Fost judecător militar: „Impozitarea pensiilor este sortită eşecului”

Impozitarea pensiilor de serviciu va fi atacată la Curtea Constituțională, spune fostul judecător militar Constantin Udrea. El crede că impozitarea înseamnă o reducere deghizată, lucru care nu este permis de CCR.

Fostul judecător militar Constantin Udrea spune că impozitarea pensiilor de serviciu este o mişcare sortită eşecului deoarece va fi atacată la Curtea Constituţională.

„Toţi iniţiatorii acestei legi cunosc faptul că nu pot impozita în mod diferenţiat pensiile deoarece se crează o formă de discriminare. Cu alte cuvinte, impozitarea majoră a pensiilor magistraţilor şi a pensiilor militarilor – sunt pensii de serviciu toate – nu speciale, ci de serviciu înseamnă o reducere deghizată a cuantumului acestora. Acest lucru nu este permis, aşa cum arată o decizie recentă a CCR şi orice efort în acest sens nu are decât un singur scop, atragerea de voturi”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Constantin Udrea.

Fostul magistrat spune că totul este o „goană după voturi”.

„Toate partidele care au aderat la un asemenea punct de vedere o fac doar pentru a culege voturile. Ei ştiu că efortul lor este sortit eşecului, deoarece CCR i-a avertizat că orice demers în sensul acesta este neconstituţional – pe de o parte pentru că s-a arătat de ce nu pot fi reduse. Pe de altă parte, nu pot fi impozitate diferenţiat anumite categorii de pensii fără să recurgi la discriminare”, mai explică Udrea.

Parlamentul a adoptat, miercuri, proiectul care prevede impozitarea cu 85% a pensiilor speciale de peste 7.001 de lei. Se va aplica un impozit de 10% pentru pensiile speciale între 2001 lei şi 7000 de lei, iar pentru cele de peste 7001 lei se va aplica un impozit de 85%.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

34 de Comentarii

  1. „Impozitarea pensiilor de serviciu va fi atacată la Curtea Constituțională, spune fostul judecător militar Constantin Udrea. El crede că impozitarea înseamnă o reducere deghizată, lucru care nu este permis de CCR.”
    Atunci si nemajorarea pensiilor cf LEGII IN VIGOARE cu 40% este o reducere mascata, anularea unui DREPT CASTIGAT!

  2. Aceasta este tara unde functioneaza dubla masura.Ce democratie e asta?Unde sunt principiile UE?89 nu va spune nimic? A fost magma poporului roman.Corectati erorile .

  3. Zice acest judecator militar ca prin impozitare diferentiata se creeaza o discriminare, pai discriminarea s-a creat la constituirea acestei categorii separate de pensii, acum nu se produce o discriminare ca sant deja diferite.

  4. Reactia jigodiei(judecatorii militari sunt o inventie sovietica)arata cat de bolnava e Magistratura,cat de perversa!Apuca la niste favoruri efemere acordate de parlamentari penali,si le declara Constitutionale!Trebuie luati la bucata si cantariti..

  5. Dati bai hahalerelor o lege in care pensia nu poate depasi salariul.Altfel porcaiala va continua in vecii vecilor…

  6. Nick
    Si ce, judecatorul militar a zis cumva ca nu vrea majorare cu 40%?! Vrea tataie, stai tu liniștit.
    Are acum vreo 120 milioane pensie, dupa majorarea cu 40% va avea 168 de milioane lei vechi !
    Hai cu majorarea pensiilor speciale !

