Turcia 2021, o destinație de neratat

Turcia all inclusive 2021, de neratat

Turcia all inclusive 2021, de neratat. Turcia este o țară pe care trebuie să o vizitezi de 3-4 ori, ca să te bucuri pe deplin de frumusețea sa. Nu e nicio exagerare. Așa că un sejur Turcia all inclusive 2021 ar trebui să fie pe locul 1 în căutările pentru anul acesta. Faptul că a ieșit de pe lista galbenă și e acum pe cea verde ar trebui să fie un motiv în plus.

Prin urmare, se poate călători pe aceste meleaguri aproape ca în perioada de dinainte de pandemie, fiindcă numărul de cazuri covid Turcia este în continuă scădere.

Țara cu mii de mii de kilometri de plajă nu poate fi descoperită doar într-un singur sejur. Antalya (cu tot ce înseamnă ea: Lara, Belek, Side, Alanya, Kemer),  Kușadasi, Bodrum, Marmaris, Fethyie sunt doar câteva dintre destinațiile preferate de români. Pentru cele din urmă menționate, dar, printre primele în topul peisajelor, Hello Holidays diversifică oferta pentru Marmaris, adăugând în ofertă și pachete de vacanță cu avionul lângă cele cu autocarul, consolidându-și poziția de agenție organizatoare de programe de vacanță în zona de litoral Marmaris-Bodrum-Kusadasi.

Doar că, acum, aterizările pe Aeroportul Dalaman scurtează distanța de transfer pentru turiștii care merg în vacanță în Marmaris. Când aterizau pe Bodrum, făceau un transfer în Marmaris care dura multe ore. În situația de acum, timpul de transfer de la aeroport la hotel e de maximum o oră și jumătate, în funcție de câte unități sunt pe traseu.

Charterele spre Dalaman sunt programate în fiecare duminică și sunt realizate cu aeronave Tarom.

Cotidianul.ro a participat la cursa inaugurală, așa că poate descrie pentru cititorii săi cum s-au pregătit hotelierii turci pentru turiști. De asemenea, aflați ce pot face românii care merg în vacanță în această parte a Turciei dar și cum au fost ajutați angajații din turism în perioada de pandemie.

Cum sunt așteptați românii în Turcia


Este a doua vară în care pandemia își cam face de cap. Și, chiar dacă lucrurile pare că încep încet-încet să intre pe făgașul normal, nu e la fel și în turismul internațional. În Turcia, spre exemplu, hotelierii au luat toate măsurile necesare pentru siguranța turiștilor. Sunt măști și recipiente cu dezinfectanți peste tot, angajații sunt în marea lor majoritate vaccinați, se păstrează distanța socială. Doar la mese, conceptul Turcia all inclusiv 2021 a fost ușor modificat. Și tot în avantajul turiștilor.

Masca, obligatorie peste tot

În speranța că vor învinge pandemia și de a atrage vizitatorii străini, președintele Recep Erdogan a impus o carantină la nivel național în cea mai mare parte a lunii mai. Asta a dus la scăderea numărului de cazuri zilnice de la 63.000 în aprilie la aproximativ 5.500 acum. De asemenea, spre deosebire de România, în Turcia masca este încă obligatorie peste tot. Chiar și în spațiile deschise. Și, cu toate că polițiștii sunt mai înțelegători cu turiștii, aceștia tot riscă o amendă de 900 de TL (90€).

Atenție la lockdown

Iar lucrurile sunt și mai serioase pentru localnici. Dacă aceștia încalcă lockdownul aflat încă în vigoare (duminica nu pot ieși din casă deloc, dacă nu dovedesc faptul că arată în domenii prioritare) riscă o amendă de 300€. Se întâmplă la fel și dacă sunt surprinși afară, după ora 22.00.

Lucrurile se schimbă însă cam la două săptămâni, perioadă la care guvernul poate modifica restricțiile, în funcție de numărul de cazuri.

Nu vă faceți griji însă! Chiar dacă v-ați pierdut masca pe undeva, sau nu mai aveți, marile hoteluri sau restaurante, pun la dispoziția turiștilor, GRATUIT, astfel de mijloace de protecție. Toate cumpărate din banii lor, chiar dacă efortul financiar nu e chiar de ici de colo. „Nu contează banii, în acest caz. Este vorba despre sănătatea oaspeților noștri și nu ne jucăm cu așa ceva. Este un aspect foarte important pentru noi“, spune un reprezentant al Green Nature Diamond hotel din Marmaris. Și, tot în ajutorul turiștilor, un cadru medical este permanent în hotel, pentru a interveni la nevoie.

