Gazoductul care va evacua gazul din Marea Neagră se construiește bucată cu bucată

Conducta Marea Neagră – Podișor care va lua gazul extras din Marea Neagră de Petrom/Romgaz și îl va introduce în Sistemul Național de Transport este în faza de sudură a segmentelor. În imagimi, se poate vedea operațiunea de sanfrenare automată și pregătire pentru sudură.

Constructorul acestui gazoduct al cărui beneficiar este Transgaz este compania turcă Kalyon, iar furnizorul țevilor este o altă companie turcă, Toscelik Spiral Pipe.

Marea Neagră – Podișor va fi finalizat în doi ani, costă 500 de milioane de euro, și are ca scop să preia gazele extrase din Marea Neagră de Romgaz și Petrom și aduse la țărm pentru a fi introduse în Sistemul Național de Transport. Această conductă trebui să fie finalizată mai înainte de a începe producția în Marea Neagră, pentru ca gazul de acolo să aibă unde curge. Consorțiul Petrom – Romgaz a anunțat că începerea producției este estimată pentru finalul lui 2026 – începutul lui 2027.

 

Perimetrul Neptun Deep din Marea Neagră are rezerve estimate de circa 100 de miliarde de metri cubi. La doi ani de la începerea producției, este de așteptat că producția din acest zăcământ să ajungă la 7 miliarde mc anual aproape dublând producția totală a României de acum care trece de puțin peste 9 miliarde mc.

 

Gazoductul Tuzla-Podişor este cel mai important proiect de infrastructură gazieră pe care-l construieşte Transgaz, fiind un proiect strategic, vital, pentru securitatea energetică, consolidarea acesteia şi dezvoltarea sustenabilă a economiei naţionale.

 

https://youtube.com/shorts/LTyYMi7inI4

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Mihai Soare 1072 Articole
Author

6 Comentarii

  1. turcaletii ce faceau halvita si sugiuc, se ocupa de tevi sudate, romanii se ocupa de speciali, bugetari, smenari si c……ri!

  2. Chiar asa de rau a a juns tara asta , incat nu mai putem face nici macar o teava pentru transport gaz? Stim lozinca : nu avem tehnologie , nu avem specialisti! Chiar asa ? Romania este strabatuta de mii de km. de conducte de transport gaz; conductele sunt fabricate si montate de romani , da’ pe vremea aia erau tampitii de comunisti la putere si aveau si tehnologie , aveau si specialisti si laminoare pentru tevi ! Acum , nu mai avem nimic, praful si pulberea ! Bine ca vin turcii sa ne salveze, ca au de toate! Pute urat,da’ ce mandrii suntem!

  3. Eu as vrea (si ma rog Domnului) ca aceasta teva, prin care urmeaza sa fie jefuiata Romania de gaz metan, sa se finalizeze cand Romania va fi guvernata de patrioti. Poate vor decide sa trimita gazele pentru nevoile noastre, nu ale austroungarilor.

  4. “Constructorul acestui gazoduct al cărui beneficiar este Transgaz este compania turcă Kalyon, iar furnizorul țevilor este o altă companie turcă, Toscelik Spiral Pipe.” În 1990 România dădea lecții și era o putere industrială. Acum România este o nimeni tehnologic și industrial. Și nu se trezește să se pune pe investiții strategice, se împrumută.

  5. Mai incet cu viteza de constructie ca daca nu franati la timp, cine stie, se opreste tooocmai la Viena!

  6. Afara cu OMV din tara! Jos pensiile speciale! Jos tradatorii! Romania este a romanilor!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.