Filmul în care a jucat colonelul Miki Tudose

Multiplu deputat de Brăila, actualmente deputat de Bruxelles, Mihai Tudose (alintat Miki de către apropiați) a ajuns unul din capii noului PSD, încadrându-se în tipologia actualilor lideri ai celui mai mare partid din România: fără pregătire, fără profesie sau meserie, fără minimă simțire. Tot mai limbutul europarlamentar face de o vreme pe oracolul lui Ciolacu și pe inchizitorul-șef al PSD. De când a fost avansat șef al campaniei PSD pentru alegerile europarlamentare, iarba verde de acasă nu-i mai place, iar gura nu-i mai tace, ajungând să facă inclusiv critică, distribuție și figurație de film În realitate, joacă doar rolul idiotului util sau al prostului fudul. O să încercăm să-l coborâm cu picioarele de lut pe pământ, arătând cine  a fost și este în realitate.

Odraslă a nomenclaturii comuniste, cu probleme de școală și de meserie

Contestatarul și flecarul Mihai Tudose a crescut în puful nomenclaturii comuniste, tatăl său ocupând în ultimii ani ai regimului comunist funcția de director general al Direcției Agricole Brăila, una din cele mai importante direcții de profil din țară datorită ponderii agricole substanțiale a Marii Bălți a Brăilei, devenită cea mai mare producătoare de porumb și de grâu din țara noastră.  Tatăl lui Tudose a dat, de multe ori, raportul mult iubitului conducător Nicolae Ceaușescu și avea conexiuni puternice în PCR și în Ministerul Agriculturii. Născut în 1967 (anul decrețeilor), Tudose junior nu a consemnat nimic în CV-ul său până în 1991, nici măcar liceul pe care l-a absolvit. Cu mânuța lui se laudă că, în perioada 1991-1995, a urmat cursurile Facultății de Drept a Universității Creștine Dimitrie Cantemir (UCDC) din București și că a devenit jurist. Deducem că a intrat la facultate doar la vârsta de 24 de ani, când cei mai mulți o termină. Nu a făcut facultatea la zi, ci de la distanță (fără frecvență), venind la București doar la examene, când adăsta în vastele apartamente ale parlamentarilor PSD de Brăila de la hotelul București (redenumit ulterior Radisson). O problemă mai spinoasă este că instituția de învățământ în cauză nu era acreditată în perioada respectivă, astfel că Tudose ar trebui să ne dezvăluie unde a susținut examenul de licență.

Noul star politic din Brăila spune că este jurist de profesie, dar n-a exercitat niciodată vreuna din profesiile juridice consacrate (avocat, procuror, judecător, notar, secretar general de UAT).  Deși crede că le știe pe toate, n-a redactat în viața lui vreun act juridic și, spun apropiați de-ai săi, n-a deschis vreun cod juridic. Reiese că a absolvit facultatea și a obținut licența în drept în condiții la fel de dubioase ca și confrații săi politici Marcel Ciolacu și Alfred Simonis, primul-ministru al Guvernului României, respectiv președintele Camerei Deputaților, care se laudă că sunt juriști de profesie și că au absolvit dreptul la Universitatea Spiru Haret din București, respectiv la Universitatea Tibiscus din Timișoara, care nu erau nici ele acreditate în perioada indicată în CV-uri.

Precum Ciolacu și Simonis, Tudose n-a avut nicio ocupație, meserie sau profesie până la o vârstă destul de înaintată, respectiv până la 29 de ani, trăind nineacă pe banii lui babacu. Proaspătul  și arogantul șef de campanie al PSD a consemnat în fals în CV-ul său că a fost șef de cabinet parlamentar în perioada 1992-1999, susțin foști parlamentari social-democrați de Brăila, deținând în realitate această funcție la cabinetul senatorului PDSR Mihai Matetovici din 1996 (după ce a absolvit facultatea) până în 1999 (când a fost pus pe liber). Cu astfel de specimene, premierul Ciolacu a avut tupeul să afirme recent că PSD are cea mai pregătită și competitivă echipă de conducere din istoria partidului. Cu lipsurile și păcatele lui Ion Iliescu, Adrian Năstase și Mircea Geoană, asemenea afirmație constituie o impietate la adresa acestora și echipelor lor de conducere , dar și o tâmpenie mare cât Casa Poporului. PSD are actualmente conducerea cu cei mai mulți analfabeți și derbedei funcționali.

