Dosar penal la Evaluarea Națională

A fost deschis un dosar penal la Focșani, după ce subiectele la proba de Limba și Literatura Română de la Evaluarea Națională au apărut pe internet în timpul probei.

Potrivit Poliției Vrancea, Poliția municipiului Focșani a fost sesizată, miercuri, cu privire la faptul că, marți, 22 iunie, dată la care s-a desfășurat proba scrisă la limba și literatura română, în cadrul Evaluării Naționale, la ora 10:39, pe un cont de socializare au fost postate fotografii cu broșura necompletată care conținea subiectele de evaluare pentru clasa a-VIII-a.

În urma verificărilor, la nivelul Poliției municipiului Focșani a fost înregistrat, joi, un dosar penal și se fac cercetări pentru divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice.

Faptele au avut loc Școala „Ion Basgan”, unde susțin Evaluarea Națională peste 100 de elevi. În urma incidentului, a fost schimbată comisia de evaluare. Anchete se fac atât la nivelul școlii, cât și la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Vrancea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

5 Comentarii

  1. Să dacă au apărut după ce-a început examenul, ce folos?
    Pe deasupra de ce n-ar ști, măcar în ceasul al 12-lea, copiii plebei ceea ce poate știu înainte copiii unora din ceilalți.

  2. CU UN MINISTRU AL INVATAMANTULUI TRASEIST SI VANDUT PUTERII PENTRU CIOLAN TOTUL ESTE POSIBIL.

  3. calin daca plozii superbilor potentati fura , de ce nu ar face la fel si plebea , superb ! Banuiesc ca esti nemultumit de traiul pe care il ai dar inca nu ai inteles pina acum de ce .

  4. gmbplay,
    Dacă mă pun pe lîngă alții n-am de ce mă plînge; așa mi s-a spus. Mi se pare că întrezăresc cum de fapt stau lucrurile în lumea asta și nu-s mulțumit deloc.
    Revenind la examene, am fost destul de dobitoc să cred că examenele sînt pt alegerea celor mai buni, merit și alte vorbe-n vînt. Altceva, cum se-mpacă examenele cu școala loc unde toată lumea doritoare poate să-nvețe cu aceleași șanse? De ce nu se contină școala în același loc unde-ai început sau unde locuiești măcar pînă la 10 clase cît e obligatoriu? De ce seprarea copiilor, ce-i cu amenințarea învață să nu ajungi la un liceu rău. Adică sînt licee unde profesorii sînt slabi și/sau nu-i învață pe acei copii ca pedeapsă pt că n-au învățat pt examen? Că nu e nici o legătură între a învăța, a știi și pregătirea pt examen, a ști la un examen este o altă poveste.
    Dacă înainte de 1989 cînd era o mai mare rînduială erau care știau subiectele examenului, chiar la facultate, știu de sportivi foarte buni, crede cineva că azi nu sînt mult mai mulți. Aceștia nu au nici măcar meritul de a fi mari sportivi în afara faptului că sînt copilul lui tăticu.
    Despre pagubele meritocrației am niște articole, studii, în engleză numai, dacă ai curiozitatea.

  5. @ Corect . Destrabalarea in educatie a fost accelerata prin anii 80 , cind aprozaristele au vrut contra cost copii premianti , astfel au fost cazuri in care din 25 de elevi 18 sa primeasca premiul 1 .Despre dascali slabi nu are rost sa mai vorbim .

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.