Dosar penal după igienizarea de la Bragadiru

Poliția Ilfov a deschis un dosar penal de vătămare corporală din culpă după ce mai mulți elevi de la Școala Numărul 1 din Bragadiru s-au simțit rău când au ajuns la instituția de învățământ. La școală s-a folosit cloramină pentru igienizarea sălilor de clasă.

Învățătoare luată la întrebări pentru că și-a protejat elevii

„În prezent se efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, urmărirea penală fiind sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu”, explică Inspectoratul Județean de Poliție (IPJ) Ilfov, într-o informare de presă.

O învățătoare de la Școala numărul 1, din Bragadiru, a scos, miercuri, toți elevii clasei la care preda afară din unitatea de învățământ și a alertat și părinții, după ce ea și câțiva elevi din clasă s-au simțit rău în timpul orelor de curs.

La fața locului s-au deplasat polițiști și angajați ai DSP pentru a face verificări.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Ilfov precizau, la acel moment, pentru MEDIAFAX, că învățătoarei au început să îi lăcrimeze ochii în timp ce se îndrepta spre fereastra clasei. În acel moment, fără a se consulta cu directorul școlii, ea le-a spus tuturor elevilor că trebuie să părăsească sala de clasă și au ieșit cu toții în curtea unității de învățământ.

Cadrul didactic i-a sunat pe părinții copiilor și le-a spus că trebuie să vină să îi ia de la școală, pentru că e posibil să fie afectați de substanțele cu care se dezinfectează școala. O parte dintre copii au fost duși de familiile lor la spital pentru investigații suplimentare.

Oficialii ISJ Ilfov spun că, începând din 20 ianuarie, în școală se folosește pentru ștergerea obiectelor de mobilier, în fiecare seară, cloramină, cu o centrație de 2%, dar acest lucru nu este un pericol pentru elevi și cadrele didactice.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

8 Comentarii

  1. Eheiii, copiii mosului, ce-a mai evoluat si tehnica asta ! Pai eu, cind „profesam”, dadeam cu Zyklon B … scump si cu „productivitate” scazuta … pe cind cloramina … eheiii, cum era vorba aia ? … „Schule macht frei !”

  2. Eu nu inteleg: cine si cum facea igienizarea scolilor pana acum? Ca nu s-a auzit de intoxicatii, de evacuarea elevilor, ori de anchete penale. Explicatie poate fi faptul ca se folosesc substante neomologate, dar mai ales, personalul firmelor de igienizare nu este bine instruit si supravegheat. Astfel, au ajuns tot felul de nechemati sa se ocupe de treaba asta. Nici conducerile scolilor nu-s mai breze ( dovada si nivelul slab de pregatire a elevilor ). Responsabilii din scoli sunt tot atat de neglijenti.

  3. In ritmul acesta poate vom reusi nemaipomenita performantza demna de Cartea Recodurilor, ca toti cetatenii romani sa aiba condamnari penale.
    Banuiesc ca nu mai avem mult ca sa ne transformam intr-o tzara de 100% penali. Am inteles de la TV ca acum ne-am situa cam pe la 32% penali. Acum nu trebuie sa mai faci stagiul militar obligatoriu, ci trebuie sa faci puscarie obligatorie…..[Markus Roman]

  4. Deschidem dosaru’ ca sa avem ce inchide… care sunt sansele ca macar unul din plozi sa necesite ingrijiri medicale mai mult de 90 de zile? -0. E de remarcat ca incepem sa avem generatii de educatori/profesori si nu numai care vad numai drobi de sare. Maine-poimaine o sa evacueze sala ca s-a basit cineva, si doamna nu face diferenta cu mercaptanul.

  5. @nedumerit: Pe timpuri fiecare scoala avea o femeie de servici care se ocupa de tot. Acum in loc de banii dati unei amarate, se arunca de zece ori mai mult unor felurite firme care isi fac serviciul cum vor. Metoda a fost importata de afara.

  6. Pe timpurile scolii mele de acum aproape un secol nu nstiu cum se facea dezinfectia claselor, da nu se foloseau nici dezinfectanti, nici otravuri. Aveam un om de serviciu, pe nea Mardare, insa cert era ca”:
    -Nu existau epidemii
    -Nu aveam nici paduchi, nici raie ca acum
    -In vacante erau convocate cateva mamici care frecau bancile si mobilierul cu gaz [petrol lampant]
    -Tot in vacante eram convocati si cativa elevi din clasa respectiva si dupa ce mamicile, taticile si nea Mardare dadeau cu ceara pe parchet, noi il lustruiam cu carpe. Ba chiar ne si trageam cu carpele pe podeaua alunecoasa, urmarind un dublu scop: distractia si lustruirea.
    -N-am pomenit acum aproape 70 de ani sa auzim de elevi intoxicati cu dezinfectanti, ori cu cornul si laptele. Atunci era la putere mamaliga, oul fier si branza. Buuune foc, mai ales dupa o partida de bataie cu un alt elev, in recreatie! Painea era pe cartela, dar nu ca la nea Nicu. Mult mai stricta.

  7. @Nedumerit
    Problema este cu aceste firme de apartament. Nu au personal specializat in manipularea si folosirea produselor periculoase.
    In concentratii mari clorul este o substanta extrem de nociva.
    In mod normal dupa folosirea acestor substante intr-un spatiu acesta se tine inchis pentru ca efectul sa fie maxim un numar de ore/concentratie dupa care se ventileaza natural sau electric un nr de ore. Dupa aceea se testeaza cconcentratia din aer. Acum avem testere digitale, pe vremuri era o para de cauciuc la care se atasa un cartus.Intr-un minut aveai rezultatul.
    Dupa aceea se permite accesul in acel spatiu.
    Eu unul nu inteleg de ce aceste operatiuni nu se efectueaza vineri seara.
    Stiu ceva mai multe despre aceste substante pentru ca am muncit in transportul naval. Din 2000 de containere cca 7-800 erau cu marfuri periculoase.Reguli stricte de transport si segregare. Multe ore de pregatire ca sa fii acceptat sa lucrezi cu asemenea substante.

  8. @Markus Roman. Lasa-ne tataie cu comunismele tale, ale de le zici erau cu inertie din alalat regim de dinainte de comunism, comunistii tai i-au impuscat sau i-au dus fortat la gherla iar dupa `90 i-au adus si pe astia de ne dau cu cloramina !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.