Gigantul Rheinmetall, planuri de milioane de euro în România

O industrie naţională de apărare puternică va consolida poziţia României pe plan regional şi internaţional, a declarat ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, care s-a întâlnit, în marja Conferinţei de Securitate de la Munchen, cu Armin Papperger, CEO-ul companiei germane Rheinmetall AG.

Acesta a felicitat Rheinmetall pentru decizia de a deveni ”membru al familiei industriei de apărare din România”, prin achiziţia pachetului majoritar de acţiuni al companiei Automecanica Mediaş.

Principala temă de discuţie dintre cei doi oficiali a fost reprezentată de intensificarea cooperării industriale în domeniul apărării, precizează MApN într-un comunicat.

„Vreau să felicit Rheinmetall pentru decizia de a deveni membru al familiei industriei de apărare din România, prin achiziţia pachetului majoritar de acţiuni al companiei Automecanica Mediaş. Sperăm că această decizie va determina cât mai multe companii din Germania să investească în ţara noastră”, a transmis Angel Tîlvăr.

Ministrul român a accentuat relevanţa cooperării la nivel tehnico-militar, un semnal pozitiv fiind semnarea de către Statul Major al Forţelor Terestre, în decembrie 2023, a contractului de modernizare pentru patru sisteme VIFOR bazate pe tunuri antiaeriene Oerlikon 2X35 mm produse de Rheinmetall AG.

„Am încredere că prin cooperarea cu companii ca Rheinmetall putem să aducem un plus în domenii precum cercetarea şi dezvoltarea, producţia de echipamente militare de ultimă generaţie şi iniţierea unor proiecte tehnologice avansate. MApN urmăreşte constant ca programele de înzestrare să implice, la maximum posibil, industria naţională de apărare, care are şansa de a se dezvolta în contextul actual de securitate. O industrie de apărare puternică şi adaptată la cerinţele mediului de securitate actual şi viitor va consolida poziţia ţării noastre pe plan regional şi internaţional”, a subliniat ministrul.

Rheinmetall a preluat o participație majoritară în cadrul producătorului român de vehicule Automecanica Mediaș. Rheinmetall are deja locații în alte două țări de pe flancul estic al NATO, Ungaria și Lituania. În plus, în decembrie 2023, România a acordat Rheinmetall o comandă majoră de apărare aeriană în valoare de 328 de milioane de euro.

Prin intermediul Rheinmetall Landsysteme GmbH, Grupul va deține o participație de 72,5% în cadrul companiei, care va funcționa în România sub numele Rheinmetall Automecanica SRL.

Pe termen mediu, Rheinmetall estimează potențialul anual de vânzări al companiei nou achiziționate la aproximativ 300 de milioane de euro și se așteaptă ca în actualul exercițiu financiar comenzile primite să fie de ordinul a milioane de euro.

Achiziția reprezintă o nouă extindere a rețelei globale de producție de vehicule a Rheinmetall, care include deja uzine în Statele Unite, Canada, Australia, Regatul Unit, Austria, Țările de Jos și Germania. Pe lângă extinderea semnificativă a capacității de producție și de întreținere a grupului, această mutare se adaugă la portofoliul actual de vehicule militare.

Autocamioanele, remorcile și alte vehicule speciale dezvoltate și produse de Automecanica sporesc și completează gama existentă de camioane militare a Rheinmetall, un domeniu în care Rheinmetall MAN Military Vehicles (RMMV) este o forță majoră pe piețele mondiale.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

13 Comentarii

  1. Arme bacteriologice si chimice de extinctie in masa ,drone aero si navale, rachete de croaziera sa rupa Crimeea in doua,arme laser ieftine si eficiente,astea ne trebuie tovarase Tîlvăr,nu jafuri de tancuri si senilate care consuma motorina si polueaza inutil
    Razboi electronic anti-avion,hackeri militari profesionisti care sa rupa internetul rusesc si chinez,aparare Iron Dome.asta ne trebuie tovarase Tîlvăr si cat mai multe si mai bine protejate de buncare la 100 m adancime
    PLus rezolvarea fizica a vuvuzelelor rusesti din Romania …

  2. După nume, ar fi nemțească! Cât și de cand plătesc taxe și impozite la statul român? Că firmele franceze? Deocamdată e un plan, așa e, până la finalitate acțiune, bate vânt din pupa.

  3. Ha, ha, adică au preluat și “investesc” cu bani din comanda făcută de Statul Român! Băh, voi chiar ne credeți proști pe toți?…

  4. De unde bani, daca ministrul afirma, iar premierul confirma, ca aprox. 80% din bugetul alocat se ‘duce’ pe salariile si pensiile militarilor? Sau ati dezinformat pentru a ascunde adevaratele intentii?

  5. Cea mai bună afacere, să faci camioane militare cu vânzarea garantată. Şi te scoți şi cu offset-ul. Aşa a făcut şi Iveco: a construit la Petreşti o fabrică de asamblat camioane, pe care le cumpără MApN, toată producția. Este deja o rețetă a globaliştilor.

  6. Idiotului ce semneaza: Prostia ingroapă Rusia.
    Mai idiotule te ai infierbantat si visezi numai prostii. Ia gandestete ca asa cum NATO pierde in Uktraina tot asa putem pierde si noi daca ne bagam in cioba cu infierbantati ca tine.
    Numai un idiot poate gandi ca Romania i-ar pute infrange pe rusi.
    Daca nu-i suporti si vrei sa-i omori, ia tata un bilet de tren pentru Kiev si iti dau aia o pusca si te pun in linia intai sa-ti valorifici ideile geniale si capabilitatile militare, ca tare mai esti viteaz aici pe blog.
    Mars la lupta in Ukraina.

  7. Mi se paremie ,sau ce auzim noi acum cu acest plan ,seamana exact cu autostrazile desenate pe harta Romaniei de Sova ?

  8. @ „Paulian Ionescu”, 17 feb. 2024 la 19:05
    „…acest plan seamana exact cu autostrazile desenate pe harta Ro”…
    Păi, ia să vedem: „…planuri de milioane de euro în Rro’…”?
    …”milioane de euro” e CACA!
    În săptămîna ce a trecut, dobitocu’ Çolakul iubitor de cioban de saivan a prevăzut 60 (ȘAIZECI!) DE MILIOANE DE EURO pentru REABILITAREA „Vilei Lac 1”, aia de prostocol!
    60 de milioane de koko pentru pus faianță și aurit bateriile de baie, cum au fost la Ceașkă și le-au găsit în ianuarie ’90, și LE-AU FURAT!
    Așa că, ce să mai vorovim?! Tăcem, și NE RÎDEM……[Rumburak]

  9. Nu sint un expert in arta fotografica dar privind cu atentie fotografia din articol ,am impresia ca tabla acestor tancuri este cam la fel de calitativa cu al cutiilor de conserve,sau al ultimilor tipuri de masini romanesti fabricate in Romania.A-ti avut curiozitatea sa ciocaniti cu mana aceste masini si sa vedeti cam cum suna ? Daca stranuta cineva mai aproape, indoie usea masinii.

  10. Numai asa se poate dezvolta industria de aparare.
    Exemplu: Fabrica de armament Dragasani- proprieter patriotul crestin Gigi Becali (luata pe nimic), productie- pascut oile.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.