Epidemia de Ebola din Liberia s-a încheiat

Epidemia de Ebola s-a încheiat în Liberia, a declarat sâmbătă, la Monrovia, un reprezentant al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Alex Gasa, în cursul unei ceremonii oficiale la care a luat parte și președintele acestei țări africane, Ellen Johnson Sirleaf, transmite AFP, potrivit Bursa.

OMS a făcut acest anunț în contextul în care au trecut 42 de zile de la ultimul caz confirmat de analizele de laborator, ultima persoană care a murit din această cauză fiind înhumată la 28 martie. Până la 9 mai, a trecut un interval de timp de două ori mai mare decât perioada de incubație a bolii, care este de 21 de zile, și nu s-a depistat niciun nou caz de contaminare cu Ebola.
Acest lucru reprezintă „o realizare monumentală” pentru Liberia, țară în care s-au produs într-un an 4.700 de decese din cauza acestei maladii, din totalul de peste 11.000 înregistrate la nivel mondial, a apreciat Alex Gasa. Perioada de vârf a epidemiei – cea mai gravă de la identificarea acestui virus în 1976 – a fost în august-septembrie 2014, când s-au contabilizat „300-400 de noi cazuri pe săptămână”, a reamintit reprezentantul OMS.

Totodată, el a atras atenția că este nevoie de vigilență în continuare întrucât epidemia nu a fost stinsă încă Sierra Leone și Guineea, țări vecine cu Liberia, unde numărul de îmbolnăviri este într-un considerabil regres.
Actuala epidemie de Ebola a început în decembrie 2013, în Guineea, și s-a manifestat mai ales în cele trei state africane menționate, unde s-au identificat mai bine de 26.500 de îmbolnăviri.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.