Forumul de la Bruxelles ia pulsul economiei

Europa face bilanţul ajutoarelor pompate în economiile statelor membre, pentru a combate criza economică, în cadrul Forumului economic de la Bruxelles.

Azi şi mâine, aici se dezbat cele mai importante probleme cu care se confruntă, în prezent, Europa.

Economiştii analizează acum cum s-a făcut rederesarea sistemului financiar şi dacă acesta mai prezintă riscuri de prăbuşire.

Datoria publică este una dintre importantele teme dezbătute pe care participanții o iau în discuţie zilele acestea, numindu-o „bombă cu efect întârziat”.

Competitivitatea este un alt subiect luat în discuţie la Forumul economic.

De asemenea, participanţii vor lua în discuţie şi scăderea emisiilor de carbon şi creşterea durabilă, privită în raport cost-beneficii.

Gazda evenimentului va fi comisarul pentru afaceri economice şi monetare, Olli Rehn, iar printre participanţi se vor numără preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, Elena Salgado, ministrul spaniol al Finanţelor, José Manuel Barroso, preşedintele Comisiei Europene, şi Connie Hedegaard, comisarul pentru combaterea schimbărilor climatice.

Forumul economic european reprezintă cea mai importantă conferinţă pe teme economice a Comisiei, care reuneşte factori de decizie politică la nivel european şi internaţional, reprezentanţi ai mediului de afaceri, ai lumii universitare şi ai mass-media.

Anul acesta sunt aşteptaţi peste 1.300 de participanţi. Forumul are rolul de a promova o dezbatere creativă privind politicile economice şi de a permite participarea unui număr cât mai mare de persoane.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.