Fifor îi plăteşte poliţa lui Orban cu salariul minim

Secretarul General al PSD, Mihai Fifor, a reacționat, după ce Ludovic Orban a comparat măsura PSD de a majora salariul minim cu măsura luată în 1989. El susține că salariul nu s-a majorat doar cu 100 de lei, iar PNL ar trebui să vorbească de legitimitate după învestirea Guvernului în Parlament.

„De vreo două zile PNL atacă Guvernul Dancila că majorează salariul minim NET cu 100 de lei. Că, vezi Doamne, mai era cineva prin 1989 care mai dădea 100 de lei” și că „guvernul n-ar fi legitim. Domnule premier desemnat, doar atâta puteți?! Comparația cu 1989 nu ține. Pentru că nu vorbim aici doar de 100 de lei. În 2016, salariul minim, -în mână- era de 878 de lei. Noi îl ducem acum, in 2019, conform programului de guvernare al PSD, la 1.363 lei. Faceți calculele! +55%!!! Știu că vă deranjează! Stiu si că PNL vrea programatic să desființeze salariul minim, pentru că ar fi -anti-economic și anti-social-”, a scris Mihai Fifor, pe Facebook.

Social-democratul îi transmite liderului PNL Ludovic Orban că ar trebui să vorbească despre legitimitate abia după ce își trece Guvernul prin Parlament.

„Vă gândiți doar la corporații. Puțin vă pasă că 1,7 milioane de români s-ar trezi cu salariile tăiate a doua zi după o astfel de măsură! Cât despre legitimitate, să vorbiți când vă treceți guvernul prin Parlament! Și nici măcar atunci, pentru că văd acum că vă negociați majoritatea taman cu trădătorii pe care spuneați că nu-i luați prizonieri!”, a adăugat Fifor.

Ludovic Orban a ironizat, marți, anunțul Vioricăi Dăncilă și al ministrului Muncii, Marius Budăi, cu privire la majorarea salariului minim cu 100 de lei, afirmând că ”mai era cineva prin 1989 care mai dădea câte 100 de lei”. El a apreciat că măsura nu poate fi luată de un guvern demis.

”Mai era cineva prin 1989 care mai dădea câte 100 de lei sau câte un leu… ”, a declarat premierul desemnat, Ludovic Orban.
Viorica Dăncilă a declarat, marți, în timpul unei acțiuni electorale la Botoșani, că Executivul va majora salariul minim cu 100 de lei. Anterior, ministrul Muncii, Marius Budăi, afirmase că miercuri va fi pus în transparenţă publică un proiect hotărâre de guvern în acest sens.

Ministrul demis al Muncii, Marius Budăi, anunțase că miercuri dimineață va fi pus în transparenţă publică un proiect hotărâre de guvern privind majorarea salariul minim pe economie cu 100 de lei.
În prezent salariul minim brut este de 2080 lei. De asemenea, persoanele cu facultate care au cel puțin un an vechime în muncă în domeniul studiilor superioare au un salariu minim brut de 2.350 lei lunar.
Potrivit programului de guvernare, ”salariul minim net va crește anual cu 100 lei, astfel încât în 2020 acesta să fie mai mare decât echivalentul a 300 euro”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

7 Comentarii

  1. Plavanul mercenar Iohanis sfideaza romanii el este in excursie prin Japonia , nu-l intereseaza campania electorala pentru ca stie ca oricum stapanii lui de afara si lacheii lor din interior vor maslui rezultatele votului (ca de obicei) SI NU CONTEAZA VOTURILE DE LA URNA !!!!!!!

  2. ca am aflat ca in Franta salariul minim este 10,03 euro/ora, in Germania 9,19 euro/ora, iar in Romania 2,5 euro/ora, nu stiu cum nu le este rusine celor din PNL=PD-L sa mai ridiculizeze orice minima incercare de a reduce diferenta care este de fapt o prapastie de 3,5 ori mai mare, un patron francez/german cu salariul minim din Romania angajaza 3 fata de unul in tara de origine si ii mai ramane si un profit de 0.5 din salariul unui angajat roman din care le poate da un bonus…cum vor #-gistii sa traiasca la fel ca afara daca se opun cresterilor salariale, ei din ce traiesc?

  3. Plateste polita lui h’orban? Nu vad nicio problema in asa zis-a polita! Polita puternica era daca dadeau o lege sau ordonanta ca toti cetatenii din Romania lucratori si pensionari sa aiba salariul sau pensia de nivel mediu pentru a trai civilizat in tara! Asta da polita! Dar nivel de trai minim, nu e polita, in capul lui Fifor e polita sa nu zic pielita subtire definitiv uzata!

  4. problema este ca majorarile sunt din pix, fara acoperire in economie. romania „functioneaza” cu o indatorare externa de 1.5 milioane euro pe ora.

  5. @multumesc etc,etc,in mana cui a fost puterea timp de 21 de ani? Fsn-Psd.In loc sa-si sadisfaca placerile personale,trebuiau sa guverneze pt.a dezvolta tara.trebuie sa ai si mentalitatea frantei si germaniei,sa ai rensposabilitatea lucrului bine facut.dar voi va uitati numai la est,la vest va uitati numai cînd nu aveti pe cine injura. Aveti 26 de ministere 200.000 de plimbatori de hartii,tipul secretarul lui secretarul secretarului de stat care este nepotul ministrului.vezi cate ministere are franta si germania raportat la nr. de locuitori.tu pui ministrul muncii unul care a fost sofer si arhivar,Andrusca care din propietar de vulcanizare a ajuns ministrul economiei,si apoi suta aia no dau de la ei din buzunar cum zic ei v-am dat,o dau tot din munca ta.impozitata cat mai ramane din ea?

  6. Fifor, in lingau de care s-au saturat si PSDeii!!!
    La CExul din 11 Octombrie 2019, Fifor a fost acuzat de colegii din PSD ca e oportunist si i s-a cerut inlocuirea ca sef al campaniei prezidentiale a analfabetei!
    In locul lui e Gabriela Firea!
    I s-a cerut si demisia din functia de Secretar general al PSD si suspendarea din Partid de catre Paul Stanescu, dar analfabeta i-a luat apararei umbrei slugarnice!
    Javra ordinara!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.