Emilia Șercan: De nouă 9 zile protestez în fața Parchetului General

Jurnalista Emilia Şercan anunţă, duminică seară, că protestează de 9 zile în faţa Parchetului General şi a Parchetului Curţii de Apel Bucureşti ”împotriva injustei şi revoltătoarei decizii de clasare a dosarului de kompromat”. Şercan precizează că procurorul a constatat că 3 infracţiuni dintre cele reclamate de ea nu există, iar alte 4 nu sunt prevăzute de legea penală.

Am decis să protestez solitar, ținând în mâini una dintre fotografiile mele personale, publicate în mod repetat printr-o acțiune organizată și bazată pe informații scurse din poliție, divulgare care ulterior a fost mușamalizată, cel mai probabil printr-o operațiune de intelligence.
Protestul meu este împotriva scandaloasei decizii de închidere a dosarului de kompromat, în care procurorul a constatat că 3 infracțiuni dintre cele reclamate de mine nu există, iar că alte 4 nu sunt prevăzute de legea penală.
Protestul meu este față de impunitatea pe care instituția parchetului o oferă tuturor celor implicați în acțiunea de compromitere a mea, orchestrată de oameni din poliție, iar apoi mușamalizată de, cel mai probabil, oameni cu legături cu un serviciu de informații.
Începând de vineri, 24 noiembrie, am stat în fiecare zi de lucru în fața Parchetului General și a Parchetului Curții de Apel București câte două sau trei ore, cu excepția zilelor libere de pe 30 noiembrie și 1 decembrie.
Când a fost vremea mai căldă, am stat și trei ore, iar în zilele în care a fost foarte frig sau a plouat, am stat în jur de două ore. Joia și vinerea trecută am mers răcită fiind.
Nu pot accepta decizia de clasare a dosarului, în condițiile în care ancheta nu a fost făcută corespunzător, iar acte de urmărire penală esențiale fie nu au fost făcute deloc, fie au fost făcute de mântuială, întotdeauna în favoarea vinovaților și cu scopul evident de a îngropa adevărul.
Dincolo de toate deciziile năucitoare din dosar, un procuror a spus că publicarea repetată a unor fotografii intime nu reprezintă deloc violare a vieții private. Acel procuror nu a văzut intenția, premeditarea și forma continuată a faptei, spunând că publicarea unor fotografii intime făcute în casă nu reprezintă violare a vieții private a unui cetățean.
Parchetul mi-a călcat în picioare demnitatea de om și de femeie, decizia fiind de neacceptat pentru mine.
Decizia e un uriaș act de nedreptate, de injustiție.
De asta am protestat și voi continua să protestez zilnic în fața parchetului, cu una dintre fotografiile publicate repetat, despre care un procuror a decis că nu reprezintă o violare a vieții mele private.
Și voi continua să protestez chiar dacă Parchetul Curții de Apel București va păstra soluția de clasare.
PS. Având în vedere acest anunț, mă aștept ca peste vreo două zile să primesc decizia de confirmare a soluției de clasare de la procurorul general al Parchetului Curții de Apel București, care să aibă, sanchi, data de 6, 7, 8 decembrie. Când 8 organizații internaționale media i-au trimis un apel public procurorului general al României, Alex Florin Florența, cerându-i să nu închidă dosarul și să-l preia la Parchetul General, am primit decizia de clasare, care, sanchi, era datată cu două zile înainte de trimiterea scrisorii publice, a scris jurnalista pe pagina sa de Facebook.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 9
Author

44 de Comentarii

 1. “Justitia” se face la comanda. Iar cine comanda le aproba salariile uriase si pensiile speciale. Daca nu s-a inteles pana acum.

 2. „De nouă 9 zile protestez în fața Parchetului General”

  Scrie pentru prima data, dupa 9 zile, intr-o gazeta, la niste jurnalisti. Despre ziarista, femeie, Daria Dughina, aruncata in aer la 20 August 2022 (!), de catre securitatea ukraina nu s-a scris nici pana azi, 10 Dec.2023. Nu-i bai, nici despre voi nu se va scrie !