Un sfert de secol de frecat menta

La alegerile parlamentare din 2000, Mihai Tudose a fost ales deputat PSD de Brăila. Cu gura mare și cu nas tare, în precampania electorală a bătut cu pumnul în masă și i-a cerut președintelui de-atunci al PSD, Adrian Năstase, să promoveze tineri pe listele parlamentare, respectiv să fie desemnat în fiecare județ un candidat tânăr pe poziția a doua. Astfel a ajuns pe poziția a doua în județul Brăila și a acces în Camera Deputaților, în care a vegetat două decenii, fiind reales de patru ori. Pe parcursul a cinci mandate a frecat menta în Parlament, remarcându-se ca sorbitor de vorbe  pășuniste și de albituri naționale, îndeosebi în hotelul Radisson și prin preajma acestuia.

În perioada decembrie 2014-noiembrie 2015 a deținut portofoliul de ministru al Economiei, Comerțului și Turismului în ultimul guvern condus de premierul Victor Ponta, iar în iunie 2017 a fost uns de Liviu Dragnea prim-ministru al  Guvernului României. Cabinetul său a avut o existență efemeră, predând ștafeta guvernării după numai 6 luni, în ianuarie 2018. Tudose a făcut de râs Guvernul, PSD și România demisionând și plecând acasă taman în ziua în care trebuia să-l primească la Palatul Victoria pe premierul nipon Shinzo Abe, primul șef de guvern al Japoniei sosit în vizită oficială în țara noastră. În anul electoral 2020 a părăsit PSD  și s-a înscris în Pro România, candidând pe locul doi și fiind ales în Parlamentul European, dar după un an l-a trădat pe binefăcătorul său Victor Ponta și a revenit în PSD.

Amantlâcul cu SRI

După ce a ajuns de june în sferele înalte ale puterii, Mihai Tudose s-a remarcat mai mult ca apărător al siguranței naționale și cadru de nădejde a Serviciului Român de Informații (SRI). Tudose a dat mâna cu SRI după alegerile parlamentare din 2004, când a obținut al doilea mandat de deputat. După aceste alegeri, Tudose și colegul său deputat de Bacău, Gabriel Vlase (actualmente șef al SIE) au fost trimiși plocon de către eminența cenușie a PSD, Viorel Hrebenciuc, generalului Ionel Marin, primul-adjunct al directorului SRI din perioada respectivă (antecesorul generalului Florian Coldea), fiind duși de mânuță la biroul acestuia din pădurea Băneasa. În 2006 a absolvit un curs postuniversitar la Colegiul Național de Securitate Națională din cadru SRI și un curs de specializare la Centrul European Marshall pentru Studii de Securitate Națională din Garmisch, Germania.

După patru ani, în 2010, a obținut titlul de doctor în științe militare și informații la Academia SRI, cu teza ,,Protecția infrastructurilor critice”. Un an mai târziu a devenit cadru didactic la Academia SRI, cu gradul de lector, iar, după numai doi ani, a fost promovat conferențiar universitar. Potrivit unor surse apropiate, a dobândit și gradul militar de colonel în rezervă, cu care se mai mândrește la un pahar în plus.

