Fifor, întrebări după proteste. „I-a întrebat cineva ce vor?”

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a scris marţi pe Facebook că democraţia înseamnă respectarea voinţei cetăţenilor exprimată prin vot şi s-a întrebat dacă alegătorii coaliţiei de guvernare îşi doresc anularea votului lor sau căderea Guvernului.

„Am înţeles că în spatele protestatarilor din Piaţă Victoriei, cărora le respect dreptul de a protesta paşnic, ar fi milioane de români nemulţumiţi de activitatea guvernamentală. Alte milioane decât cele multe care au votat legitim Programul de guvernare PSD-ALDE în decembrie 2016, bănuiesc. Dar, oare, pe aceste milioane de români, votanţi ai majorităţii parlamentare PSD-ALDE, i-a întrebat cineva ce vor?

Dacă vor că votul lor, exprimat democratic, să fie anulat doar pentru că aşa consideră necesar cei prezenţi în Piaţă Victoriei, cărora, repet şi subliniez, le respect dreptul la opinie şi dreptul a protesta paşnic? Pe milioanele de români mulţumiţi de măsurile luate de Guvern în luni de zile de guvernare sub asediu, i-a întrebat cineva? Sau aceste milioane de cetăţeni nu contează, dacă nu interpretează pe voci refrenul consacrat (ştim cu toţii care…) Dar dacă ei nu vor căderea guvernului?”, a scris ministrul Apărării, Mihai Fifor, marţi pe Facebook.

Acesta a precizat că PSD şi ALDE guvernează conform mandatului încredinţat de Parlament.  „Înţeleg că se cere respectarea statului de drept. Perfect. Prin urmare, şi a democraţiei şi a instituţiilor statului. În acest caz, nu pot decât să reamintesc tuturor că democraţie înseamnă alegeri libere, înseamnă vot şi, mai ales, înseamnă respectarea voinţei cetăţenilor exprimată prin vot.

Asta ne spun Constituţia şi celelalte legi ale statului european România. Prin urmare, guvernăm, conform mandatului încredinţat de Parlamentul României. Guvernăm pentru punerea în aplicare a Programului de guvernare, aşa cum ne-au mandatat milioane de votanţi. Guvernăm în spiritul respectării tuturor angajamentelor pe care România şi le-a asumat că ţara membră a Uniunii Europene şi a NATO. Şi, mai ales, guvernăm respectând Constituţia României, legea fundamentală, care, ne place sau nu, este piatra de temelie a democraţiei”, a conchis Fifor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

20 de Comentarii

  1. Iohannis a incercat sa faca in weekend ceea ce Iliescu a vrut sa faca dupa revolutie cu minerii. Problema e ca lui Iohannis nu prea i-a iesit. A pierdut voturile jandarmilor, ale politistilor si ale oamenilor care nu puteau ajunge la serviciu din cauza circulatiei blocate (da, unii din noi lucreaza si in weekend). Reteta lui Iohannis e simpla; adunam cateva mii de oligofreni in Piata Victoriei sa-i provoace pe jandarmi pana cand reactioneaza violent, si pe urma dam vina pe PSD pentru ceea ce jandarmii au facut. E o tactica soroista pe care si Hillary Clinton a incercat-o in SUA in timpul campaniei prezidentiale cand ii provoca pe sustinatorii lui Trump. Dar nici ei nu i-a iesit. A functionat insa in Ucraina pe Maidan, dar numai pentru ca ucrainienii in general sunt incredibil de imbecili. Fifor e un slugoi al unchiului Sam, dar aici are dreptate; daca vrei sa protestezi, fa-o in cabina de votare.

    • Tu ai dreptate până la ” adunăm cateva mii de oligofreni ” …. sunt milioane de oligofreni, altfel nu am fi ajuns in situatia asta fatală si fără iesire. Am tot votat PSD, PNL, USL , PD ciuma portocalie, PNL nou, ALDE , UDMR, USR, PMP…..toți nişte hoți şi doritori de ….GUVERNUL MEU ÎN ȚARA MEA!

  2. Toti tenorii PSD au primit sarcina sa comenteze,sa se intrebe,sa cada pe ganduri,sa imprastie cugetare dupa cugetare in poporul paralel PSD!Au timp ,in Romania nu se mai munceste pana saptamana viitoare,care nu se stie in ce luna cade!