Angajații, vaccinați în majoritate

Autoritățile au „favorizat“ vaccinarea angajaților din turism și a certificat 10.000 de hoteluri și alți operatori care respectă strict standardele de igienă. Peste 90% din angajații din turism au fost deja imunizați, mai ales că vaccinul este obligatoriu în acest domeniu. Oricum, oamenii sunt conștienți că fără turism, economia și veniturile lor vor avea de suferit așa că au fost de acord cu vaccinarea. Plus că e și gratuit.

Angajați verificați permanent

Prin urmare, o vacanta Turcia 2021 nu este deloc periculoasă pentru sănătatea turiștilor. Dar turcii nu se bazează doar pe vaccin. La fiecare intrare în tură, angajațiilor li se verifică temperatura și starea generală de sănătate. Este un alt motiv pentru care numarul de cazuri de covid Turcia e în continuă scădere.

Curățenie intensă

Curățarea camerelor se face zilnic cu șervețele și mănuși sterile de unică folosință insistându-se pe articolele utilizate frecvent (telefon, televizor, telecomandă etc.) care sunt special dezinfectate.

Cataloagele, revistele sau alte materiale tipărite care ar putea fi puncte slabe de igienă din cauza contactului au fost scoase din camere. De asemenea, după ce un oaspete predă cheile (la check out), camera este complet dezinfectată cu dispozitive ULV și numai după aceea un alt turist este găzduit acolo. Șampoanele, săpunurile și facilitățile similare din camere sunt oferite în pachete de unică folosință.

Pandemia schimbă regulile

Vrem sau nu, pandemia de coronavirus a dat lumea peste cap. Dar, dacă de cele mai multe ori a fost în rău, nu se poate spune același lucru și despre domeniul turismului. Sau, mai exact, al sistemelor all inclusive.

Puteți mânca orice și oricât din ofertă, însă, de data aceasta, obțineți preparatele dorite de angajați. Nu e nicio problemă, fiindcă aceștia întreabă constant, dacă nu vreți mai mult decât ați cerut și nu ezită să vă ofere și suplimentar. Măsurile luate în timpul pandemiei ar putea fi păstrate și după, cred unii hotelieri. Faptul că nimeni nu-și mai pune mâinile pe preparate, pe ustensilele de servit sau pe fructe este mai mult decât igienic, susțin reprezentanți ai hotelurilor.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

8 Comentarii

  1. BOICOT TUTUROR DESTINATIILOR ORWELLIENE CARE SE AUTODENUMESC „TURISTICE”. ASTA NU ESTE TURISM ESTE #SPALARE PE CREIERI. TREZITI-VA!

  2. Exact visul vietii mele, sa stau cu scutecul pe bot la temperaturi de 40-45 grade. Valabil si pentru celelalte tari care incearca sa redeschida turismul pe canicula (Spania, Italia, Portugalia etc) pastrand obligatia mastii in aer liber.

  3. Ba uite că am să ratez destinația asta.Nu se poate numi vacanță, stagiul militar turistic…

  4. O așa reclama turceasca n-am mai văzut! Dacă o luam așa ajungem într-un catalog al prostirii. Pașalâc turistic all inclusive.

  5. Autorule, ar trebui să te faci turc, să te muți acolo tu și tot neamul tău dacă așa este de bine! Ai văzut vreun străin să laude România și pentru lucruri bune, sau că trăiesc printre noi?
    Ai vreun articol de bine despre români?

  6. Autorule, lucruri de interes ,esențiale nu ne-ai spus!! La intrare in Turcia se mai cere test PCR covid? La intoarcerea in România se mai cere test covid PCR ca sa nu stam in CARANTINA-pușcarie la domiciliu 15 zile?? La alegerea unei destinații azi lucrurilea astea conteaza f.mult! Cred că a fost greu și pt.tine sa ne spui lucrurile astea, de asta te mai interesa pe tine??

  7. Ca Romania nu are turism si atunci sunt explicabile masurile cretine luate de autoritati, se poate intelege. Dar ca Turcia si Grecia, care depind ca de aer de turism, mentin in continuare tot felul de restrictii, nu se poate intelege. Si acum se trezesc ei sa faca reclama turismului? Cand toata lumea si-a programat deja vacantele? Astia ori sunt prosti ori sunt tembeli.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.