Un Terente al bălților politichiei mioritice

Mihai Tudose face acum pe preacuratul și nevinovatul, dar lucrurile nu stau tocmai așa. Trebuie să lămurească și să plătească (și cu teșchereaua și cu răcoarea proprie) dacă, în urma procesului  Roșia Montană desfășurat la Washington, România va fi obligată să achite despăgubiri între 3-6 miliarde de dolari firmei controversatului afacerist româno-canadiano-american Frank Timiș, Gabriel Resources. Pentru că, în perioada în care era premier, l-a promovat pe daiboj președinte al Agenției Naționale a Resurselor Minerale (ANRM) pe un nătâng numit Gigi Dragomir (un apropiat al președintelui Consiliului Județean Neamț, Ionel Arseni, și al vicepremierului Marcel  Ciolacu, până atunci producător și comerciant de salam și parizer), care  a emis o dispoziție prin care a înscris site-ul Roșia Montană în patrimoniul UNESCO, deși ar fi trebuit adoptată o hotărâre de Guvern în acest sens.

Trebuie să lămurească cum au pus mâna, în perioada în care era premier, pe  Marea Baltă a Brăilei, un grânar și porumbar al României și al Europei, niște afaceriști arabi mai deocheați. Trebuie să lămurească cum a ajuns soția sa angajată a Companiei Naționale de Investiții (CNI), cu un salariu de mai multe mii de euro, după ce în prealabil i s-a pus pata pe această companie și a trimis peste ea Corpul de control al primului ministru ca să o verifice la sânge, dar controlul a fost stopat de Liviu Dragnea. Trebuie să ne lămurească cum a ajuns fiica sa un fel de supervizoare și de revizoare a afacerilor cu energie eoliană din Dobrogea. Pentru cine se învârtesc morile de vânt, tov. colonel?

În condițiile în care nu are niciun an contributiv în cartea de muncă, vajnicul Tudose va beneficia de o pensie specială de peste 3.000 de euro pentru cele cinci mandate de deputat în Parlamentul României și de o pensie specială de 5.000 de euro pentru mandatul de deputat în Parlamentul European. Cu toată această pensie totală de peste 8.ooo de euro, va rămâne in istorie  ca un Terente al bălților politichiei mioritice. Așa că ciocu mic, la stânga-împrejur și pe loc repaus, colonele Tudose!

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 36
Valer Marian 277 Articole
Author

40 de Comentarii

 1. Deci Falusul din Braila, primeste ordine direct si in plic galben de la SRI. O pura intamplare de altfel

 2. Deci Terente de Braila, primeste ordine direct si in plic galben de la SRI. O pura intamplare de altfel

 3. De fiecare dată când vezi o țoapă rurală tare-n gură venită la Bucureşti nu se ştie cum, răspunsul la toate întrebările este Partidul, Securitatea sau ambele. După 1990 România s-a prăbuşit, pentru că tot ce a avut provincia mai corupt a venit la Bucureşti la furăciune ca în romanele cu Dinu Păturică. În timp ce oamenii cei mai capabili au fost înpinşi în exil. Beizadele de nomenclaturişti şi securişti care put a balegă, praz sau pălincă, nu ştiu să se spele ca lumea, dar ei s-au făcut bucureşteni peste noapte şi s-au îmbogățit fără profesie, fără realizări şi fără creier. Nulități absolute pe toate planurile, dar la făcut gargară şi gălăgie sunt şefi!

  Excelentă descrierea, domnule Valer Marian. Îmi îngădui o completare utilă – un alt celebru Miki, Miki Şpagă, un nume sinonim cu înciocoirea postdecembristă a spus la ieşirea de la CNSAS:

  „- M-AU GĂSIT MAIOR!”

  Oare borhotul de Brăila ce o să spună că „l-au găsit” peste nişte ani?