    • Mai lili, tu chiar ai impresia ca noi nu stim ca tu esti tantica si papastratos? Ne-am dat seama ca tu esti un postac anti-PSD si repeti propaganda lui Soros sub mai multe denumiri. E o tactica tipica ochelaristilor feisbucisti care stau toata ziua acasa si nu fac nimic. Termina cu trucurile astea ieftine. Stim ca lasi mesaje sub mai multe denumiri. Inceteaza sa te prefaci ca noi nu stim.

  3. Lasa-ne, filozofule de 2 bani!
    Tu habar nu ai ce e la Deveselu, te-ai facut de ras de acte ori deschizi gura, ai facut Romania de kko in NATO!
    Lasa-ne cu filozofia ta de 2 bani!
    GREU e sa pricepi ca in afara semianalfabetilor din sudul subdezvoltat si din Moldova saraca, PSD e contestat de MILIOANE de Romani, stii ca suntem aproape 19 Milioane de Romani cu DREPT de vot?
    GHICI cati va CONTESTA din astia 19 Milioane?
    A-propos de faptul ca suntem in UE, asta nu o spui: ca Romania trebuie sa RESPECTE Regulile UE, NU regulile jupanului penal Liviu Dragnea de Teleormanistan!

    • DACA aveai capacitatea sa intelegi democratia, intelegeai ca doar voturile EXPRIMATE conteaza, nu poti sa contesti un Parlament si un Guvern folosindu-te de cei 60% absenti. Vrei sa-i contesti, ai alegeri odata la 4 ani… pana atunci, „Ciocu’ mic la ei, nu la noi, că acu’ suntem noi la putere!” – Anca Constantinescu (PDL) – astia sunt genul de oameni pe care i-ati legitimat, va place vulgaritatea, noua nu.

  4. Lăsaţi bulanele să vorbească, au dicţie mai bună decât Şaptecase.

  5. Fifore, felicitatule de ambasada Rusiei pentru declaratiile idioate la TV care au pus securitatea Romaniei in pericol, i-ai convins pe romani ca tu si guvernul lui Daddy guvernati in spiritul angajamentului fata de Putin, nu fata de UE si NATO. Asa ca las-o jos ca macane! Protestatariii vor ca guvernul tau de analfabeti, cel mai prost din istoria Romaniei sa plece!

  6. Mai inteligentilor lasati argumentul vostru infailibil ca votul este esetial si ca va da voie sa faceti ce vor muschi vostri!Cei ce merg la vot voteaza speranta de mai bine a tuturor membrilor societatii nu numai a celor care au pus mana pe putere .Cei care vad ca de fapt au fos mintiti au dreptul legal sa se revolte si chiar sa ceara alegeri anticipate.Asa ca nu va mai imbatati cu apa rece si luati masuri sa satisfaceti doleantele populatiei nu sa-i puneti la punct pe cei care va arata ca gresti. Lasati orgoliile si ingamfarea si coborati cu picioarele pe pamant Mai ales ca ca nu veti ramane vesnic in varful piramidei.Ce calitati de lider extraordinare aveti pentru a va socoti deasupra societatii?

  7. faut.-obstructie. ai uitat că nici pe cei din piată nu i-a intrebat nimeni ce vor si nu le-a oferit ceva ce le-ar trebui. oricum intrebarea era degeaba fiindcă nu stiau ce vor. nu că nu ar avea dorinte ( unele legitime) dar stiu sa se exprime doar cu cuvinte cu 3 si 4 litere ( celelelalte le-au uitat lucrând în diasporă). când li s-a spus că nu e bine printre străini au râs de proştii care au rămas acasă. oricum pe cei din piată care stiu ce vor îi „execută” organizatorii de frică că ar putea să fure voturile lui Iohanis, Cioloş şi a celorlalti orgnizatori

  8. Nerozia ta, protestul este legal. L-a legalizat inclusiv PSD atunci cand a daramat prin demonstratii maraton alte guverne. In justitie exista termenul de precedent juridic. La noi crearea acestor precedente juridice s-a facut incepand cu alungarea lui Ceausescu cand a fost incalcata brutal ordinea constitutionala si pana la daramarea prin proteste ale altor guverne, de fiecare data in favoarea PSD (numit FSN la data loviturii de stat impotriva lui Ceausescu). Daca acele daramari de guverne au fost considerate legale, toate evenimentele de acelasi gen vor fi in viitor considerate legale. E precedent jurudic, jurisprudenta!

