea Michele, iar unii participanţi „generoşi” îşi vor putea face poze cu cei trei preşedinţi, realizate de renumita fotografă Annie Leibovitz.

În condiţiile în care Biden are 81 de ani, vârsta şi forma sa fizică au ridicat semne de întrebare privind capacitatea sa de a-şi asuma un al doilea mandat de patru ani. Sondaje recente Reuters/Ipsos indică un nivel de aprobare de 40% pentru liderul democrat şi o cursă strânsă cu candidatul republican Donald Trump – care are 77 de ani – înaintea alegerilor din 5 noiembrie.

Biletele pentru evenimentul de joi au costat între 250 şi 500.000 de dolari, potrivit unui democrat familiarizat cu evenimentul, şi este de aşteptat să participe peste 5.000 de persoane. Evenimentul nu va fi televizat, dar campania intenţionează să posteze conţinut din cadrul acestuia pe reţelele de socializare.

Donatorii cu mai puţină dare de mână pot plăti 25 de dolari pentru a lua parte la un eveniment virtual cu cei trei.

Joe Biden a vizitat toate principalele state de pe „linia frontului” după discursul său înflăcărat privind Starea Uniunii de la începutul lui martie, dar a vorbit în general în faţa unor mulţimi mult mai mici, în cadrul unei strategii deliberate de a scoate în evidenţă interacţiunile sale cu americanii de rând. Vicepreşedinta Kamala Harris a străbătut şi ea ţara.

Manifestarea sprijinului din partea lui Obama, care este încă extrem de popular în rândul democraţilor, ar putea creşte entuziasmul unor tineri alegători şi altor progresişti care l-au votat pe Biden în 2020, dar acum sunt furioşi pentru susţinerea fermă arătată de acesta Israelului în răspunsul său la atacurile Hamas din 7 octombrie 2023.

„Cifrele nu mint: evenimentul de astăzi este o demonstraţie masivă de forţă şi o reflexie reală a avântului pentru realegerea ticketului Biden-Harris”, a declarat copreşedintele de campanie, Jeffrey Katzenberg, într-un comunicat.

Efortul de realegere a lui Biden s-a tradus prin colectarea a peste 53 de milioane de dolari în februarie şi 10 milioane de dolari în cele 24 de ore de după discursul său din 7 martie din Congres. Biden îl depăşeşte în mod constant pe Trump sub aspectul strângerii de fonduri.

Barack Obama şi-a exprimat faţă de Biden îngrijorarea că Trump ar putea câştiga alegerile, înaintea unei „remanieri” a echipei lui Biden în care doi asistenţi importanţi de la Casa Albă au fost trimişi la sediul campaniei liderului democrat din Wilmington, statul Delaware.

Fostul preşedinte democrat a realizat recent la Casa Albă un videoclip care marchează aniversarea proiectului său Affordable Care Act, mai cunoscut ca Obamacare. Biden susţine ferm în cadrul campaniei întărirea acestei legi şi îi acuză pe republicani că încearcă să-i pună capăt.

În ce-l priveşte, Trump a folosit evenimentul lui Biden cu Obama şi Clinton pentru a-şi încuraja propriii săi susţinători. „Cartelul Obama-Clinton crede că ne va învinge mâine, dar eu am ceva ce ei nu vor avea NICIODATĂ”, a declarat Trump miercuri într-un apel de strângere de fonduri, referindu-se la susţinătorii săi.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

17 Comentarii

 1. Normal, daca Trump revine la Casa Alba, le taie TOATE firele din comanda statului paralel.

 2. Bunicutul putea avea și 100 de ani , dacă era întreg la căput și pacifist !!! HUO și RUȘINE , America decadenta !!!

 3. Normal, daca Trump revine la Casa Alba, le taie TOATE firele din comanda statului paralel pe care a promis CA LE TAIE inca din campania precedenta. Iar sectantii MAGA aplauda furtunos minute in sir. MAGA 2024 !! DRAIN THE SWAMP (se refera la voi, crackhillbillies care sunteti mlastina MAGA) hihi

 4. Clinton e mai senil ca Biden, iar Obama trebuie sa faca mai intai un dans cu Michelle. In ce hal a ajuns „jandarmul lumii” !