 4. N. 06.03.1967. Spuneți că nu a completat CV-ul cu studiile până în 1991 și după a urmat o facultate in 1991-1995, ce naiba studii sa scrie daca la orice înscriere la facultate înainte de 1989 îți cerea obligatoriu recomandare de la utc sau PCR daca nu cumva aveai caracterizare de la Secu și pe baza acestor recomandări, chiar daca examenul era nota 5 ți se adăugau cel puțin 2-3 puncte in plus sa fii admis! Nu e bășcălie!, am trecut prin aceste furci caudine cu media 7,99 și nu a fost recomandarea pozitiva ca turnător sau pupator, deși neamurile erau în jurul părintelui PCR, eu nerecunoscand asta. Tot despre acest Miki, și-a rezolvat aranjamentele pentru fabricațiunii și abia la 32 bete a primit fală(act de absolvire) de dictator de la lingăi. Până la 39 bete a crescut fals in încredere, tupeu și prostie, după care, au început dezamăgirile primind șuturi de peste tot, asta până la 43 bete, a luat o noua linie spre evolutiv și îl găsim mincinosul șef cu moaca de bețiv notoriu care jicneste și umilește orice, oricând și oricum. Individul continua sa șantajeze, sa umilească partenerii, inselandu-i prin exprimare verbala. E genul de individ identic cu batistuta rujat, metoda „fac prin tine, pentru mine” sau „ce e al meu e doar al meu și, ce e al tău este și al meu”, motiv pentru care, nu sugerez sa fie votat, efectiv, nu merita votați acești indivizi care aleargă și folosesc orice metode sa se îmbogățească peste noapte, să aibă doar ei ce vor, să aibă doar ei stabilitate în orice își doresc, restul cetățenilor rămân umiliți permanent, chiar daca minciuna are picioare scurte, te chiorăsc de la ochi.

 5. Asta e caracatița de Se🌈ici și masoni mioritici prin care Li🌈icul DemonRat Belicos trage la edec Marginala Colonie Eșuată…🤮
  Felicitări pentru articol, m-a uns la suflet.
  Mulțumesc !

 6. Tu dosu, romînu, are de incasat,..Nu mă gîndesc la sume , ci la numere, de să nu le poate duce..

 7. Vad ca somnnul Marian il numeste pe Tudose, Terente. Eu i-am zis asa decind era premier. Fac insa observatia ca degeaba ai studii la zi daca principala caracteristica este rautatea si calomnia…

 8. FELICITARI , FELICITARI , FELICITARI , D.LE VALER MARIAN ! Asta a durut . Sa le spui asa pe fata , fara sa te gindesti la suferinta pitecantropului ! Daca vrea sa-si dea demisia nu poate , caci nu stie sa scrie o cerere de demisie . mi-e mila de el , dar mai mila mi-e de cei care il voteaza … sau sila .

 9. Există în PSd vreunul care să nu fie (editat) securistă? N- aș crede.Cine se- aseamănă se- adună.Chestia că nici in PNL nu is mai breji din momemt ce majoritatea dintre ei nici măcar nu știu la ce partid is,că ce mi- e pSd ce mi- e pNL? Ce mi- e Ciolacu ce mi- e Ciolanis ??

 10. Inainte de 89 se cerea recomandare doar la drept. Sau probabil la secu sau la alte institutii „grele”.
  In rest inca din 60 se intra pe bune cu examen dur. Nu stiu de unde apar acesti atoatestiutori. Din scorburile intunecate ale imperiului posibil.

 11. @parere:aiureazi cu recomandarea UTC ,seku,etc cred ca ai 100 de ani si ai facut vreo facultate pe puncte: nu zic sa nu mintiti,dar nu in asa hal

 12. „orice înscriere la facultate înainte de 1989 îți cerea obligatoriu recomandare de la utc sau PCR daca nu cumva aveai caracterizare de la Secu”

  De unde ai scos minciunile acestea, ai primit nota de la ROGojina ? Intreaba-l pe Marga, el stie cel mai bine, si cu intrarea si cu iesirea de la facultate, si cu UASCR si cu Secucu.

