Prunariu acuză Min. Cercetării: Se urmărește înlăturarea specialiștilor din domeniul spațial

La insistențele prietenilor și cunoștințelor mele, care au văzut un material apărut în presă și mi-au trimis mesaje cerându-mi să ies cu o declarație, voi da aici câteva detalii privitoare la acțiunile derulate împotriva mea de către CNECSDTI.

Am muncit o viață întreagă pentru a crea și dezvolta cercetarea în domeniul spațial în țara noastră, mă implic în dezvoltarea și promovarea cercetării științifice și tehnologice în domeniul spațial, susțin și promovez întărirea poziției României în acest domeniu la nivel european, în cadrul Agenţiei Spaţiale Europene, precum și la nivel mondial în organizații precum ONU și alte organizații inter/ne/guvernamentale cu care instituții românești au acorduri de colaborare, a scris fostul cosmonaut Dumitru Prunariu pe Facebook, potrivit flux24.ro.

Cu toate acestea, la finalul anului trecut, în 27 decembrie 2023, am primit înștiințare privitoare la o hotarâre din august 2023 a Consiliului Național de Etică a Cercetării Științifice, Dezvoltării Tehnologice și Inovării (CNECSDTI) prin care îmi este interzis accesul la activități de cercetare finanțată din fonduri publice pentru că am lucrat prin anul 2012, ca expert, pentru o perioadă scurtă de timp, în cadrul unui important program de cercetare spațială STAR derulat de Agenția Spațială Română, iar ulterior acestei perioade am fost președintele ne-asociat al unei importante asociații din domeniul cercetări spațiale, care a obținut contracte de cercetare finanțată în cadrul programului STAR.

Prin acțiunile Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării și ale CNECSDTI, la peste 10 ani de la situația analizată, se urmărește înlăturarea specialiștilor recunoscuți la nivel internațional din proiectele de cercetare din domeniul spațial ce urmează a fi demarate în curând, fiind multe interese în joc.

Desigur că am formulat contestație, dar tot CNECSDTI o va soluționa în această etapă, astfel că voi ataca în instanță hotărârea nelegală a CNECSDTI, având toată încrederea în justiție.

Fără îndoială, lucrurile se vor lămuri, pentru că în întrega mea activitate am respectat legea.

CNECSDTI a reacționat la contestația pe care am formulat-o recent, și, prin informațiile ajunse în presă (pe surse), își pregătește terenul pentru a-și justifica acțiunile viitoare.

Voi lupta cu ei în instanță, și voi utiliza toate instrumentele legale pentru ca cei care mi-au prejudiciat interesele și drepturile, și mi-au afectat imaginea și prestigiul de care mă bucur la nivel național și internațional să fie trași la răspundere în mod corespunzător, mai spune Prunariu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5
Author

15 Comentarii

 1. Secucu uraste tot ce este in afara razei ei de actiune. Votati partidul URA !

 2. Specialiștii români sunt judecați astăzi de speciali români și acuzați că nu stau degeaba să-și plimbe izmenele pe la partide și tot felul de asociații și asocieri de tăiat frunza verde la câini și mâncat banul public în gașca specială . Dumitru Prunariu este un specialist veritabil și un om de onoare , și nefiind special chiar muncind la reînnodarea activităților științifice în România , este batjocorit de brigăzile speciale care acționează împotriva tuturor regulilor de bun simt și spirit al neamului românesc . Jos mana de pe Prunariu neghiobilor !

 3. Mai există vreun român de mare valoare care să nu fie spurcat de maidanezii care ocupă tot felul de funcții, care mai de care mai bine plătite, pentru a distruge tot ce este românesc ?. Orice nație s-ar mândri să aibă un Prunariu, sunt doar câțiva în lume, în acest domeniu, și vrem să-l distrugem si această avuție națională, pe lângă alte imense distrugeri, materiale, spirituale, științifice, pe care le mai avem. Nu este oare vremea să-i anihilăm pe impostori și să așezăm valorile la locul lor ?.

 4. ȘI TOTUȘI -LA CE AJUTĂ -ACEASTĂ MINUNATĂ CERCETARE- DACĂ 2 MILIOANE DE ROMÂNI + 4 MILIARDE DE „HUMANOIZI” RABDĂ DE FOAME ? IRIGAȚII,CANALE,PÂINE -ASTEA TREBUIE -GLOBULUI DE LUT–ORICE VICTORIE COSMICĂ -= ONOUĂ ARMĂ DE DISTRUGERE ÎN MASĂ!!

 5. Bună!
  Unde a ajuns Romania cu decidenti corupți,slugi umile ale strainilor și unii trădători de țară?
  Decidentii din structurile statului român promoveaza subalterni umili si mai prosti decat ei. Oamenii competenți, curajosi si cu personalitate sunt marginalizați.

 6. Prunariu are si doi baieti foarte valorosi, le mergea mintea iute de mici.

 7. Dac nu te „adaptezi” și tu cerințelor de azi? Șpagă, coterii, amante, odrasle, găști… ! Ce vrei, sa stri tu frumusețe de interese porcesti? Sictir și gura!

 8. Încep să cred că există o formă de inducere a terorii ce provine de la un „Minister al adevărului” ce funcționează neoficial mai ales prin intermediul rețelelor online iar astfel de situații par a veni în completare nicidecum spre infirmare sau… informare. Dacă lucrurile stau astfel, s-ar putea să nu fie departe ziua în care, vreun soldat credincios al acestui minister ne va invita pe unii forumişti „mai forumişti” să dăm cu el vreun extemporal.

 9. „LA CE AJUTĂ -ACEASTĂ MINUNATĂ CERCETARE”

  Pe voi doar ceausescu va ajuta. Asa ca, votati partidul URA.

 10. Consiliul de Etică, un organism BURDUJit !
  PERNICIOȘII ăștia au albit plagiatul lu’ Bode, măRog…🤮
  (●● RăuPorKKaK 2 x PERFECȚIONATU’ ●●)

 11. Rușii te-au luat la plimbare în spațiu, amerlocii te bagă-n pământ. Sau comuniștii și capitaliștii, cum vrei s-o spui.

 12. Tot ce s-a realizat inainte de 1989 si toti cei care au facut ceva in tara asta inainte de 1989 trebuie distrus/distrusi. Asa suna ordinul americanilor pentru colonia Romania, colonie care, prin efortul bastinasilor, s-a pus de buna voie la dispozitia americanilor.

 13. @singur
  Trebuiesc adăugare niște butoane 👍 👎, acum mi-ar fi trebuit 👍

 14. INCHEIERE, CA SOFTa MAI VRU O Repriza … 😊
  TREBUIE imperativ ca Romania sa SCOATA cativa Oameni SCOLITI Inalt si Destul, in CAT mai mute Domenii in Legatura cu Problemele atinse in treacat de SIMPLuu’ Cetatean care sunt IO,
  Oameni care sa fi fost animati de aceeasi InDarjire de a SALVA Romania DIN Drumul Pierzaniei si care – in ACEST Trend – sa fi studiat TOT CE trebuia si MaiMult de ATAT, Cestii VECHI Ezoterice si Istorice PITITE de Privirea PUBLICA.
  POATE se va fi legat in Mintile LOR, Ceva NOU si VALABIL cu care sa cucereasca Mintile CelorCareConteaza cu Adevarat in SUA.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.