 3. „publicarea unor fotografii intime făcute în casă nu reprezintă violare a vieții private a unui cetățean.”
  -ce sa mai spunem de cazul banditzilor care au instal;at camere de supraveghere in spatii comune,
  fara acord?
  -blesteme,blesteme,blesteme,
  praful si pulberea!

 4. Doamna draga, cata injustitie exista, cate hotarari de doi lei, date de magistrati, putin spus strambe, am putea sta non-stop in fata cladirilor instantelor de judecata. Mergeti acasa si savurati un vin fiert si luati o carte de citit. Pentru linistea dvs.

 5. ia ti gandul cucoana, n o sa schimbe nimic pt simplul motiv ca atata carte stiu lenesii si pensionarii (destui, daca nu prea multi!) din faimoasa SUPC, zisa si Institutul Aslan al procuraturii. lefuri babane, dublate de sfanta pensioara si repaus si tampenie cat cuprinde. trai neneaca!

 6. Da, categoria cea mai abjecta de nemernici din Romania o reprezinta magistratii, iar din randul acestora, procurorii. Ar trebui sa existe manifestatii publice de anvergura si greve impotriva salariilor nesimtite si pensiilor opulente a acestor infractori in roba nesimtiti. Iar cei care nu sunt infractori practica o justitie total neperformanta, cu prescrieri pe banda si procese care dureaza un secol si se tot stramuta. Am un total dispret fata de magistratii din Romania.

 7. emilia Sercan cere mila Parchetului,niste bani nu-i strica de Sarbatori
  fosta bursiera Freedom House stie ca e mana ‘dr’Ponta…

 8. justitia? Aia de a „rezolvat” dosarele revolutiei, mineriadelor, 10 August, Colectiv, jaful padurilor, jaful economiei, manglele politicienilor, miile de miliarde pierdute, etc, etc?

 9. sau este platita de partidele/ONG-urile asa zis de dreapta, nu cred in actiunile sale. Am o nedumerire care este sursa ei finaciara? Pensie. nu pare de 62 de ani atunci un ONG?

 10. Petitionara foloseste de mai multe ori cuvantul ‘SANCHI’ care sanchi in limba romana e folosit mai mult ca argou, pentru raspunsuri ”in zeflemea sau in dodii, stupide sau aiurea!
  Corect ar fi, ca petitionara, cand primeste raspunsul solicitat sa-l faca public.

 11. nacuta in august 1977 deci daca n-a pierdut timpul la 19 ani termina liceu si poate lua BAC-ul, deci 1996 pe Wikipedia se spune ca a termina facultatea la Sibiu in 2003 deci i-au trebuit sapte ani ca sa intre si termine o facultate de 4 ani sau trei si apoi citez:”Emilia Șercan a absolvit în 2003 Facultatea de Științe ale Comunicării și Jurnalism de la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu. În 2004 Șercan a beneficiat de o bursă Freedom House în SUA.[13]” Deci calitatile i le-a descoperit Soros. A devenit o buna jurnalista care stie pe cine si cand sa ”promoveze” ca sa fie eficienta actiunea de sifonare a imagine Acum ce rol joaca? De ce e singura USR-ul de ce n-o ajuta? Oare dupa filmarile despre Clotilde a scris ceva? A protestat ca sunt gunoaie si sobolani? Cand e jurnalista si cand NU ESTE?

 12. Bună seara!
  Emilia nu mai sta in frig! Justiția are stapani și execută ordinul!
  De ce atâtea si atâtea dosare ajung la prescriptie. sau se dau achitări nedrepte? CORUPȚIE MARE !JUSTIȚIE FOARTE CORUPTĂ! MULTI DINTRE MAGISTRATI SUNT PUSCARIABILI FĂRĂ NICIUN DUBIU.
  PS. SALARIILE SI PENSIILE ABERANTE, SFIDATOARE TREBUIE PLĂTITE. SI MAGISTRATII RASPUND LA COMENZI!