 13. @Ghould: peste tot înainte de 1989 doar că nu vă amintiți sau nu vreți să recunoașteți!
  @Observator: asta se întâmplă, nu e scos din burta! Apropo pentru ambii, ați uitat de școala politica Stefan Gheorghiu unde intrau inclusiv cei cu 8 clase direct din producție și tot prin recomandare? Va amintiți de Slivneanu, 8 clase direct din mașină producție, plasată primar la Huși-Vaslui? In timp ce era primar continua cursurile la seral pentru finalizare inclusiv bacalaureatul cu examen prin răspunsuri la purtător! Au fost sub ochii mei destui/destule specimene care au trecut prin aceste manevre! De ce le știu? Pentru că, destui colegi și o cumnata, îmi aduceau la cunoștință nume și le urmăream! Astea au fost consecințele unui cetățean care a dat examen înainte de 1989 și pentru că recomandarea a fost negativă(nu utc, nu PCR, nu turnător=respingere) fara nicio justificare! Șocant sau nu, pe dosarul depus era scrisă media de la examen la universitate, dosar returnat pe 5 ianuarie 1990 când m-am deplasat să îl ridic. Voi cei care nu ați trecut sau nu știți ce se întâmplă înainte de 1989, nu mai aruncați cu ‘opinii’ aiurea.

 14. O veste buna! Directorul demis al APIA este interogat de parchetul european la cat s-a furat din fondurile u.e. de către lucrătorii APIA! Pana nu ajung in pușcărie toți lucrătorii mafioți din APIA( angajați pe p c.r. și care au ajuns putrezi de bogați la vedere) din toate județele,românii vor manca produse cancerigene din vest și micii agricultori vor muri de foame!

 15. @parere
  Aberezi. Numai la drept se cerea dosar sanatos. La Politehnica si fotbalistii dadeau examen pe bune. Am avut colegi fotbalisti deprima divizie si handbalisti si am avut colegi si rockeri deja celebri. Singura facilitate pe care au primit-o a fost amanarea unor examene sau lucrari de laborator. Imi amintesc de Calin Pop de la Celelalte cuvinte cum venea sa-si recupereze cu noi laboratoarele restante dupa cate un turneu ca sa poata intra in examene.

 16. O singura observatie. Fitilistul/derbedeul in cauza a fost sef de cabinet senatorial si in perioada 1992-1996. Intrebati-l pe fostul senator Matetovici, sper ca mai traiste. Mai apoi, in toamna/iarna 1999 la gonit de la cabinet pentru ca incepuse sa conspire cu alti ticalosi ca el, Dragu, etc. sa-l debarce pe senatorul Matetovici…?!Nu cred ca in „politica” romaneasca a existat/exista o scarnavie mai mare ca acest derbedeu. Sa fii licentiat in Drept si sa nu fi calcat in viata ta intr-o sala de judecata, sa ajungi doctor, lector si conferentiar universitar fara o secunda de expertiza si pregatire in materie, este odios si incalificabil. Nu a muncit o secunda in viata lui ! S-Audi d-le Mitrea…?!

 17. Papagalul s-a certat cu Dragnea la miezul noptii si a crezut ca din momentul acela nu mai e ministru. Nici nu i-a trecut prin gand ca demisia poate fi aprobata de iohanis in cateva zile.
  Urmarea: a doua zi nu s- a dus la intalnirea cu prim ministrul Japoniei.
  Ca in filmele cu nebuni. Va dati seama ce poama

 18. Cum Domne, n-are pregatire, sunteti rautacios. I se spune Miki, sau, Mickael. E destul! Voi nu vedeti ca i-au iesit circumvolutiunile in frunte? Oameni rai….

 19. Noua romanilor ar trebuii sa ne fie rusine ca am permis acestor derbedei fara prea multa carte sa raspunda de aceasta tara pe care o vedem in ce hal au aduso.Vinduta toata strainilor ,milioanele de romani obligate sa isi paraseasca familia ca sa caute un loc de munca,sanatatea ,invatamintul distruse ,tara este indatorata la bancile straine incit nici macar copii copiilor nostrii nu vor reusii sa plateasca datoriile si dobinzile,lista dezastrului este foarte mare si din pacate acesti derbedei inca conduc tara si au pretentia sa ramana inca la butoane .

 20. Ciolacu cere romanilor din diaspora sa vina in tara. De ce sa vina bă? Sa munceasca ca sclavii sa va intretina pe voi si neamurile voastre imbuibate cu lefuri nesimtite si pensii speciale? siktir!!
  Sa va intretina pe voi cu diplome de la taraba? In vest se invata, se face carte serioasa, nu ca aici in republica bananiera.

