„Fizica Gustului”, la Radio România Cultural

 

Alex Hada, doctor în fizică și vlogger în domeniul nutriției și al stilului de viață sănătos, lansează ON AIR serialul gastronomic „Fizica gustului”.

 

Programul va fi difuzat în fiecare vineri, de la ora 14:30, pe frecvențele Radio România Cultural. Scopul emisiunii este, desigur, unul intens educativ și va trata în fiecare ediție subiecte precum miturile alimentare, dar și felul în care putem evita capcanele nutriționale care apar odată cu stilul de viață modern, agitat, greu de controlat. Realizatorul vine cu argumente bine structurate, cu un discurs echilibrat și onest, care să ne facă să ne regândim obiceiurile, fără a apela la soluții drastice sau la procedee demoralizante.

Cum putem mânca sănătos cu un buget limitat, care sunt nevoile nutriționale în diferite etape ale vieții, care sunt efectele zahărului și ale alcoolului asupra nutriției și a sănătății, cum influențează stresul obiceiurile alimentare și nutriția noastră, care sunt beneficiile și riscurile postului intermitent, cum dieta ne influențează somnul, acestea vor fi câteva dintre subiectele aduse în atenția noastră în noua serie de emisiuni.

„Suntem ceea ce mâncăm, spunea filosoful german Ludwig Feuerbach, subliniind legătura profundă dintre dietă și sănătatea noastră. Într-o lume în care alegerile alimentare devin din ce în ce mai variate, cunoașterea și înțelegerea nutrienților pe care îi consumăm este esențială pentru a trăi o viață sănătoasă și echilibrată”, spune Alex Hada, într-unul din episoadele serialului nostru radiofonic.

„Într-o lume în care tulburările de somn devin din ce în ce mai frecvente, este crucial să înțelegem rolul pe care dieta îl joacă în susținerea unui somn sănătos. Somnul este una dintre componentele esențiale ale sănătății noastre generale, la fel de important ca alimentația și exercițiul fizic. Calitatea somnului influențează direct starea noastră de bine, capacitatea de concentrare, performanța zilnică și sănătatea pe termen lung. Dietele noastre, bogate sau sărace în anumite substanțe nutritive, pot avea un impact major asupra calității și duratei somnului. Anumite alimente și băuturi pot ajuta la relaxarea corpului și la inducerea unui somn profund, în timp ce altele pot perturba ritmul natural al somnului, ducând la insomnii sau treziri frecvente în timpul nopții.”, afirmă într-un alt episod.

Alex Hada este cercetător universitar în Cluj-Napoca. Pasiunea sa pentru sănătate și echilibru se reflectă în comunitatea impresionantă de peste 500.000 de urmăritori, cumulați pe toate platformele. Alex împărtășește rețete de mâncare sănătoasă, detalii despre stilul său de viață echilibrat și diverse trucuri de curățenie. Prin activitatea sa, el inspiră și motivează mii de oameni să adopte obiceiuri mai sănătoase și mai eficiente.

Grila de toamnă a Radio România Cultural va începe pe 9 septembrie 2024.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

8 Comentarii

  1. „Suntem ceea ce mâncăm, spunea filosoful”

    Avem o placere obsesiva sa alegem din viata doar ce ne convine sa escrocam pe altii, reteta unui precursor co.munist din Nazaret. Nici 2.000 de ani nu v-au ajuns. Canta, bre, la alta masa !

  2. „Alex Hada, doctor în fizică ..peste 500.000 de urmăritori,”

    -sa fie si 6 milioane
    ca tot e in minoritate.

  3. Asta face de ris comunitatea de fizicieni cu valoare reala, care mai sint dupa dezindustrializarea europeana.
    Fizica este a stiinta fundamentata si exacta si cu contributie majora in inginerie, tehnologie, industrie.
    Unde lucreaza ? …. la TVR cultural, diete, vloguri, urmaritori.

    Dar la Cluj merge si asa, se traieste din servicii, chirii, speculatii bancare si bursiere, corectitudine politica, festivaluri, consum de droguri, puzderie de ITici dupa modelul economic modern al lui nenea Iancu de Ardeal care lucreaza functionar in administratia publica.

    Se mai produce ceva cu valoare economica reala pe acolo ?

  4. „Asta face de ris comunitatea de fizicieni”

    Fiecare este pe CNP-ul lui, comunitate exista doar la cei fara scoala. Cel putin, asta am vazut din istorie.

  5. Dl Alexandru-Milentie Hada de cel putin 29 de ani daca avea 19 ani in 2014 e doctor in fiozofie fizica mai degraba dupa ce a urmat o facultate de Fizica Medicala??? de trei ani la UBB Cluj
    Dar cum avem medici ziaristi putem avea si filozofi fizicieni medici…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.