  7. Inca o proba ca FSN = PNL+ PSD si partiduletele balmale in afara de USR care chiar este o creatie platita cu bani , care pot fi si de afara ca in cazul Italiei cu partidul 5 stele platit de rusi prin interpusi ca Maduro venezueleanul. In loc de a desfiinta pensiile speciale , tovarasii fsn- isti le impoziteaza ca la un moment dat sa li se dea inapoi privilegiile acestor servanti , magistrati si institutiile de forta castigate prin susutinerea statului ilegal infiintat dupa decembrie 1989. Au murit copiii nevinovati , tineri , maturi si batrani impuscati la ordinul camarilei ruso – comuniste romanesti in lovitura de stat din decembrie 1989 ca acesti antiromani sa ne imparta in romani de categoria a I- a si restul populatiei dintre care unii , putini , ii mai voteaza si acum , cei cu certificate false de handicapati. Inca o inventie a FSN. Cine ne opreste pe noi romanii care muncim pentru Ciolan , Orban , Fierea , Badalau , Iordache, Nicolae S. ca inainte de 1989 sa ne facem viata mai buna in tara noastra in sec. XX ? Lumea civilizata asta asteapta si ne- ar aplauda. Vreti sa ajungem ca Bulgaria unde din cauza depopularii sunt la putere pisicile dupa cum se scrie intr- un reportaj occidental ?

  8. Jigodie batrina si lacoma , pensiile speciale in sine , sunt DISCRIMINATORII si NECONSTITUTIONALE ! Si tu o stii bine !

  9. Nu este nici-o pensie de serviciu deoarece acestea sunt supuse legii pensiilor pe principiul contributivitatii.
    Incalcarea acestui principiu s-a facut favorizand anumite categorii,prin aplicarea altui pincipiu fiind introdusa situatia”speciala” care favorizeaza pe unii in detrimentul celor multi .CCR sub Zegrean,a comis un mare abuz confirmand asa zisa pensie speciala-in afara serviciului supus contributivitatii, invocand jurisprudenta straina ,deci alte reglementari si pledand pe „independenta financiara” a magistratilor,ceilalti sa moara in dependenta financiara !Pe langa magistrati s-au repezit sa jefuiasca bugetul national si securistii si militarii si politaii,astfel ca exista acum un rapt construit de cei care au un „drept catigat”si de restul care au „lanturi si saracie castigate”!O odioasa patura oligarhica facuta din magistrati ce au servit vechiul regim,generali si ocupatori de functii umflate .Medicii,militarii si avocatii erau singurii cu sisteme autonome facute prin contributia lor proprie.CCR s-a acoperit de rusine facand o diferenta uriasa intre cei care au contribuit la asigurari sociale si de pensii si cei care acum primesc diferente de la stat,lezand toti contribuabilii din tara.Statul are dreptul de a impozita,nu este nici-o atributie a CCR sa cenzureze impozitarea, nu este nici-o „mascare”,este o impozitare legala si justa ,dr.la viata decenta avand-o toti cetatenii tarii potrivit Constitutiei,nu numai dom jude Ctin Udrea ,cu teschereaua plina si plin de ifose:asa a invatat sa faca dreptate,asa etica a avut cand a judecat ce a judecat.Daca exista o justitie independenta cum zice CCR ,se elimina coruptia,inegalitatea si tratarea romanului ca om nu ca sluga si sclav al strainilor, veniti aici sa ne scuipe-si datorita „justiei independente”!TARA trebuie sa fie INDEPENDENTA SI SUVERANA,si justitia in cadrul ei, nu separat cum isi da ifose aceasta justitie aservita politic, securista si plina de slugareala contra Romaniei!

  10. Ne place, nu ne place dar declarația fostului magistrat este adevărată. CCR va invalida aceasta lege ca sunt direct interesați ca privilegiile sa nu se piardă. Politicul știe acest lucru și mimează ca să obțină voturi. Cert este ca procentul de 85% a fost introdus tot ca ” plasa” electorala. Dacă era ceva serios și aplicabil legea avea mai multe praguri de impozitare. Totuși nu cred ca este corect ca un magistrat sa aibă o pensie de 7000lei dar nici una de 20000lei. Cred ca trebuie elaborata o noua lege a pensiilor de serviciu care sa spună clar ca pensia de serviciu nu trebuie sa depășească 80 %din salariul de încadrare și sa se stabilească și praguri cu ani de cotizare. Ar mai fi și de categorii,nu toți polițiștii, nu toți militarii și doar magistrații. Parlamentarii trebuiesc excluși din aceasta categorie, doar cu pensie pe contributivitate.