 13. 1 miliard, de fapt 500 000, in fond, 1130!
  Baaa, voi ati furat 2000 de miliarde, baa!
  Si chiar daca ii dovediti ca au furat, sa ii bagati la puscatie si pe ai vostrii si pe totiiiii!

 14. @ Revenirea la vechile practici, tradiționale, cu, ”Sfatul Bătrânilor”, ”Stabor”, ”Curtea Domnească”, ”Adunarea Obștii” , probabil că ar contribui la risipirea unor astfel de acuze despre practici ale unor instituții prin înlăturarea posibilităților de apariție a unor astfel de acuze de ”fenomene instituționale” , ?

 15. poate ca procurorii sau procuroarele
  nu au poze in putza goala, nu au nimic de ascuns(!)
  le lipseste „empatia”,
  deci!

 16. ei lucreaza impotriva noastra, a vietii, libertatii si impotriva Constitutiei si sunt platiti exact pentru asta. salariile si pensiile nesimtite sunt pentru a calca pe cap LIBERTATEA SI CONSTITUTIA ROMANIEI. toate institutiile statului. a ajuns un lux sa fii angajat „la stat”. si mai trambiteaza ca este „democratie”. a cui democratie? a unei natii care nu muceste, pentru ca NU este lasata, se impune o tehnologie pe care oamenii nu au posibilitatea sa o aiba si, multi, nu o inteleg? firme mici si pfa-uri isi inchid usile. ce fac acesti oameni? avem o mica natie imparita intre bugetari de lux la stat de stat, pensionari, iar restul trebuie sa…ce? sa dea in cap? sa fure? ei fura in lumina legea cu nesimtire! pe noi ne imping sa devenim infractori pentru a ne ucide? oricum suntem toti „infractori neprinsi”. acesta-i ADEVARUL.

 17. ati citit comentariile oamenilor, la postarea fb?

  Camelia Tamas
  Bucureșteni, alaturati-va in numar mare protestului d-nei Sercan!! Azi, e vorba despre dansa mâine va fi vorba despre tot mai multi romani care nu accepta dictatura securisto-comunista care mai exista si rezista!!!

  Florin Mocan
  Mîine, poimîine, un alt jurnalist va deveni victimă.
  Apoi, altul.
  Cei corecți se vor opri din scris.
  A patra putere în stat tace.
  E mai bine la stăpîn.

  Marian Popescu
  in paralel „specialii” se simt lezati cand sunt fotografiati in spatiul PUBLIC https://www.juridice.ro/…/csm-sesizeaza-ij-ref…
  CSM sesizează IJ ref. publicarea unor imagini video din timpul liber al unui judecător al instanței supreme. UPDATE: CSM a hotărât apărarea independenţei puterii judecătoreşti
  JURIDICE.RO
  CSM sesizează IJ ref. publicarea unor imagini video din timpul liber al unui judecător al instanței supreme.
  UPDATE: CSM a hotărât apărarea independenţei puterii judecătoreşti
  CSM sesizează IJ ref. publicarea unor imagini video din timpul liber al unui judecător al instanței supreme. UPDATE: CSM a hotărât apărarea independenţei puterii judecătoreşti

  Radu-Sebastian Stoica
  țara ciolacilor și ai ciucilor! ce rușine, ce țară, îți e rușine în străinătate să vorbești românește!

  Marin Oprea
  Jurnaliști alăturați-va doamnei Sercan. Măcar cei independenți. Maîine puteți fi voi în locul dînsei. Incredibil ca e singura în lupta ei ptr dreptate. Chiar dacă nu va cerut ajutorul, cum de nu ați aflat?

