Drulă taie din puterea sindicatului Metrorex

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat vineri că a anulat ordinul din 2014, care prevedea obligativitatea invitării sindicatului la ședințele Consiliului de Administrație de la Metrorex.

„Prima măsură recomandată de Corpul de Control în dosarul Metrorex a fost îndeplinită. Am anulat ordinul din 2014, care făcea obligatorie invitarea sindicatului la ședințele consiliului de administrație. După numirea unui consiliu de administrație profesionist, ieri, astăzi facem încă un pas pentru a scoate managementul companiei din buzunarul sindicatului”, a scris pe Facebook ministrul Transporturilor.

Acesta a precizat că există două legi care obligă managementul să consulte și să informeze sindicatele în situații bine definite.

„Companiile vor proceda întocmai și vor avea un dialog social constructiv cu sindicatele. Dar situația în care a fost managementul de a lua decizii sub supraveghere nu se va mai întâmpla”, a mai scris Cătălin Drulă pe rețeaua de socializare.

Ministrul a acuzat joi faptul că negocierea de anul trecut a salariilor s-a făcut cu iresposabilitate și spune că nu era nevoie de o renegociere, în condițiile în care pe perioada stării de alertă contractele colective își prelungesc valabilitatea.

„Consiliul de Administrația trebuia să negocieze, Consiliu de Administrație pe care l-am demis astăzi (joi-n.r.), a delegat mai departe unei comisii de negociere formată din 15 oameni, din care 10 sunt membri ai sindicatului, a cam negociat sindicatul cu sine”, a spus ministrul Transporturilor.

Acesta a precizat că în urma raportului Corpului de control există indicii că s-au încălcat mai multe legi și susține că vor fi sesizate mai multe instituții, printre care Curtea de Conturi sau DNA.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

7 Comentarii

  1. Confiscarea extinsa a averilor liderilor de sindicat, sfarsitul hotiei de 30 de ani numite ‘sindicate”!Liderii de sindicat la puscarie , ca „fratele” lui SOV de la Petromservice !

  2. Confiscarea extinsa a averilor liderilor de sindicat, sfarsitul hotiei de 30 de ani numite ‘sindicate”!Liderii de sindicat la puscarie , ca „fratele” lui SOV de la Petromservice sau ca Miron Cozma,alt paduche ‘sindicalist!

  3. Ce e asa rau ca angajatii sa aiba reprezentativitate in luarea deciziilor?
    Este o miscare impotriva angajatolor companiei, acestia ar trebui sa reactioneze.

  4. @Robin: angajatii, da, nu sindicatul!Pentru ce sa se imbuibe din cotizatii si sa faca jocurile conducerii? Stim cum functioneaza mafia sindicatelor smechere!Straturi de kkt peste straturi de kkt,din cotizatii sunt platiti regeste,la angajat nu se intoarce nimic!

  5. Regim de dreapta. Adio cu consultarea parlamentului, a sindicatelor a ceratenilor. Guvernul si presedintele dicteaza cap coada. Pai nu asta au vrut romanii? Luati dreapta pana va saturati sper ca nenorocitii astia sa stea asa cam 16-20 ani la putere si sa fie totul de dreapta mai nenica, de la spitale, scoli, facultati, toate pe bani fara pomana PSD si maririle lui Dragnea. Si pentru aia care ati votat dreapta sper sa iesiti la pensie pe regim de dreapta.

  6. tavernele de la metrou. Acolo sunt antenele sindicalistilor din conducere.
    Siii, mai usor cu lefurile din imprumuturi.
    Inchidem minele, ca nerentabile, metroul este rentabil?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.