 21. Meseria de păduche are și ea experții ei.La vremuri noi, tot noi. Pe George Șerban l-au înjurat pentru punctul 8 cu spume.Moldoltenia profundă a avut și are grijă să-și satisfacă plăcerile masochiste la fiecare ciclu electoral.În fond, fiecare țară are conducătorii pe care-i merită.Cât despre competență și impactul ei negativ, mi-am expus opinia de atâtea ori că mă dor degetele.

 22. @ Observator+Ghould+Tomlin+Crocodilul satul, aveti drepate, confirm si eu ca nu se cerea nici o recomandare, eu de exemplu intre 1978 si 1982 m-am inscris de 6 (sase) ori la examene de admitere, vara+toamna, am picat de doua ori si am intrat de patru ori, dar nu m-am prezentat de loc la cursuri si am fost exmatriculat. Am facut asta numai/special pt a nu face armata 1 an si 4 luni.

 23. „director general al Direcției Agricole Brăila”

  -la „3 brazi”,
  arza-i-ar focu!

  Braila e mare,
  o fi nascut la Ianca.

 24. Bun articol,uite așa aflăm ce fel de nulități conduc RO.Ce mă surprinde,e cît de jos au ajuns cei la ochiul și timpanul având astfel de colaboratori.

 25. ia liniste ba, ca e doctor! … „doctor în științe militare și informații”

  ingratilor, cum dati voi la temelia stiintei si abilitatilor omului, premiantului! eu zica sa-l facem Tutankhamun si imparat pe viata si eternitate…

  sa se faca referendum cu alegerile comasate! tudosenkhamun , faraun!

 26. a avut intentii bune cu podul doar ca „a pus botul” si a fost deviat de la traseu de cei care i-au recomandat firma de broscari,”capabili” si capabili sa incerce sa deturneze fonduri europene,in numele nostru, spaga /garantia vietii ptr MAFIE.
  e bine ca la „buleala” au activat mecanismele de protectie: faci buleala nu preluam decat atunci cand nu mai sunt 100% probleme.
  ASA TREBUIE FACUT CU POLITICIENII INCOMPETENTI : NU LE TREBUIE PENSII SPECIALE CI NORMALE!

 27. Habar nu aveti si amestecati lucrurile ca sa nu priceapa nimeni, nimic.
  Inainte de 1989, se cerea recomandare de la partid?, numai pt cei care dadeau la drept si ASE, in rest erau examene pe bune, dure, fara aranjamente.
  Apoi dupa 90 a urmat dezastrul cu facultati facute pe genunchi, in spatele casei.
  Majoritatea asa zisilor politicieni, lucratori pe functii din administratia centrala si locala au astfel de forme de invatamant. Idioti cu diplome, inclusiv masterate, doctorate.

 28. Vă dați oare seama cum o fi fost tinerețea în anii 80 în sânul aristocrației comuniste din Brăila? Mergeai numai la chefuri cu beizadele de primi-secretari, procurori şi securişti… Urinai pe milițieni în stilul Serghei Mizil, dacă îndrăzneau să te oprească beat la volan… La şcoală nici nu trebuia să treci, că aveai numai 10 pe linie… Curve la discreție… Kent, blugi şi frigidere pline, în timp ce prostimea degera la cozi… Whisky-uri şi ciocolată Toblerone din shop.. Video cu casete deocheate şi televizor color… Valută.. Şmecherie… Viață, bă băiatule! Cum să nu ajungi mare dacă te-ai născut cu sânge albastru din familie nobiliară? Cum să nu fii flegmatic şi arogant, dacă toată viața ai scuipat pulimea în cap?

 29. @(13,06)!….EXCELENTA descrierea pentru BEIZADEAUA sistemului comunist,cu acest „fata de bidon turtit” pe nume Miki Tudose.
  Si fiti siguri ca se vor gasi destui IDIOTI care sa voteze alaturi de SINECURA si BEIZADEAUA de Mihai Tudose.!!!.