    • Celelalte daramari de guverne s-au facut in urma unor motiuni de cenzura conform Constitutiei. E usor sa manipulezi mizand pe lipsa de informatie corecta.

    • Daramarile de guvern pe care le amintesti s-au facut prin motiune de cenzura, conform Constitutiei. Singurul guvern daramat prin proteste, dar in acest caz, nu PSD ul a facut protestele.
      E usor sa manipulezi bazandu-te pe lipsa de informare corecta.

    • Daramarile de guvern pe care le amintesti s-au facut prin motiune de cenzura conform Constitutiei (Boc 2, Ungureanu). Numai guvernul Ponta a cazut prin manifestatii de strada organizate de Werner care voia „guvernul lui”. E usor sa manipulezi pe baza lipsei de informatie completa.

    • Si cu Ceausescu cum a fost? Tot vorbesti de informatie corecta, da-ne detalii despre legalitatea daramarii lui Ceausescu. URSS de pilda s-a destramat pentru ca a existat in constitutie prevederea ca republicile sa poata iesi din Uniune. Deci destramarea URSS a fost legala. Dar cu Ceausescu cum a fost? Povesteste, noi te citim. A fost legal? Cine a fost marele beneficiar al loviturii de stat? Nu cumva actualul PSD? Acelasi PSD care a dus Romania la ruina? Romania era tara fara datorii externe si cu o economie performanta cu care si-a platit datoriile. A incaput pe mana PSD. Ce a facut PSD cu toate astea? Pai iti spun eu, a furat pe rupte, a distrus intreprinderile, a trimis oamenii in somaj si a facut datorii enorme. Astea sunt fapte, nu vorbe. baga de seama, nu sunt pro-comunism. Dar cand s-a trecut de la feudalism la capitalism, capitalistii n-au demolat castelele feudalilor. Si nici n-au distrus culturile agricole, ca sa vezi un aexemplu despre cum trebuia procedat.

  9. Nu e valabil si pentru tovarasul IOSIF VISARIONOVICI WERNER. Pentru el, nu e valabil decat un GUVERN PERSONAL.

  10. Nenea asta ar trebui sa reia putin clasa I si sa invete sa spuna urmatoarele propozitii, una afirmativa si alta negatie: „Ana are mere! Deveselu nu are rachete balistice.” Sa repete asta pana invata pe de rost, daca ii lipseste o minima cultura si un minim discernamant necesare functiei pe care o ocupa.

  11. De ce e JandarmeriapRES sub calcaiele lui Dragnea?!

    „IMAGINEA ZILEI. GRAFIC: Cum au crescut pensiile militarilor, jandarmilor și alte pensii speciale.
    Pensiile medii acordate pensionarilor obișnuiți au crescut de 8 ori în 16 ani, dar cei care au ieșit la pensie din Apărare, MAI sau SRI și-au văzut câștigurile crescând mult mai repede.

    Pensia medie de asigurări sociale de stat, încasată de imensa majoritate a românilor, a crescut de 8 ori în ultimii 16 ani, în timp ce pensiile din Apărare, MAI şi SRI – de 15 ori, potrivit unei analize realizate de INS, citată de Consiliul Fiscal.

    Evoluţia din ultimii 16 ani a pensiilor medii de asigurări sociale de stat, a pensiilor medii ale avocaţilor, cultelor, agricultorilor şi nu în ultimul rând – ale militarilor a fost analizată de INS în graficul de mai sus.
    Graficul a fost publicat de economistul Radu Crăciun pe pagina sa de socializare şi face trimitere la o analiză a Consiliului Fiscal despre acest subiect, notează Economica.net.

    Potrivit graficului INS, Pensiile medii ale militarilor au crescut de circa 15 ori în ultimii 16 ani, în vreme ce pensiile medii de asigurări sociale de stat, de aproximativ 8 ori.

    În anul 2001, pensia medie de asigurări sociale a fost de circa 125 de lei. Spre comparaţie, pensia medie a militarilor – de 250 de lei. În 2017, pensia medie de asigurări sociale a depăşit uşor 1000 de lei, iar pensia medie militară – de 3.750 de lei.
    https://www.euractiv.ro/economic/imaginea-zilei-cum-au-crescut-pensiile-militarilor-jandarmilor-si-alte-pensii-speciale-11560?cfcc

    Pai, cum sa NU ii calce in picioare Jandarmii pe protestataruii PASINICI, cand dl Dragnea le UMFLA Pensiile ca sa-l Protejeze?!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.