Fostul președinte, încă o condamnare

Fostul preşedinte egiptean Mohammed Morsi a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru insultarea sistemului judiciar, transmit agențiile de presă străine.

Tribunalul Penal din Cairo l-a condamnat pe Morsi pe motiv că ar fi defăimat sistemul judiciar într-un discurs public pe care l-a susţinut în urmă cu peste patru ani „cu scopul de a răspândi teroare”, conform televiziunii de stat.

În 2013, când era la putere, Morsi a acuzat într-un discurs televizat un judecător că a permis comiterea de fraude la alegerile anterioare.

Tribunalul a dispus sâmbătă ca Morsi să plătească judecătorului daune de un milion de lire egiptene, echivalentul a peste 56.000 de dolari.

Instanţa a condamnat de asemenea alte 18 persoane inculpate în acelaşi caz la trei ani de închisoare fiecare.

Printre cei inculpaţi se numără și avocaţi şi jurnalişti, care au fost condamnaţi pentru defăimarea sistemul judiciar prin diferite comentarii în media.

Toate sentinţele pot fi contestate în apel.

Mohammed Morsi, primul preşedinte ales în mod democratic în Egipt, a fost înlăturat de la putere de armată în 2013.

El a fost judecat în mai multe cazuri după înlăturarea de la putere.

Morsi ispăşeşte o sentinţă finală de 20 de ani de închisoare într-un caz separat privind incitarea la atacuri sângeroase asupra protestatarilor anti-islamişti în 2012.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

4 Comentarii

  1. Si in Egipt a fost initial o Revolutie in 2013,transformata ulterior intr=o democratie autentica printr-o lovitura de stat militara sub conducerea lui Al Sissi!Nu au vrut ala micu si sluga SUA sa mai auda de Revolutie,nu ieseau la stamba!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.