 30. Cuuuum, exista pensii speciale pentru europarlamentari si pentru comisari europeni? Si USR, alde Drula Bascula, stiu? Si nu fac nimic, nu fac greva foamei la Strasbourg si la Bruxelles? Cum, europarlamentarii USR iau pensie specialaaaaa? Nu creeeed…

 31. Spre deosebire de restul premierilor care nu au lasat absolut nimic romanilor, Tudose lasa in urma sa cea mai spectaculoasa ctitorie postdecembrista (alaturi de catedrala Mantuirii Neamului). Doar pentru aceasta realizare isi merita cu prisosinta pensia.

 32. Dar de ce nu scrie autorul de vecinul lui Vasile Blaga, un inginer de pluguri pe langa care Tudose chiar stie sa vorbeasca elegant. Ala este europarlamentar dupa ce a fost de 7 (7) ori parlamentar. Il bate pe Tudose la pensii si la bani, Miky nu a fost niciodata vames.

 33. „Aiurea !”, imbecile, adevaratii ctitori Podului sunt Pres. Cons.Jud. Tulcea si constanteanul Felix Stroe, dar si Sorin Grindeanu, care au renuntat la o parte din finantarea UE alocata Deltei Dunarii, motivand ca Podul va scoate din izolare Delta, altfel pierdeau toata finantarea. Tudose, un derbedeu, doar a speculat momentul si fitilist si oportunist cum este a semnat HG respectiv, atat, in respect habar nu avea si nu a avut despre Pod. De mentionat ca tulcenii au speculat si dorinta NATO catre Romania inca din 1994 pentru aceasta varianta. Romania si Nicolae Ceausescu nu au agreat aceasta varianta ci alta ce pleca din dreptul locului unde sunt acostate acum navele Flotilei de Dunare, cu un „crac” ce pleca direct spre Macin peste Insula Mare care sa lege viitoarea Centrala Atomo Electrica de la Popasul Pricopanului Macin, unde inca din 1989 incepuse desecarea mlastinilor din zona, si al doilea „crac” ce traversa Insula Mare a Brailei si ajungea la Podul de la Giurgeni Vadu Oii. Este adevarat ca aceasta varianta necesita inca un pod la Macin si altul la Giurgeni, insa vazand cheltuielile uriase facute cu infrastructura de a te urca si cobori de pe actualul Pod eu cred ca merita. Acum ca sa ajungi de pe Pod in Braila, Galati, sau dupa ce treci Podul, la Jijila, Smardan sau Macin iti trebuie busola sau GPS pentru ca altfel ori te ratacesti, ori ramai cu rotile/picioarele suspendate. Treaba de mantuiala si de derbedeu fitilist sa arate el repede brailenilor ce mare scofala a facut…?! Bravo insa tulcenilor si constatenilor care au obtinut ce au vrut.

 34. Fraiere batran, daca Tudose ca premier nu lua haturile in mana acest pod era si acum in mapa slugii securistilor Grindeanu iar banii luau directiile stiute. Te ambalezi ca de obicei si atunci scrii prostii. Om batran cu ifose de junior! Penibil!

 35. „…necesita construirea unui podetz la Macin peste bratul vechi al Dunarii, care vara se poate trece si cu piciorul, si un alt podetz in zona de sud a Insulei Mari a Brailei, zona comunei Marasu, tot peste bratul vechi al Dunarii, pentru a lega Braila de Podul de la Giurgeni Vadu Oii, podetze usor de construit si mult mai ieftine decat cheltuielile uriase… „?!

 36. Raspuns pentru ,,Parere”: nu la ,,orice facultate” iti cerea inainte de 89 documente de la Secu si PCR, doar la Drept. Militie si Armata.
  EXCELENT ARTICOL.

 37. felicitari domnule marian sper ca cele semnalate sa ajunga unde trebuie

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.