  11. Nu va mai saturati sa spoliati poporul roman. Sunteti mai rai decat fanariotii. Ne alungam copiii in bejenie ca sa nu devina sclavii vostri. Sper ca natura sa faca dreptate. Auzi, Zegrean aprox 6000-7000 Eur pensie. Nu va este rusine, fanariotilor. Ce ayti facut pt tara noastra ca sa va meritati pensiile?

  12. Parlamentul a gandit bine. TREBUIE UN SALARIU LA STAT CU PRESEDINTELE CEL MAI MARE SALARIU…SI DIN SALARIU SA SE RETINA PROGRESIV LA PENSII. DACA NU SE FACE DREPTATE AJUNGEM CA IN AMERICA…SE VOR JEFUI CASELE MAFIEI POLITICE.

  13. Daca e asa cum zice dl…cu impozitarea pensiilor speciale de 10% pentru una de pana la 7.000 de lei si cu 85% pentru alta care depaseste 7.001,intrebari-intrebatoare pentru cazuri”asemanatoare”ca-n exemplu de mai jos vor fi:
    -De ce cel care are o pensie speciala de 7.000(cu 10% impozit)sa ia 6.300 de lei iar cel care are 7.001(cu 85% impozit)sa ramana doar cu 1.350 si niste firfirici de la leul-paraleu ?!?

  14. Militarii nu au PENSIE…deacord.
    Militarii au SOLDA.
    Daca au solda atunci ei sunt sub juramant pana la moarte.
    Daca sunt militari atunci conform CONSTITUTIEI NU TREBUIE SA FACA POLITICA ..SA INTRE IN POLITICA SI PARTIDE…Da ii doare in turul pantalonilor si in vipusca.
    DACA E SOLDA ATUNCI SOLDA POATE CRESTE SAU SCADEA CUM VREA STAPANUL.
    DECI UNDE ESTE NECONSTITUTIONAL SA SCADA????

  15. Si astia din Parlament sunt cretini si judecatorul are dreptate… legea trebuia sa fie unitara, TOATE veniturile din pensii se impoziteaza pe urmatoarele praguri: sub 3000 -0%, intre 3000-7000 10%, peste 10000 90% din ce depaseste pragul.
    Daca stiti voi multi romani care au muncit o viata si au o pensie de stat peste 3000 sa-i vedem… si aia putini care sunt, deobicei au supt pe la companiile statului salarii nesimtite.

  16. Dacă pensiile magistratilor nu erau incluse in aceasta masura de impozitare sigur ar fi trecut sigur si de CCR!

  17. Nenorocitul asta de judecator militar Udrea are 47.000 lei pensie/luna!Nu va vine a da foc?

  18. mai bine sa se desfiinteze pensiile speciale, o data pentru totdeauna!

  19. Si iaca un psd-ist spune adevarul direct in fata! Vreti sa aflati? Cititi aici! https://www.stiripesurse.ro/teodorovici-initiatorul-legii-de-supraimpozitare-a-pensiilor-anunt-soc-va-cadea-la-curtea-constitutionala_1476096.html
    Au facut deputatii modificari pentru a fi neconstitutionala legea si a cadea la CCR! Stiu paratrantorii cum sa manipuleze dar nu mai tine cu minciunile si manipularile lor mizerabile! Cred ca e destul de clar, exista pact intre psd si pnl, altfel nu se intampla asemenea porcarie!

  20. @Pkly : pensia de 7001 nu se impoziteaza in totalitate cu 85%, ci doar ceea ce depaseste 7000, in cazul acesta doar 1 leu.