 18. indiferent cine a „scolit-o” nu trebuie sa intineze ADEVARUL pe care il arata, protestand in frig impotriva mafiei organizate platita gras, pentru a legifera si judeca impotriva noastra. ce ma supra este lipsa de unitate a celor ce sunt numiti CAINII DE PAZA AI DEMOCRATIEI. NU JURNALISMUL TREBUIE SA FIE CAINELE DE PAZA AL LIBERTATII SI APLICARII CONSTITUTIEI. asta trebuie sa fie, iar pentru asta romanii trebuie sa se uneasca. CONSTITUTIA TREBUIE PREDATA IN SCOALA, TREBUIE CONSTIENTIZATA PUBLIC, PRIN MEDIA SI PRIN ORICE MIJLOC POSIBIL, PENTRU TREZI NATIA ASTA OI-FI-CATA! orice OM care spune adevarul trebuie respectat pentru asta, indiferent cine este. nu am votat niciodata cu iliescu si am fost la un pas sa ma calce in picioare „minerii” cjemati de el, care miroseau a parfum si aveau lanturi de aur cat degetul mic ha! dar, in urma cu ceva timp (cred ca prin 2021, cred) a iesit si a spus ca am castigat o libertate (prin Constitutie) si sa avem grija sa nu o pierdem: A SPUS ADEVARUL MAH. INDIFERENT CINE ESTE SI STIM CE A FACUT: A SPUS UN ADEVAR CRUNT: VA PIERDETI DREPTURILE „PROTANACILOR”! adevarat, din pacate.

 19. „cazul banditzilor care au instalat camere de supraveghere in spatii comune,
  fara acord”

  -asociatia de Bloc,
  daca nu ai priceput.
  (nu va inchipuiti ca ne taiem -parte-in-parte-
  cu co-lacatarii…)

 20. savaliuc , danilet , stoicescu , garbovan si restul nimic de 9 zile ? Ahaaa , nu-i din gasca lor ?

 21. maxtor: notificati asociatia ca le faceti plangere gdpr pentru incalcarea vietii private, conform Constitutiei Romaniei si declaratiei drepturilor omului. amenzile sunt enorme. atat timp cat Dvs. faceti plangerea nu veti intra sub incidenta amenzii, intrucat sunteti cel vatamat in drepturi. amenda vine pe asociatie si o vor plati proprietarii. nu lasati pe nimeni sa va incalce DREPTURILE FUNDAMENTALE!

 22. (1)Atingerea adusă vieţii private, fără drept, prin fotografierea, captarea sau înregistrarea de imagini, ascultarea cu mijloace tehnice sau înregistrarea audio a unei persoane aflate într-o locuinţă sau încăpere ori DEPENDINTA ţinând de aceasta sau a unei convorbiri private se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 6 luni sau cu amendă.
  (2) Divulgarea, difuzarea, prezentarea sau transmiterea, fără drept, a sunetelor, convorbirilor ori a imaginilor prevăzute în alin. (1), către o altă persoană sau către public, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
  ….
  Plasarea, fără drept, de mijloace tehnice de înregistrare audio sau video, în scopul săvârşirii faptelor prevăzute în alin. (1) şi alin. (2), se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

  -animalele nu au suflet
  animalele pot fi sacrificate ritualic.

 23. tomline, troll rus, Dughina a meritat-o, așa cum o merită toți fasciștii din jurul lui Putin!

 24. justitie in Romania ,,postdecembrista a????hai dlor sa vorbim despre fotbal,dezinterie si retete …si totusi ,,sa nu ratez;pai copiii copiilor justiabililor de antzart is oamenii ce manevreaza tot ce zboara si justitiaza n Romania..feri Doamnge sa I mai cunosti metodele, realizarile etc

 25. Is it Possible to Live with Half a Liver? – Hello Doctor Philippines
  hellodoctor.com.ph › digestive-health › digestive-issues › living-with-half-…
  This is how humans can manage living with half liver and live on. This is the only organ that can regenerate on its own. Hence the name ‘liver’! Multi …

 26. „Dughina a meritat-o” (Marc)

  Esti un mincinos, Daria Dughina n-a avut treaba sau legatura cu Putin. Chiar asa, criminal imputit, cei care au vreo legatura cu Putin trebuie omorat ? Cum va tolereaza redactia Cotidianul ?

