Englezii despre Țiriac, ”un mogul român al tenisului”

Cereți unui număr de 100 de oameni să numească cel mai bogat jucător de tenis din lume, trecut sau prezent, și sunt șanse să auziți răspunsuri precum Novak Djokovic, Roger Federer și Serena Williams, scrie publicația britanică Daily Star. Răspunsul corect este de fapt Ion Țiriac.

Acesta nu se laudă cu aceeași cantitate de titluri de Grand Slam ale trio-ului menționat mai sus. De fapt, cea mai bună performanță a sa a fost o înfrângere în sferturi de finală la Openul Francez din 1968. Numai că omul are foarte mulți bani, susțin eneglezii.

Atâția bani, de fapt, încât valoarea sa netă – de 1,5 miliarde de lire sterline – este de peste șapte ori mai mare decât a lui Djokovic. În 2007 a devenit primul miliardar al României.

În timp ce și-a făcut primul nume pe terenul de tenis, bărbatul de 83 de ani și-a strâns averea în afara lumii sportului, spre sfârșitul Războiului Rece.

Profitând de dispariția comunismului în patria sa, Țiriac a înființat prima bancă privată a țării, care a devenit un succes financiar uriaș. Sub Tiriac Holdings Ltd, el s-a ramificat de atunci în afaceri cu amănuntul, asigurări și companii aeriene.

Pe lângă propriul său avion privat, Țiriac este, de asemenea, considerat a fi un mare iubitor de mașini și se spune că este singura persoană din lume care are nu unul, ci două Rolls-Royce Phantom IV în colecția sa, mai scrie Daily Star.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Cosmin Pam Matei 4401 Articole
Author

18 Comentarii

 1. tii ionescu,traficantulde droguri preferat al lui ceausescu

 2. Numele lui Tiriac se leagă de cel al lui Năstase la jocul de dublu sau nimic! In rest, pe teren, zero! Cate turnee a câștigat în carieră! Nici unul! A găsit Romania ca o prada!

 3. Oare ce este mai important pentru cititori,ce avere are Tiriac,ori faptul ca astazi s-a introdus pe ordinea de zi , in parlament ,,Ordonanta de urgenta ,cu introducerea cartii de identitate digitale,incepand de la nastere,cu scanare faciala,amprenta digitala ,cu id de identitate digitala.

 4. Extraordinar,si in Romania toata lumea a auzit de el! Ce chestie..Bine ca a trecut la mormoni,ca ramanea si fara cruce

 5. Mde… cind ii plimbi pe nea Nicu si coana Leana in caleasca regala, doar ca multumire ca ti-au cumparat citeva motoare de avion, e si normal ca acum sa te faci ca uiti ca a existat o mizerie criminala si mafiota aproape in intregul ei, numita Securitate, si trepadusii sai lacomi si fara scrupule … personal, personajul imi provoaca o mare scirba, atit datorita trecutului sau sulfuros cit si modului sau „sfatos” de a spune platitudini cu aerul ca ne dezvaluie noua varianta a Bibliei ! (ps : Tabloidul Daily Star ? Kurpapier-ul perfect, in care probabil ca toti infractorii isi pot aduce singuri laude, pentru o mie de lire !)

 6. Parca numai englezii, mai multe natiuni habar nu au cine este, dar stiu ca are o sucursala lipita de o banca mama din europa centrala. Cat despre trecutul glorios din comunism, parca juca poker cu ceausistii si mai e unul care aparea pe tv si dezvaluia tot ce practica in acea perioada.

 7. În loc să ne apreciem conaționalii care au realizat ceva într-un ocean de anonimat, mulți muritori de foame și de sete sufletească încearcă, inutil și caricatural, să diminueze orice performanță românească. În schimb, se dau cu curu’ de asfalt și bălesc nătâng la toate nunțile unor nulități britanice cu o coroniță pe cap. Și ne explică ce mare rahat e să fii rege sau babă boschetară (ei au spus-o, cum că boschetara se ascundea în boscheți căci nu mai avea loc de Ceaușescu în propriul palat).
  Mândria națională nu trebuie să fie protocronistă sau conturată doar din perspectivă de apartenență. Dar nici persiflată cu orice prilej. Culmea, de unii care n-au realizat nimic și cărora istoria nu le va rezerva nici măcar capitolul alocat, în manualele de istorie, sclavilor.

 8. Haidi bre, pe Ion Tiriac Capitalismul l – a imbogatit, l – a facut miliardar. Punct….
  Nu l-a facut miliardar
  nici Securitatea, nici Iliescu, nici Basescu…. In Socialism nu puteau exista miliardari. De ce ? D – aia!

 9. De Ţiriac nu au auzit, dar de TITI IONESCU sigur au auzit! După ce şi-a luat lumină de la Mănăstirea Secu, drumul în viaţă al Preacolaboratorului TOTI IONESCU a fost pavat numai cu hârtii de 100$!

 10. Novak Djokovik, Rafael Nadal, Roger Federer, Andre Agassi, Pete Sampras, Boris Becker, Björn Borg sau John McEnroe au mânuit racheta la perfecţie, dar n-au mânuit la fel de bine peniţa şi sifonul, ochiul şi timpanul ?

 11. Un articol scris cam degeaba.Mos Ion sa lipit de nemți si tot ce învârt ei pe aici el ia procente.Cam astea sunt afacerile lui.La tv toate emisiunile sunt copiate de afară.
  Încă este ținut în brațe moș Ion .De Dinamo nu știe nu cunoaște, paful să se aleagă de ei,de acolo nu poate face meleoane moș Ion.

 12. Țiriac are strămoși maghiari,, Numele lui original de familie e Czirják,.Deci a moștenit ceva materie cenușie..ungurească.. A fost intâmplător sau voit in cercuri care l-au influențat.. Atât din romania comunistă cât și din occident. A apucat la bani pe care i-a sporit inteligent. A știut să fie in cercuri bine informate,. nu românești slugi..A știut să stea departe de politic spre a nu fi implicat, acuzat. Deci omul e PE BUNE,..un mogul,.Om de succes..Nu poți decât să ridici pălăria..

 13. revin cu intrebarea cenzurata: Tiriac n-a cumparat publicitate la Cotidianul ?

 14. Micutule urs din plush, iar te-a pacalit vulpea, familia lui se numea Tiriacovici (Tziriacovisi in franceaza), am fost vecin cu ei, am vazut placuta de pe usa, hahaha.

 15. Ce a fost mai greu , a trecut astazi ! Am vrut sa-mi schimb si Buletinul cu 3 Ani mai devreme cu un Buletin cu Cip , dar nu se poate ! Asa ca trebuie sa stau linistit si sa mai astept 3 Ani in viitor , ca poate dupa 3 Ani in Viitor , poate ca vor Apare si Buletinele cu Cip ! Asa ca Rabdare pana in viitor , ca deodata nu se pot face toate lucrurile ! Trebuie Rabdare .

 16. „Trebuie Rabdare”

  Din netzarmuita intelepciune a poporului roman: „cu rabdarea trecem marea” !

 17. ….tot o perdea de ceață”, acum 50-60 de ani toți românii:TIRIAC,ȚIRIAC-ACUM BA CĂ A FOST TURNĂTOR,BA CĂ DE CE ȘI-A GOSPODĂRIT CAPITALIST VENITURILE? RUȘINE,RUȘINE !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.