  21. Cand Petrov a ras pensiile militare in anul 2010, magistratii au tacut chitic. Acum tipa din gura de sarpe magistratii fiindca ei au pensii cu adevarat nesimtite de 10 ori mai mari decat ale militarilor. Huuo panaramelor care sugeti sangele poporului. Nu mai vorbesc despre discrepanta majora intre pensiile militarilor din M.Ap.N si MAI! Un sef de post de la MAI are o pensie cat un colonel de armata! Huuo panaramelor cu legile voastre discretionare!

  22. In primul rand EXISTA o mre diferenta intre majoritatea benefuciarilor de pensii militare si civilii…aceea ca ei nu pot merge la demonstratii sa cera drepturi nu pot fi membri ai partidelor politice sa administratori de firme nu pot profesa in privat meseria de la stat etc. Pai um sa nu existe pensie militara de serviciu etc pt acestia…uniformizarea la 7000 a tuturor pensiilor prin taxa poate insemna multe …asa um legea 153 a pus semn de egslitate intre seful statului major general l armatei si un medic primar…sau cred ca are functie mai mica decat medicul primar…cred ca astazi cel mai mult vor ierde culmea multi civili care citizeaza din venituri gri la pensii facultative…sistemul de ordine publica din punct de vedere salarial a ramas mult in urma … artificiul taxa in loc de impozit este laudabil…sa vedem ce va fi la CCR

  23. Devine evident faptul că, în România, reducerea pensiilor speciale nu se poate face decât cu Editat.

  24. Mai judecători profit MARE, dar cuantumul acestor așa-zise pensii nu ESTE discriminăriu?
    Cât este PIB-ul României pe cap de locuitor? Comparați cu Germania,cu Olanda! Comparați si PENSIILE voastre cu ale magistraților din aceste țări!
    Care e raspunsul? NESIMȚIRE?

  25. Si-au innodat cozile PNL + PMP + PSD si arunca „prafuri in ochi”. E clar chiar si pentru ‘cobaii” fara nume si prenume , doar cu cod personal, de la evaluarea nationala (pas cu pas !), ca Legea privind impozitarea pensiilor speciale va fi respinsa de Curtea Constitutionala. De fapt votarea in a cvasiunanumitate aceastei lege a urmarit doua scopuri: 1. Praf in ochii pensionarilor obisnuiti, ca ei (politicienii) au vrut, dar nu s-a putut, de aceea nu se vor mari pensiile normale cu 40 % de la 1 septembrie 2020. 2. DISCREDITAREA MEMBRILOR CURTII CONSTITUTIONALE , care vor fi aratati ca profitori care isi apara cu dintii privilegiile (chiar e adevarat !!!) si trecerea la reformarea/reorganizarea Curtii Constituionale, prin numirea unor SLUGI docile ale lor. Au inceput sa devina mai subtili „baietii”, sau au angajat niste firme de consultanta/avocatura mai capabile.

  26. Daca Legea a introdus o inechitate, cred ca cel mai simplu lucru este sa rezolvam inechitatea, adica sa schimbam Legea. Asta inseamna ca, mai intai, ar trebui scoase din Lege pensiile speciale, deci abrogate toate prevederile din Legi care permit existenta acestora. Ca o masura tranzitorie, pentru pensiile aflate deja in plata, calculate dupa doua Legi, prima baxata pe contributie si a doua bazata pe principiul procentului (de regula 80 la suta din media salariilor dintr-un un numar de luni) cu plata celei mai mari valori rezultate din calcul (ghiciti, care este?) diferenta fiind „pusa”de la Buget, s-ar cuveni, si nu cred ca masura ar putea fi combatuta, PLAFONAREA sumei venite de la Buget (nu stiu la cat, 1000 de RON, 1,000 de Euro, sa aleaga Guvernul plafonul si sa-l si justifice de ce se cuvine o asa de „speciala”contributie a Bugetului.
    Cat despre transele de impozitare propuse (ce trece peste 7,001 cu 85%) povestea este cusuta cu ata alba, Parlamentarii cu 3 mandate, parca asa o „pensie speciala” au, deci pe ei NU-I AFECTEAZA masura propusa. De nicio culoare, rosie, galbena sau albastra ori portocalie!
    Si … mai rasfirati baieti, mai rasfirati.

