Filarmonica Sibiu – “virusul cultural” care a cucerit România!

După evidenta schimbare de viziune din luna august 2019, Filarmonica de Stat Sibiu condusă de dirijorul Cristian Lupeș a câștigat premiul pentru ”Muzică” acordat de Radio România Cultural. Sibiul marchează o nouă premieră culturală. Este pentru prima dată în 20 de ani când la categoria muzică este nominalizată si apoi câștigă o instituție filarmonică națională.

Premiile Radio România Cultural au fost acordate luni, 30 martie 2020, de la ora 17.00, în cadrul ediției speciale a emisiunii GPS Cultural. Anca Mateescu și Luana Pleșea au anunțat câștigătorii acestor distincții, oferite pentru întreaga activitate unor personalități marcante ale culturii române.

Lista categoriei MUZICĂ: Elena Mândru, pentru albumul ”Folkloric moods”; Robin and The Backstabbers, pentru lansarea albumului alternativ,  ”Vladivostock”, a treia parte a trilogiei, ”Bucovina overdrive”. Filarmonica de Stat Sibiu a fost nominalizată datorită ”activității artistice foarte consistente din 2019”.

Noua viziunea în conducerea Filarmonicii de Stat Sibiu a contribuit decisiv în obținerea acestui premiu. Noile tipuri de manifestări propuse, implicarea in proiecte majore culturale naționale și internaționale, noua imagine și noul tip de comunicare, îndreptate către viitor au impresionat juriul si publicul din toată țara, nu doar spectatorii sibieni. Astăzi, Sibiul are cea mai activă filarmonică din România.

Bucuria premiului se îmbină cu tristețea momentelor grele prin care trecem. Înțelegem, mai bine decât în orice alt moment, menirea noastră socială: existăm pentru a vă oferi memente de speranță și forța de a rezista. Ne-ar fi plăcut să ne putem mândri cu această onorantă distincție, dar vă vedem îngrijorați și ne dorim acum să împărtășim cu voi toată această onoare. Vrem ca premiul să ajungă la toți abonații nostril, la miile de copii care se amuză vinerea la concertele educative, la iubitorii de jazz din Chimnița noastră și la toți cei care ne dau câte un like sau share pe internet. O fracție a premiului ajunge desigur și la cei care ne-au educat și ne-au crescut. Mulțumim CONSILIULUI JUDEȚEAN SIBIU pentru efortul și curajul de a ne fi alături și când avem idei trăsnite dar și acum, în această perioadă grea. În numele publicului din Sibiu și din România, adăugăm membrii Filarmonicii de Stat Sibiu și mulțumim juriului și Radio România Cultural pentru curajul de a ne da acest premiu. Promitem că vom rămâne la fel de activi! Premiul va fi donat pentru a sprijini lupta cu COVID 19, inițiativă pe care vă invit să o urmați” a declarat la Radio România Cultural dirijorul Cristian Lupeș, managerul Filarmonicii de Stat Sibiu.

Alături de dirijorul Cristian Lupes, acum si manager intstituției, Filarmoncia de Stat Sibiu a participat în septembrie 2019 în cadrul Festivalului Internațional ”George Enescu”, în luna decembrie, filarmonica a organizat, în colaborare cu Consiliul Județean Sibiu și Secretariatul

General al Guvernului ”CONCERTUL DE ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI” de la Ateneul Român din București, a lansat o stagiune de muzică alternativă si jazz pentru tineri. În această lună “Stagiunea Online”, proiect adaptat situaţiei de criză, care include publicare online a Concertelor educative, înregistrări cu muzicienii sibieni, concursuri cu premii, concerte simfonice şi expoziţii foto si multe altele.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.