Fostul ministru al Muncii: Legea asistenţei sociale trebuie însoţită de modificări la 27 de legi speciale

Deputatul liberal Mariana Câmpeanu a declarat, sâmbătă, la Deva, că proiectul legii asistenţei sociale, apreciat ca o lege cadru, va fi votat în Camera Deputaţilor doar dacă va fi însoţit de modificările pe care Guvernul le propune pentru aproximativ 27 de legi speciale, în caz contrar PNL urmând să se opună adoptării actului normativ menţionat.

„Suntem pentru o reformă în sistemul asistenţei sociale, pentru că trebuie să ţinem pasul cu toate transformările dintr-o societate şi din Uniunea Europeană. (…) Numai că această lege care a fost supusă dezbaterii este o lege cadru. Fără a fi însoţită de cele aproximativ 27 de legi speciale care sunt cele de aplicare a măsurilor dintr-o lege cadru, niciodată nu ştii care sunt rezultatele şi ce anume, de fapt, vrea Guvernul să reformeze. Noi vorbim de trei ani de reformă şi n-am văzut nicio reformă, în afară de tăieri de salarii, pensii şi alte venituri”, a spus deputatul Mariana Câmpeanu, într-o conferinţă de presă.

Fostul ministru al muncii a criticat Guvernul afirmând că acesta intenţionează să transfere responsabilităţi către autorităţile locale fără să le acorde şi fondurile necesare. În opinia sa, proiectul legii asistenţei sociale nu prezintă clar intenţiile de reformă ale Guvernului, ci doar faptul că se urmăreşte ponderii cheltuielilor sociale în PIB.

Parlamentarul liberal a adăugat, citând un studiu european, că România este pe ultimul loc din Uniunea Europeană în ceea ce priveşte bunăstarea populaţiei, pe teritoriul ţării noastre aflându-se 6 dintre cele 20 cele mai sărace regiuni ale UE.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.