(FOTO) Drapelul, urcat pe vârful Caraiman și în Munţii Buzăului

Drapelul Naţional a fost urcat, luni, de pompierii băcăuani, pe vârful Caraiman, la 2.384 de metri altitudine, a anunțat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău.

„În semn de omagiu pentru această zi, trei dintre colegii noştri, lt. Minel Bogdan, lt. Radu Sandu şi sg. maj. Genes Raluca, au urcat Drapelul Naţional pe vârful Caraiman, la altitudinea de 2.384 de metri. În al doilea an consecutiv, colegii noştri ne învaţă lecţia răbdării, a anduranţei şi a respectului suprem faţă de idealurile naţionale”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Ema Tereş.

 


Foto: ISU Bacău

Totodată, poliţiştii IPJ Buzău au recondiţionat drapelul arborat la confluenţa celor trei provincii istorice ale ţării, Moldova, Transilvania şi Ţara Românească, în Munţii Penteleu, la înălţimea de 1.772 de metri, cu ocazia Zilei Drapelului Naţional al României.

„Şi în acest an, coordonaţi de şeful inspectoratului, comisar şef Laurenţiu Pantazi, mai mulţi poliţişti din structurile operative ale unităţii au urcat la cota 1.772, în Munţii Buzăului. Ei au recondiţionat drapelul, amenajat iniţial în anul 2018. Tricolorul a fost postat pe catargul de 8 metri, la baza căruia se află o fundaţie realizată de asemenea de către poliţişti, dintr-un cofraj placat cu piatră de Siriu. Prin gestul lor a fost marcată Ziua Drapelului Naţional”, a transmis IPJ Buzău.

Tricolorul este arborat pe cel mai înalt vârf al Carpaţilor de Curbură, la confluenţa celor trei mari regiuni istorice ale României.

„În anul 2018, în cadrul programului manifestărilor ocazionate de Centenarul Marii Uniri, pentru marcarea Zilei Drapelului, poliţiştii din Buzău au urcat pe vârful Penteleu, simbol al judeţului Buzău, punctul de confluenţă şi vizibilitate maximă a celor trei provincii istorice. Din acest motiv, la vârful catargului s-au montat indicatoare către cele trei mari provincii româneşti: Moldova, Ţara Românească şi Transilvania. Prin eforturile poliţiştilor buzoieni, s-a amenajat o fundaţie din piatră de Siriu de care s-a prins un catarg înalt de 8 metri. Mai apoi a fost înălţat drapelul de dimensiunea 2×4 metri”, informează IPJ Buzău.

Ziua Drapelului Naţional, instituită prin Legea 96/1998, este marcată în fiecare an, la 26 iunie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5
Author

8 Comentarii

  1. Monumentul Eroilor “Crucea” cum este popular cunoscuta nu se afla pe vârful Caraiman .
    Construcția este in saua mare a Caraimanului (2281m). Varful Caraiman (2384 m) se afla la aprox 500 m către vest

  2. Drapelu’ Națioanal kuman ajunsă la locu’ lui,
    (detaliu)
    https://en.wikipedia.org/wiki/Cumans#/media/File:Europe_mediterranean_1190_cropped.jpg
    (vedere de ansamblu)
    https://en.wikipedia.org/wiki/Cumans#/media/File:Cumania_(1200)_eng.png
    pus di pamp’erișii Bákóvien’ p’în uOrdin di Zî pi Unitati di la arrahatu’ balestinian batriuotik! Ce să mai fackă șî iei, pînă la penziuonaria la 45 di ani? iErea șî cazu’, acu’, cîn’ li ia krușili di bietuon împlântati în munț’, di Darmanieșt’. Banii di bienzinî pintru diplasari i-uo platit iUniunia Iuoruopienisî, dîn PiNiNiRiu. Apăraț’ Patrrria!
    Șî, ca nu cumva cineva să-i mai acuze dă Periferie a lumii duhovnicești-kulturale bulgare, șî că a folosit timp dă 1000 dă ani
    https://www.worldhistory.org/uploads/images/16895.png
    https://ro.wikipedia.org/wiki/Colegiul_Na%C8%9Bional_%E2%80%9ESf%C3%A2ntul_Sava%E2%80%9D_din_Bucure%C8%99ti
    limba slavonă, neștiind să scriii în limba proprie,
    https://en.wikipedia.org/wiki/Cuman_language
    https://en.wikipedia.org/wiki/House_of_Basarab
    iată că au scris în „limba dulce și frumoasă” a lor, inexistentă, opere nemuritoare creeate în duhu’ Apărătorilor Patrrriei:
    file:///C:/Users/Administrator/Downloads/1469648723_petrescu_camil_ultima_noapte_de_dragoste_intiia_noapte_de_razboi.pdf!
    E destul să citești primele paragrafe, despre ei, ca bobor……[RumBurak Rishi]

  3. E o uriasa farsa pentru aceasta zi! Sa ne amintim ca, drapelul Romaniei a fost concesionat unei tari asiatice imediat dupa 1999! Traim numai si numai in minciuni.

  4. Nu am inteles unde a fost abordat drapelul: pe Virful Caraiman sau pe Crucea Eroilor. Evident ca era de preferat Crucea Eroilor sau, daca voiau un virf de munte atunci Omul era indicat sau de ce nu, pe ambele. Totusi, nu cred ca trebuiau sa vina in uniforme de parada. Un echipament „de lucru” era mult mai indicat.

  5. @parere… : Care este tara asiatica, spre care s-a concesionat steagul Romaniei? Pesemne, te iei la intrecere cu golanul de la 26 IUNIE 2023 LA 11:44.

  6. Vrăjitorilor ! PE *TRICOLORUL NOSTRU , l-ar interesa să nu-l mai *înghesuiți cu *Cârpe albastre cu steluțe gălbui ca moaca voastră ipocrită ! De asemenea să nu mai apară cârpele veneticilor de orice neam în Țara noastră , indiferent că sunt de neam mongoloid sau de Neaderthal. După mine cred c-ar fi fost mai mulțumit dacă la arborarea sa se intona imnul ^TREI CULORI^ , dar acceptă și *Deșteaptă-te române!^ numai că românul doarme și vine un mișel și pune *ceardașul .Unde erați *balamuților când se făcea asta? Credeți că TRICOLORUL uită ca o noVACĂ făcea eshibiții cu bolovani verzi ,în ROMÂNIA ? Voi unde erați atunci ? Mergeți cel puțin acum acolo și puneți-vă * cenușă în cap , nu la Crucea CARAIMAN , care este și va fi a VITEJILOR , nu a voastră bicisnicilor analfabeți!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.