(FOTO) Europarlamentar, accident teribil

accident tir bere

Preşedintele filialei PSD Bacău, europarlamentarul Dragoş Benea, a fost rănit, miercuri, după ce a intrat cu bicicleta într-un autoturism staţionat, din cauza faptului că, spune el, un alt autoturism i-a tăiat calea.

Benea a relatat cum s-ar fi produs accidentul pe pagina de Facebook.

„Am avut ghinion şi noroc în aceeaşi fracţiune de secundă! Domnilor şoferi, oferiţi respect cicliştilor pentru că nu sunteţi singuri pe străzi! În această dimineaţă, în jurul orei 10.50, deplasându-mă pe bicicletă pe raza comunei Gârleni (sat Lespezi), am fost victima unui incident rutier cauzat de un conducător auto imprudent, care mi-a tăiat calea fără să se asigure în vreun fel. Pentru a evita o coliziune cu consecinţe potenţial nefaste, am degajat dreapta instantaneu, intrând în coliziune cu o maşină parcată regulamentar. În urma impactului, ştergătorul lunetei mi-a provocat o tăietură deasupra arcadei stângi. Precizez că rulam echipat corespunzător, cu cască de protecţie şi echipament reflectorizant adecvat”, a povestit Dragoş Benea.

Europarlamentarul a adăugat că a sunat la 112 şi a anunţat incidentul.

„Atrag atenţia, prin această postare, tuturor conducătorilor auto să şofeze precaut, cu respect pentru toţi participanţii la trafic, inclusiv pentru cicliştii cu care – vor, nu vor – împart arterele rutiere. A practica ciclismul nu trebuie să fie un „sport extrem”, iar şoferii trebuie să ia exemplu din ţările civilizate ale Europei vizavi de respectul acordat persoanelor care aleg să se deplaseze pe două roţi”, a mai spus Dragoş Benea.

Liderul PSD Bacău a primit îngrijiri medicale la UPU a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău, după care a fost lăsat să plece acasă.

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

8 Comentarii

  1. Hai ca e cam gogonata manevra. Cum naiba sa crezi ca un biciclist a fost ‘acrosat’ taindu-i calea o masina?! Avea peste 100 km la ora biciclistul sau minciuna are picioare scurte?! Daca soferul e un tampit sau dement, biciclistul putea opri indiferent de situatie! Aroganta functiei nu i-a permis? Sau, soferul circula cu masina pe pista bicicletelor?

  2. Trebuia sa ii rupa cineva sira spinarii prinsa in bicicleta,sa ii acorde primul ajutor!

  3. Degeaba l-a scolit SIE ,el ca ceapistul, tot pe bicicleta,ca tariceanu pe motocicleta.Taranul tot taran Greu ne mai invatam cu incalzirea globala,ciorditorilor

  4. daca nu te stii da cu avionul la bxl,cu bici o potzi patzi,adevarul ca sint multi soferi imprudenti ca sa nu zic altcev

  5. Daca domnul europarlamentar nu s-au putut afirma prin nimic la Bruxelles, probabil nu știe nici vreo limba străină, s-a gândit să nu încheie anul fara sa fie remarcat cumva! Penibil, mai incercati, domnule eurosparlamentar!!

  6. Mizerabile comentarii ! Politizati negatv un dramatic accident rutier, doar pt ca victima este PSD. Va dorim comentatorilor mizerabili, sa ajungeti pe pat de spital, victime ale soferilor agresivi, si sa va petreceti Revelionul cu perfuzii si contaminati cu Covid19. Fara speranta de supravietuire.

  7. @xyz:
    Te deranjeaza adevarul si logica? Nimeni nu a spus ca e psd sau altceva, mai toti au analizat actiunea in sine a unui capcaun care se evidentiaza doar prin neatentia pe drumurile publice! Si pana la urma, de ce nu ati dat legi clare cu norme de aplicare sa mearga totul struna? Cine sunt raspunzatori de porcariile de legidate aiurea ca sa interpreteze oricine orice lege? Nu cumva pupuv-ati in popou unii pe altii voi politicienilor?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.