Germania, paralizată de greve. Milioane de oameni afectați

Transportul public este în pauză vineri în Germania, dând peste cap programul a milioane de călători, pe fondul apelului la grevă lansat de sindicatul Verdi pentru îmbunătăţirea condiţiilor de lucru, inclusiv scurtarea programului şi mai multe zile libere, relatează Reuters şi dpa, preluate de Agerpres.

Greva de 24 de ore la care au fost chemaţi cei 90.000 de lucrători din transportul public – cu excepţia celor din landul Bavaria – este cea mai recentă din seria acţiunilor de protest care au afectat sectorul transporturilor din Germania în ultimele săptămâni.

„Ne confruntăm cu o lipsă dramatică de personal în transportul public şi cu o presiune incredibilă asupra angajaţilor. În fiecare zi sunt anulate curse de autobuz şi tren din cauza personalului insuficient”, a transmis într-un comunicat vicepreşedinta Verdi Christine Behle.

Mişcarea de tineret şi ecologistă Fridays for Future a asigurat că 60 din filialele sale locale susţin greva.

„Facem grevă împreună pentru a cere condiţii de lucru mai bune şi un viitor pentru transportul public”, a spus un purtător de cuvânt.

Joi, o grevă a personalului de securitate de pe 11 aeroporturi germane a afectat 200.000 de pasageri şi a determinat circa 1.100 anulări sau întârzieri de zboruri, a indicat asociaţia germană a aeroporturilor ADV.

Aceste perturbări urmau să continue vineri la Hamburg, unde Verdi a îndemnat personalul de la sol să oprească lucrul de la 03.00 dimineaţa până la miezul nopţii.

Sindicatul a precizat că cere majorarea salariilor cu 200 de euro plus 5,5%, retroactiv din ianuarie, precum şi un bonus plătit o singură dată de 3.000 de euro pentru compensarea inflaţiei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Author

13 Comentarii

 1. Germania a fost „aranjata” de SUA prin bratul Rusia. Poate asa intelegeti lupta din Ukraina, Zele fiind fazanul care si-a distrus tara si poporul. Polonia este disperata, iar a ajuns intre Germania si Rusia ca in 1939 ! Noi nu mai avem ce pierde, ca n-am recuperat ceva de atunci, nici Basarabia, nici Bucovina, nici tezaurul … Fie numele antonescului laudat !

 2. N-au soferi de autobuze dar vor sa-si faca armata? Cu cine cand astia pe tocuri inalte nici macar soferi pe autobuze nu vor sa fie dar statul vrea sa-i faca ‘soferi’ pe tancuri !!!

 3. Nu sunt bani pentru Europeni, buey !
  Da’ sunt pentru vilișoarele 🥳ului PIANIzD și diamantele Duoamnei Olena, buey !
  măRog, gașca e mai mare…😜
  {■■■ RăuPorKaK ●●●]

 4. ca oamenii pot fi solidari, daca fizic nu putem fi alaturi de occidentali putem fi in cuget si in felul acesta sa-i sustinem sa reuseasca in demersul lor de a fi respectati de angajatori si politicieni care traiesc din truda sutelor de milioane de europeni si nu constientizeaza ca AJUNGE tot ceea ce a dus la ruinarea Europei si imbogatirea fara limite a lor considerata de unii/citat nobilimea neagra.

 5. Da, cu noi cine e solidar ? Germania ? Ha, ha. Din păcate, noi nu știm să fie solidari cu noi înșine !
  Da, noi suntem colonia amerlocilor, a sașilor, etc.
  Și mai terminați cu învinuirea românilor că fiind marionete rusești. Asta chiar nu e adevărat.

 6. Suntem în 2024 și nivelul de trai, în mare parte pe glob, e la nivelul anului 2003, cât despre economia țărilor europene, e la fel. Cum sa nu iasă cetățenii în stradă daca costul vieții și totul în jur e sub limita acceptabilității la majoritatea cetatenilor europeni?

 7. pentru Parere .vor sa traiasca ca miliardarii fara a misca un deget .si asa se duce societatea in KKKKKKaKKKKKat pe care il vor minca in curind toti Evropenii.

 8. tomlin, americanii nu sint buni dupa tine decit sa distruga totul , sper ca si pe tine te vor distruge cu adevarat .

 9. „sper ca si pe tine te vor distruge cu adevarat” [Noe]

  Asta este sigur, garantez, poti deschide sampania de pe acum ! Ura si lacomia sunt sentimentele motoare ale lumii, banuiesc din asemanarea cu duomnul Inexistent. Intotdeauna am apreciat cei care urasc, nu mint vreodata.

 10. Bre, Noe- parca auzii o cuvantare de-a lu’ Nea Nicu din Decembrie ’89 cand iti cetii matreatza ce se scurse din capu’ la tine. Ai dreacu fermieri nu vrea sa munceste , la ocna si la munca fortatta cu ei! Sa afle si ei ce este Democratia si Drepturile de Dreapata ! !

  Ia vezi bhai Nea Noie , ce urmeaza, securiciule !
  ”Rafturile unor magazine din vestul Europei erau aproape goale zilele trecute, arată presa din Luxemburg. Situația se întâlnește mai ales în supermarketurile care oferă produse proaspete, cum ar fi sandvișuri, prânzuri, salate sau carne. „În urma grevei fermierilor, camioanele noastre sunt blocate”, se putea citi într-o notă postată deasupra unei secțiuni slab aprovizionate a unui magazin.
  „Din cauza demonstrațiilor fermierilor belgieni, de câteva zile, este evident un impact asupra magazinelor. În unele magazine pot exista lipsuri temporare de anumite produse. Cu cât blocajul durează mai mult, cu atât este mai mare impactul asupra magazinelor. Cu toate acestea, facem tot posibilul pentru a minimiza impactul pentru clienți în aceste circumstanțe dificile”, explică serviciul de presă al unei rețele internaționale de magazine.
  Ai dreacu fermieri nu vr4ea sa munceste !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.