 5. La capitolul”realizări” trioul ăsta are un război scump și toxic pe termen lung, unul care excelează în tunuri imense date statului de clientelă și morți nenumărați, țări distruse pentru profit, oameni măcelăriți fără nici un sens, reinstalare a islamului radical, moartea combatanților și a civililor nevinovați.Cu așa CV-uri tot se găsesc tembeli să-i voteze iar dacă nu, migrația și China vor reinstala în post buboiul.

 6. Bideu,Obama,Clinton….. Va aduceti aminte cum minteau cu nerusinare capii zionismului? Va aduceti aminte cum spuneau ca viata lui Obama îi este in pericol,ca cetatean afroamerican,in functia de presedinte al USA,NUMAI PENTRU CA E NEGRU? Cind colo ce sa vezi? Obama era si este un activist scarbos al progresismului,un membru activ al bandei zioniste care a pus planeta cu craci-n sus.Nici vorba de vreo manifestare de tip ku klux klan.Cred ca toata planeta numai aparent e tulburata,ea de fapt este sub un minutios control.Atentatul terorist de la Moscova este dovada acestui control.

 7. Dacă se mobiliza urSULA, mai înțelegeam, ea ca ginecolog poate îl ajută dacă bideu-copârșeu se declară fără .uă dar cu posibilitatea de a naște , fie el și WW3 ? În rest , ce le mai bese mintea ălora care au luat viața a 500 000 de COPII irakieni ( ba chiar au și… MERITAT(!!!) să MOARĂ ) e deja de CPI ? Ioh A NUS pe cine susține? Pe că care ajută mai mult la MOARTEA OAMENILOR? SLAVĂ PĂCII, lingători de dosuri amerloce!

 8. Nici nu ar mai trebuii sa consideram situatia din America dezastruasa atita timp cit vedem zi de zi cum se desfasoara totul acolo.Cel mai tragic este ca dementii astia de americani au reusit sa conduca aproape intreaga planeta si datorita lor au nenorocit toata lumea.Cum arata Europa inainte de a fi ocupata de americani si in ce hal arata la ora actuala.

 9. Trei otrepe. Nici cu trump nu mi-e rușine. În toată america aia nu se găsește ceva mai de soi? Atunci la noi ce pretenții să mai avem.

 10. „Preşedintele american Joe Biden va primi un impuls …” !! Asta cu impulsul nu prea suna bine … am vazut cu totii ca tataie Joe, de cite ori i se da cite un impuls, ori ajunge in patru labe pe scara avionului, de zici ca-si cauta proteza sarita din gura, ori o ia razna pe pajistea Casei Albe, de-l cauta dupa aia serviciile secrete vreo citeva ore prin boscheti !

 11. America chiar se face de tot rahatu,..Se pare că unii nici acolo nu au mansarda mobilată,..sau deja le-au pus pe foc,..fără speranțe..

 12. Cum să faci pace, progres, bunăstare, egalitate, libertate și fraternitate pe Pământ cu babe de șanț,,democratice” și lideri ca,,Bideni-legumă” ?
  E cazul de OBIECTIVITATE PENTRU CONTINUITATEA VIEȚII PE PĂMÂNT LĂSÂND DEOPARTE TOTUL!
  ASUMAȚI-VĂ” RESPONSABILITATEA DACĂ SUNTEȚI CAPABILI, ÎNTREGI LA MINTE ȘI PROFESIONIȘTI!

 13. De Obama stiam si tipul da-n gropi mereu: narcisic, repetitiv, agresiv si vulgar.

 14. MOSULICA Joe Biden,este bine CONTROLAT de mana de fier a Deep State-ului,adica statul paralel American,asa ca un „CLOVN-MAMELUC” politic mai bun pentru viitorul mandat de presedinte SUA,nici ca se putea mai bun,care sa duca Razboiul SUA contra Rusiei,dus prin praxy-ul Ucraina,dar mai ales prin praxy-ul UE.!!. (praxy=mandat,delegat,procura,împuternicit!!).

 15. Cine se aseamănă se adună. Prostia n-are vârstă și nu produce dureri fizice.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.