Drone pentru polițiști de la un producător de țigări

O mână spală pe alta și împreună spală fața. Poliția de Frontieră a primit două drone tip avion, cu decolare verticală, de la un producător de țigări. Dronele vor fi folosite şi pentru combaterea traficului ilicit cu ţigări.

Potrivit inspectorului general al Poliţiei de Frontieră Române, chestor de poliţie Cornel Stoica, poliţiştii de frontieră trebuie să utilizeze cele mai eficiente şi moderne echipamente, mai ales în contextul geostrategic actual.

„Pentru a preveni şi a combate infracţionalitatea transfrontalieră sub toate formele ei, dar şi pentru a ţine pasul cu tehnologia tot mai avansată şi diversă, împotriva celor care încalcă legea, poliţiştii de frontieră trebuie să utilizeze cele mai eficiente şi moderne echipamente, cu atât mai mult în contextul geostrategic actual. Astăzi, marcăm încă un pas în evoluţia capabilităţilor de supraveghere şi control a frontierei naţionale, intrarea în dotarea Poliţiei de Frontieră a două drone de tip avion cu decolare verticală. Folosirea acestei tehnologii avansate reprezintă o etapă importantă în consolidarea forţelor Poliţiei de Frontieră Române pentru asigurarea securităţii naţionale şi a stabilităţii în regiune. Cele două avioane fără pilot au fost recepţionate de Poliţia de Frontieră ca urmare a unei sponsorizări din partea unui important producător de ţigări”, a spus Stoica.

Prezent la eveniment, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, chestor de poliţie Bogdan Despescu, a afirmat că aceste drone sunt echipamente care cresc capabilităţile de supraveghere a frontierei de stat şi vor întări combaterea traficului ilicit de ţigarete.

„Principalul avantaj al utilizării dronelor este evident acoperirea unor zone întinse şi greu accesibile, o reacţie rapidă din punct de vedere al forţelor din teren”, a mai spus Despescu.

Conform Poliţiei de Frontieră, în urma depunerii unei aplicaţii în cadrul apelului de proiect PMI IMPACT 3 lansat de un producător de ţigări, Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră i s-a acordat un grant sub forma unei contribuţii de bunuri materiale pentru a sprijini eforturile de aplicare a legii în România, ca parte a proiectului FITOS- Combaterea contrabandei cu tutun la frontiera externă a UE.

„Prin acest proiect se urmăreşte îmbunătăţirea capacităţii de supraveghere a frontierei de stat şi combaterea traficului ilicit cu ţigarete, prin acordarea de către unul din cei mai importanţi producători de ţigări (Philip Morris Products S.A.), sub formă de sponsorizare, a unor echipamente specifice în valoare estimată de 495.500 USD (fără TVA), după cum urmează: 2 drone (UAV-uri), model ALTI Transition Advanced-Raptor, cu motor termic, ce permit o survolare continuă de până la 8 ore, cu o rază de acţiune de 150 km – 408.380 USD; piese de schimb şi accesorii – 41.620 USD; servicii accesorii din partea producătorului de echipamente (ALTI UAS), respectiv instruire tehnică pentru operatorii desemnaţi de IGPF – 45.500 USD”, mai reiese dintr-o informare transmisă de Poliţia de Frontieră.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

4 Comentarii

  1. ha ha ha ha

    ce tare e asta! ce nu fac corporatiile pentru profitul propriu… toata lumea e multumita… vai de etica si morala lumii…
    problema nu e monopolul pe care autoritatile romaensti l-au oferit producatorilor. nuuuu! nu se aude nu se vede. problema e sa facem de straja profitului corporatiilor cu totii, de la mic la mare! ha ha ha ha ha ha

  2. Mai bine-ați pune tutun în țigări că ceea ce-i acuma-n ele nu știu cît mai este tututn. Și încă ceva, nu mai puneți nici un fel de chimicale, lăsați tutunul așa cum e.

  3. Haha, tocmai Politia de frontiera care face trafic cu tigari de ani de zile. De aceea nu exista scanere in vami si nu suntem primiti in UE.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.