 27. Vă rugăm să vă exprimați opiniile cu privire la funcționarii și instituțiile publice din România prin completarea chestionarului anonim de mai jos. Chestionarul fundamentează un studiu pentru politica publică privind funcția publică. Este un demers foarte serios în care orice opinie contează. Completarea chestionarului durează 12-15 minute. Mulțumim mult!
  https://www.surveymonkey.com/r/B33V8YG

 28. Asta-i jurnalista cum sunt aia magistrati. S-a intalnit sacu’ cu peticu’. Lasati-o in strada. Acolo e locul ei.

 29. in mascarada, doamna ne spunea cum sa ne purtam si cum a fim cuminti. daca eu am stiut ca e o mascarada, doamna cum nu a stiut? nu sint mai destept! acum cine asteapta doamna sa o sustina?

 30. Cert dna Sercan stie ca poate face plingere ca pers.vatamata la instanta imp.ordonantei de clasare pe fapta nu exista ,si fapta nu este prev.de legea penala.
  Poate cistiga deoarece motivarea ord.ca faptele nu incalca dr.la viata privata este vadit nelegala si netemeinica.
  O motivatie a grevei sale ar fi ca vrea sa mearga la CEDO atragind atentia asupra abuzului parchetului,insa CEDO este investit doar privind cazurile decurgind din procese pe rol nu si in cazul abuzurilor politiei,actelor date de org.judiciare in faza premergatoare.
  Refuzul de a se trimite la PG-„Când 8 organizații internaționale media i-au trimis un apel public procurorului general al României, Alex Florin Florența, cerându-i să nu închidă dosarul și să-l preia la Parchetul General, am primit decizia de clasare,…cu 2 zile inainte”.
  Este clar ca procurorul autor al celor 2 NUP-uri este in strinsa”colaborare” cu TOVUL Alex Florin Florenta un demn urmas al sirului lung de punere a capaculu pe oala!
  Toti vin aici cu promisiuni de impartialitate si legalitate,cum vor face si vor drege,in realitate ramin slugile placerilor juridice ale stapanilor lor!
  PS>I-as recomanda dnei Sercan renuntarea la limbajul -pe alocuri-de argou cum este ac.sanchi, cuvint comun de proven.turca sau indiana ,dar la noi intrat in argou etc.

 31. ce este impotriva guvernului de savanti, este ori ONG ori mana lui Soros!
  Doamna Emilia Sercan, jos palaria!

 32. Doamna Emilia Sercan, cu toata stima si simpatia pentru lupta dv de restabilire a Adevarului, dar daca dv imi demonstrati ca nu aveti o minima tangenta/simpatie cu nicio grupare securista de nicio culoare, ONG trucat , eu sunt dispus sa intru in greva foamei pentru dv sau sa vin sa stau alaturi de dv.Fronda comuna. Si, cred ca or mai fi si altii ca mine.Va urmaream in trecut in mod constant postarile dv pe FB si ale altor asa zisi formatori de opinie independenti, acum doar sporadic, pentru ca am ajuns la amara concluzie ca, cam toti si toate sunt penetrate de forte oculte/securisti din toate spectrele posibile.Pentru mine personal nu exista ”securisti rai” sau ”securisti mai putin rai”, ci doar securisti cu agende ascunse ce functioneaza pe principiul” Divide et impera” si ati reusit.Populatia este mai divizata ca niciodata si nu intrevad nicio forta sa reuseasca sa o coaguleze intr-o directie pozitiva, si niciun ”tatuc” salvator(in care nu cred).Doar Dumnezeeu prin niste procese apocaliptice sa ne readuca la realitate.

  Cum se explica ca desi ati primit sprijin si simpatii (la nivel retoric) de la diferite entitati /organizatii internationale, niciuna nu v-a garantat un ajutor concret:incalcare drepturi civile si umane garantate international, avocat , firma de avocatura internationala, etc?.Nu v-ati pus intrebarea ”de ce”? Eu mi-am pus-o si concluzia este trista.PUTE TARE SI LA NIVEL INTERNATIONAL. ”Securistii nostri” au spate, din ala solid.Ce fac cei de la Bellingcat, si altii ca ei? Si ei sunt penetrati?

