Elevii din 300 de şcoli vor avea asigurată o masă caldă pe zi

saracie

Ministerul Educației a aprobat prin ordin de ministru lista celor 300 de unităţi/subdiviziuni administrativ-teritoriale şi unităţi-pilot în care se implementează Programul-pilot de acordare a unui suport alimentar în noul an școlar.

Potrivit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, practic a fost dublat numărul de școli (de la 150 la 300), fiind luate în considerare majoritatea solicitărilor transmise de inspectoratele școlare județene, prin corelare cu lista școlilor finanțare prin PNRAS.

„Comparativ cu anul școlar 2021-2022, se majorează cu 50% și limita valorică zilnică a produselor acordate: de la 10 la 15 lei/masă/beneficiar. Pentru menţinerea sănătăţii preşcolarilor şi elevilor beneficiari vor fi distribuite doar produse alimentare obţinute în unităţi autorizate/înregistrate sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, în conformitate cu prevederile legislaţiei sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în vigoare. Produsele distribuite vor respecta cerinţele prevăzute de Regulamentul (UE) nr. 1.169/2011, dar și de celelalte reglementări europene în domeniu. Această inițiativă se înscrie în demersul deja început de Ministerul Educației de a reduce abandonul școlar și rata de parăsire timpurie a școlii, determinate de probleme cronice de la nivelul sistemului național de învățământ, cumulate cu problemele economice și sociale accentuate de pandemia Covid-19”, spune ministrul sorin Cîmpeanu.

Cadrul general de derulare în anul şcolar 2022 – 2023 a Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din 300 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat a fost adoptat prin ordonanță de urgență în luna iunie a acestui an.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

7 Comentarii

  1. Gaze si energie scumpe, de unde banii? Haleala scumpa si expitara, se poate consuma cu brio(recomandare oms contra aruncarii produselor alimentare). Saracii rromi ce zile si viata buna li se ofera de catre Crampeanu pentru ca se inmultesc ca iepurii. Bafta si succesuri la…prasila.

  2. Este o măsură care va elimina abandonul școlar și în același timp este și educativă. Asta dacă ținem cont de faptul că alocația maximă pentru un minor arestat sau condamnat este de aprox. 9 lei, fără TVA.
    Deci, la școală copii, nu la pușcărie.
    Ar mai fi o mică problemă. La pușcărie nu se dau teme pentru acasă.

  3. Excrocherie românească.. Nu cu astfel de metode aduci copilu la școală,. Nu prin stomacul lipit de șira spinării trezești interesul la studiu. Așa mai degrabă imbogățești ceva firme de partid,..cum era pe vremea cornului cu lapte, adus pentru o școală din Harghita tocmai din prahova,. Evident uscată și la limita expirării.. Deci se organizează băieții.. la furat..

  4. VOR OTRAVI COPIII CU STRICACIUNI ..
    CAT DE IDIOTI POT FI PARINTII, CA DUPA ATACUL AUTORITATILOR CU VAXINAREA, SA PERMITA SA II HRANEASCA CU CE ARUNCA ALTII….SUNTETI CU CAPUL CHIAR TOTI? EDUCATIA E O MIZERIE A PORCARULUI DE CAMPEANU..CARE POARTA MASCA SI AZI, CA II E RUSINE CU CE CHIP A CAPATAT…
    SI IATA A VENIT CU O ALTA TENTATIVA CRIMINALA…
    SA PERMITA OTRAVIREA COPIILOR..
    NU V-AR MAI RABDA DUMNEZEU, SATANISTILOR!

  5. daca-i ‘program pilot’ inseamna GREIERI, VIRMI SI GANDACI! ORICE „PROGRAM” INSTITUIT „GRATUIT” INSEAMNA EXPERIMENT! TREZITI-VA!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.