Falimentul unei fabrici de vaccinuri anti-COVID: Nicio comandă

Fabrica de vaccinuri Aspen din Africa de Sud riscă să se închidă deoarece nu a primit comenzi, a anunțat un director executiv, potrivit Reuters.

Este prima fabrică de vaccinuri anti-COVID din Africa, prezentată anul trecut ca un deschizător de drumuri pentru un continent în care nu s-au făcut foarte multe imunizări. Ea riscă să se închidă după ce nu a primit nicio comandă, a declarat un director al companiei.

Compania Aspen Pharmacare (APNJ.J) din Africa de Sud a negociat în noiembrie un acord de licență pentru a ambala și vinde vaccinul anti-COVID de la Johnson & Johnson (JNJ.N) și a-l distribui în Africa.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a calificat acest acord drept un „moment de transformare” în demersul de diminuare a inegalităților în ceea ce privește accesul la vaccinurile anti-COVID.

Având în vedere că doar o șesime dintre adulții din Africa sunt complet vaccinați, conform celor mai recente cifre ale OMS, acordul Aspen de a vinde un vaccin sub marca Aspen, Aspenovax, în toată Africa părea un pariu sigur.

Africa de Sud, care și-a vaccinat 30% din populație, pare, de asemenea, că se confruntă cu al cincilea val de infecții.

Cu toate acestea, fabrica nu a primit nicio comandă și riscă să se închidă.

„Nu s-a primit nicio comandă pentru Aspenovax. Dacă nu primim niciun fel de comenzi de vaccin, atunci este clar că nu va fi prea mult motiv să păstrăm liniile pe care le folosim în prezent pentru producție”, a declarat Stavros Nicolaou, director senior al Aspen, pentru Reuters.

Nicolaou a mai spus că, pe termen lung, obiectivul este de a trece la producerea altor vaccinuri. Problema este că firma a mizat pe comenzile inițiale pentru a câștiga timp pentru a stabili operațiunea.

„Dacă nu se acoperă acest decalaj pe termen scurt cu comenzi, nu se pot susține aceste capacități pe continent”, a spus el, într-un moment în care oficialii din domeniul sănătății declară că vor să vaccineze trei sferturi din populația continentului.

Obiectivul Uniunii Africane este de a produce la nivel local 60% din toate vaccinurile administrate în Africa până în 2040, față de 1% în prezent, iar mai multe astfel de fabrici sunt în curs de înființare.

„Dacă Aspen nu obține producția, ce șanse mai au celelalte inițiative?” a precizat Nicolaou.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 8
Author

13 Comentarii

  1. Ce „fabrici „in Africa?Are careva curajul sa se vaccineze cu vaccinuri produse in Africa?Chiar nu putem fi seriosi,sunt tari care au avut traditie in vaccinuri si astazi au ajuns de rasul lumii, Romania ,nu mai departe

  2. Ce concluzie tragem? Ca nici măcar africanii nu sunt atât de corupți precum UE și US. La reciclare cu voi! Frau Ursula v-ar putea fi profesoară…

  3. Coincidenta ca chiar acolo a apărut Omicron. Comenzile trebuiau sa curga gârlă, doar ca africanii nu s-au lăsat păcăliți.

  4. Sa fim seriosi, planul astora pe glob era de maximum 5-6 luni dupa care faliment! S-a trezit romanica sa faca publicitate in forta pe toate canalele cu parandarat ascuns si au evoluat. As fi vrut sa auziti laudele caposului de la vaxxinuri, cel care a svis primul vaxxinuri in 2020 cum dadea exemplu Romania privind publicitatea in forta, ca asa trebuie sa faca orice tara pentru a eficientiza,…ce?, tratare a fost habar nu avem ce!, cifra de afaceri sigura. Am scris la momentul cand am auzit si vazut live interviul caposului!

  5. Marele savant in virusologie Bill a dat verdictul: vene Covid-ul finantat de el pe cai mari…

  6. Afacerea Plandemia a dat faliment. Totusi clasicele vaccinuri cum ar fi impotriva gripei, nu le aduc venituri mangatilor lumii. Ursula o fi pe minus?

  7. Daca este o fabrica serioasa poate trece oe alte vaccinuri umane si veterinare. Toate fabricile de vaccin Covid au fost in fapt tunuri de moment.

  8. Zică cine ce-a zice, vaccinurile covid au faimă proastă. Au omorit și schilodit prea mulți oameni. Asta e.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.