EMA a avizat două tratamente împotriva COVID-19

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a emis un aviz pozitiv cu privire la două tratamente împotriva COVID-19 – Ronapreve și Regkirona – identificate de Comisie ca fiind terapii promițătoare în cadrul Strategiei UE privind mijloacele terapeutice împotriva COVID-19. Ambele sunt tratamente care se utilizează în stadiile timpurii ale infecției și sunt pe bază de anticorpi monoclonali antivirali.

„Având în vedere creșterea numărului de infecții COVID-19 în aproape toate statele membre, este încurajator faptul că mai multe tratamente promițătoare se află în curs de dezvoltare în cadrul Strategiei noastre privind mijloacele terapeutice împotriva COVID-19. Astăzi facem un important pas înainte către obiectivul pe care ni l-am propus de a autoriza până la cinci tratamente noi în UE înainte de sfârșitul anului. Vaccinarea rămâne în continuare instrumentul-cheie pentru combaterea COVID-19, pentru protecția împotriva infecției, spitalizării, decesului și a consecințelor pe termen lung ale bolii. Deși UE are una dintre cele mai ridicate rate de vaccinare din lume, cetățenii continuă să se îmbolnăvească și să aibă nevoie de tratamente sigure și eficace pentru a combate infecția și a îmbunătăți nu numai perspectivele de recuperare mai rapidă, ci și cele de supraviețuire”, spune comisarul pentru sănătate și siguranță alimentară, Stella Kyriakides.

Potrivit acesteia, în cadrul Strategiei privind mijloacele terapeutice, sunt prijinite statele membre în vederea accesului la medicamente noi prin intermediul achizițiilor publice comune la nivelul UE.

„Două acorduri de achiziții publice au fost deja încheiate până în prezent și se află în curs negocieri pentru mai multe mijloace terapeutice împotriva COVID-19, fiind evaluate în prezent de către EMA. Statele membre pot deja să recurgă la contractul nostru pentru 55.000 de tratamente cu Ronapreve. EMA evaluează în prezent alte șase medicamente care ar putea primi autorizația în curând, cu condiția ca datele finale să demonstreze calitatea, siguranța și eficacitatea lor. Progresele rapide realizate în cadrul ambițioasei Strategii privind mijloacele terapeutice ne arată ce poate oferi o uniune europeană a sănătății. Progresul pandemiei în întreaga UE arată cât de fragilă este încă situația și cât de important este ca pacienții afectați de COVID-19 să aibă acces la tratamente sigure și eficace. Însă această evoluție demonstrează și mai mult faptul că trebuie să continuăm campania de vaccinare, în special în statele membre cu rate de vaccinare scăzute. Vaccinarea este singura metodă preventivă care poate asigura ieșirea din criză”, a mai spus Stella Kyriakides.

Strategia UE privind mijloacele terapeutice vizează crearea unui portofoliu larg de mijloace terapeutice împotriva COVID-19 cu scopul de a dispune de trei până la cinci mijloace terapeutice noi până la sfârșitul anului. Ea cuprinde întregul ciclu de viață al medicamentelor, de la cercetare, dezvoltare, selectarea celor promițătoare, aprobare reglementară rapidă, fabricare și punere la dispoziție pe scară largă, până la utilizarea finală.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

4 Comentarii

  1. Sursa : “India govt. declares most populated state officially COVID free after widespread use of ivermectin”

  2. De la aviz ema pina la farmaciile din ro este o cale imposibila.la noi nu gasesti nimic..medicii de familie nu prescriu ca nu au ce…spitalele sunt casele morților sedati si intubati iar doctorii malpracticanti conform stategiei de genocid marca arahat.

  3. Hai ca o sa anunte nu numai valul 4, o sa fie…tot inainte! Am vazut o declaratie a lui „surul microsoft-bancherul lumii” care spunea ca viitoarele valuri vor fi mai dure! Intreb si eu ca necunoscutii(?): de unde stie individul despre aceste informatii sigure fara sa nu existe un proiect plan pus in miscare pe glob?! Ei incep sa dea pe goarna cate ceva, crezand ca nu am auzit si vazut interviurile caposilor, interviuri care nu au fost puse online sau pe youtube! Sa fim seriosi, abia astept sa mai ciupesc cu privirea si ochiul creierului interviuri dezvaluitoare care le fac fara sa isi dea seama, tinand cont ca ei dau interviuri doar intre orele 12,30-16,00 cand cetatenii nu stau pe tv sa auda, majoritatea ori sunt la serviciu, ori la cumparaturi, ori s-au saturat de latraii care apar pe tv. Apropo, ministri sanatatii aveau conferinte de presa si toate anunturile prin interviuri sa dau intre aceste ore: 12,30-16,00, cine vede si aude, ramane informat, restul sa se informeze daca are timp la dispozitie si e interesat! Asta e practica in mare parte din europa. Nu e bascalie!

  4. Echipa dr. Meydani a demonstrat ca unele substanțe nutritive, precum: vitamina E, sub forma sa particulara numita tocotrienoli, acizii grași omega 3, vitamina D, ciupercile, galatul epigalocatechin din ceaiul verde joaca un rol important în susținerea mecanismului de apărare al organismului împotriva virușilor care cauzează infecții ale aparatului respirator.
    Doctor Bland recomanda pentru întărirea sistemului imunitar în lupta cu virușii urmatoarele: zinc, acizii grași omega 3; vitamina A; acidul folic; fierul, cuprul, aminoacizii L-lizina și L-arginina: vitaminele C, E. Tot el recomanda consumul următoarelor alimente: afine, merisoare, usturoi, ceapa, praz, rodii, Echinacea purpurea si Andrographis panicula, măcelul, catina, morcovii, etc.
    PS. Ambii susțin ca bolile aparatului respirator la persoanele vârstnice fac ravagii printre ei. Aceste constatări erau făcute în 2010 și sunt mai actuale ca niciodată.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.