 33. JURISPRUDENȚA REGIMULUI SECURISTO-MAFIOT DEMONSTREAZĂ URMĂTORUL FAPT JURIDIC:

  NU ESTE VIOLAREA VIEȚII PRIVATE SPARGEREA UNUI SISTEM INFORMATIC ȘI OBȚINEREA FĂRĂ ACORDUL EMILIEI ȘERCAN A UNOR IMAGINI INTIME CE ȚIN DE VIAȚA PRIVATĂ ȘI PUBLICAREA LOR FĂRĂ ACORDUL PERSOANEI DIN IMAGINE, DACĂ O FACE CINE TREBUIE.

  DAR ESTE O FAPTĂ DEOSEBIT DE GRAVĂ DACĂ FILMEZI CUM AMENINȚĂ SATRAPUL HORODNICEANU POLIȚIȘTII SAU VIZITA FRATELUI MASON NETEJORU LA UN JUDECĂTOR DE LA ICCJ CU O ZI ÎNAINTE DE O DECIZIE, DACĂ SPECTATORII NU AU EPOLEȚII DE RIGOARE. CINE E PROSTIMEA SĂ SE UITE EA LA CUM SE COMPORTĂ ÎNALȚI FUNCȚIONARI PLĂTIȚI DIN BANII EI?! CINE E PROSTIMEA SĂ ȘTIE CÂT COSTĂ AVIOANELE PERSONALE DE LUX ALE PREȘEDINTELUI? CINE E PROSTIMEA SĂ VREA DREPTATE ÎN DOSARUL REVOLUȚIEI DUPĂ 34 DE ANI?!

  CARACTERUL PENAL AL FAPTELOR DIFERĂ FAȚĂ DE CALITATEA PERSOANEI. PENTRU CĂ TRĂIM ÎN 2 ROMÂNII CU 2 CLASE DE CETĂȚENI DIFERITE CĂRORA LI SE APLICĂ 2 LEGI DIFERITE:

  ROMÂNIA BOIERILOR SECURISTO-MAFIOȚI CARE AU NUMAI DREPTURI, PRIVILEGII ȘI PENSII SPECIALE

  ȘI

  ROMÂNIA IOBAGILOR CARE AU NUMAI OBLIGAȚII, TAXE ȘI IMPOZITE DE PLĂTIT.

 34. Doamna Sercan, jurnalist roman din Bucuresti monitorizat agresiv de o structura din Politie si in lucrare cu SRI de cel putin zece ani. Supravegheat inclusiv in propria casa si cu ajutorul celor din jur. Laptopul monitorizat, telefonul, in spatiul liber, peste tot. Pana si munca ii este influentata. Toata presa este controlata si supravegheata. Poate Starea Vremii Meteo nu. In rest absolut tot. Mareparte din liderii de opinie de la tv sunt agreatii serviciilor, unii cu grade colonel, maior, capitan etc. Lumea habar nu are ce vede la tv. Manipulari ordinare ale structurilor!
  Justitie in Romania nu exista!

 35. pentru a te adresa cedo, trebuie sa ai hotarare definitiva si irevocabila aici. abia dupa ce ai trecut de toate fazele procesuale si dosarul este finalizat, abia atunci te poti adresa cedo. curge multa apa pe dunare …

 36. Uite cum te kompromiti, tu, Emilico, tocmai cu dosarul de kompromat!! Vezi sa nu ingheti, ia termosul cu ceai fierbinte cu tine! PS. Fara tine e pustiu!!

 37. Aşa arată libertatea presei în cea mai originală „democraţie” din Europa. Dacă nu scrii frumos despre Tovarăşul General Ciucă şi orânduirea securistă, ţi se face reeducare.

  Generalul de Securitate Anton Rog: „Avem noi metode să te facem, ceea ce nu ai vrea să faci!” Oare la ce fel de metode se referea securistul? Cumva la tehnicile de reeducare prin teroare şi umilire perfecţionate de predecesorii săi în cadrul Experimentului Piteşti?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.