  27. Cacialmaua ‘pensiilor de serviciu’, poate cineva demonstra că au fost depuse (în numele acestor magistrați) sumele corespunzătoare într-un cont cu destinația ‘pensie de serviciu’, altfel, se poate vorbi doar despre privilegii, ce spune costituția ; ‘nimeni nu e mai presus de lege’ ?!

  28. Pensia inseamna BANII TAI PE CARE AI COTIZT PLUS DOBANDA LA EI.
    Alte forme de bani dati sunt indemnizatii sau ajutor de handicapati….care pot creste sau scadea.

  29. Nu prea este asa, pensiile speciale nu sunt platite din Bugetul Asigurarilor Sociale ci DE LA BUGET.
    Deci intrebarea „unde sunt banii dumneavoastra din contributii?” are raspuns corect: „nu aici, adica nu la pensiile speciale”.
    Regret ca sunt unii manipulati si ca li se arunca in fata tinte false, sau ma rog, tinte, pentru ca sa poata altii fura in liniste!

  30. Te miri ca astia-s judecatori !!,argumentul lor pentru pensiile nesimtite este acela ca orce act legislativ care corecteaza o anomalie se contesta la CCR !!.Muritorii de rand cu pensii ORDINARE calculate conform principiului contributivitatii ce-au facut ??,au jucat bambilici ??,ei n-au fost la serviciu ,la munca ??.
    STRIGATOR LA CER CUM POATE SA SE EXPRIME UN JUDECATOR MILITAR !!”impozitarea pensiilor de serviciu va fi atacata la CCFR „,impozitarea este sortita esecului .VRETI SA SPUNETI CA PAINEA SI CUTITUL SUNT IN MAINILE VOASTRE SI VA TAIATI FELIA CAT POFTITI !!,SI VOI CARE GANDITI SI ACTIONATI IN AFARA LEGII DE BAZA -CONSTITUTIA ROMANIEI MAI SUNTETI JUDECATORI ?? .

  31. Spiritul balcanic se vede in comentarii. N-am nici o treaba cu pensiile speciale, dar cred ca problema este pusa gresit. Bine au unii pensii speciale, dar si restul lumii trebuie sa aibe salarii, pensii decente, nu la limita suportabilitatii.
    Ce ma incalzeste ca il impoziteaza sau ii taie pensia speciala, atata timp cat sunt in rahat. Situatia mea si a majoritatii romanilor ramane aceaiasi. In cazul in care s-ar reduce sau impozita, banii unde ar merge, la clientela politica, in proiecte fara nici un rost sau ar merge intr-un domeniu unde e nevoie de finantare. Cred ca trebuie sa facem diferenta intre gargara politica si realitatea evidenta.

  32. Corect daca nu sunt platite din fondul de pensii….sunt platite din banii poporului. Si poporul prin parlament le poate reduce si la zero.

  33. Dacă CCR DECLARA CA NECONSTITUTIONALA IMPOZITAREA PENSIILOR NESIMȚITE ATUNCI GUVERNUL SI PARLAMENTUL SA LE TRIMITĂ CELOR DE LA CCR DECLARATIA CU MENTIUNEA
    NU MAI PUNEM IN PRACTICĂ PROSTIILE VOADTRE! DATI-VĂ DEMISIILE IN BLOC.
    PENTRU CĂ FACETI ABUZURI IN MOD REPETAT PLENUL PARLAMENTULUI URMEAZĂ SĂ VA REVOCE DIN CCR ȘI VA SOLICITA PARTIDELOR SI PRESEDINTELUI NOI NOMINALIZARI PENTRU CCR.
    Așa ar trebui procedat. Să-i trimită acasă.
    A doua variantă, o mișcare amplă de stradă care sa LICHIDEZE nedreptățile și să măture GUNOAIELE.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.