Fostbalistul Christian Atsu a fost găsit mort sub dărâmături

Christian Atsu, fotbalistul ghanez al echipei Hatayspor, a fost găsit mort sub dărâmăturile clădirii sale din oraşul Hatay, în sudul Turciei, a anunţat sâmbătă agentul său, citat de agenţia turcă DHA, transmite AFP.

„Corpul neînsufleţit al lui Atsu a fost găsit sub dărâmături. Îi scoatem şi acum lucrurile. I-a fost găsit şi telefonul”, a declarat agentul său, Murat Uzunmehmet.

Potrivit presei din Turcia, fostul jucător de la echipele engleze Chelsea şi Newcastle, în vârstă de 31 de ani, se afla sub dărâmăturile Ronesans Residence, un ansamblu de 12 etaje care s-a prăbuşit în urma cutremurelor ce au lovit Turcia pe 6 februarie.

Ambasada Ghanei în Turcia şi Federaţia ghaneză de fotbal au asigurat iniţial că atacantul a fost găsit în viaţă, dar ulterior s-a dovedit că această informaţie este falsă.

Constructorul ansamblului de lux transformat în ruină, unde se presupune că sunt îngropate 800 de persoane, a fost arestat săptămâna trecută când încerca să părăsească Turcia.

Atsu juca din septembrie la echipa Hatayspor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

3 Comentarii

  1. Trebuie sa recunoastem ca intr-o zona seismica precum cea din Turcia, nu are ce cauta un bloc cu 12 etaje.
    Turkeletii au legi proaste.
    In 1977 cutremurul m-a prins in Marasesti-Vrancea, intr-un bloc cu doua etaje. Ne-a zgaltait pe intuneric de parca am fi fost niste soareci intr-o cutie de pantofi. Se auzeau pocnituri in aparetament de la lucruri care cadeau, dar eu credeam ca pica tencuiala. Ma asteptasem ca dupa cutremur sa vad blocul crapat tot. Aflati ca n-a avut nici macar o singura fisura in tot blocul.
    In tot oraselul nu s-au prabusit decat niste ,,hoarne” de la unele case tziganesti……[Rumburak]

  2. In cazul unui cutremur puternic
    conteaza lungimea de unda, forma cladirii, prin urmare rezonanta, pentru ca energia se aduna dupa fiecare unda seismica, iar daca cladirea intra in rezonanta nu rezista nici daca e facuta din cele mai bune materiale.
    La turci insa, e obisnuita tentativa constructorului sa se imbogateasca repede, punand materiale de slaba calitate, iar asta este foarte grav.
    Materialele se pot lua din moloz si testa!
    Cred ca nu a fugit fara motiv.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.