Duicu, un an şi jumătate cu suspendare

Instanța supremă l-a condamnat, miercuri, pe Adrian Duicu, fostul şef al Consiliului Județean Mehedinţi, la 1 an şi 6 luni de închisoare cu suspendare.

Decizia este definitivă.

Adrian Duicu a fost arestat preventiv şi la domiciliu în acest dosar timp de aproximativ un an, între 3 aprilie 2014 şi 1 aprilie 2015. Apoi, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi a fost condamnat, în 2017, de Curtea de Apel Bucureşti (CAB), la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare în procesul vizând mai multe infracţiuni de corupţie

Procurorii susțineau printre altele, în rechizitoriul trimis instanţei, că în perioada martie-iunie 2013, Adrian Duicu i-ar fi spus lui Ştefan Ponea că are influenţă asupra unor membri ai Guvernului, funcţionari publici din conducerea Ministerului Afacerilor Interne, a lui Petre Tobă, pe de o parte, şi asupra unor consilieri locali ai Consiliului Local al municipiului Orşova, pe de altă parte.

Duicu i-ar fi promis lui Ştefan Ponea că îşi va folosi influenţa pentru a-i determina pe aceştia să îl menţină temporar în funcţia de inspector şef al IPJ Mehedinţi, iar la o dată ulterioară să îl numească director adjunct al Direcţiei de Ordine Publică din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Duicu i-ar fi cerut în schimb lui Ponea să determine un magistrat să îi admită cererea dintr-un dosar în care ceruse anularea raportului Agenţiei Naţionale de Integritate prin care s-a stabilit că a fost în incompatibilitate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

2 Comentarii

  1. nu l-a pedepsit, l-a albit!
    In China, primea 1,6 gloante.
    Ce pedepse pesediste, toate cu suspendare…

  2. Asta ,da,”adevărată justiție” ….românească!!!!!!Bravos.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.